8.7FantastischScore uit 3 reviews

Over MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

Ontdek het hart van Berlijn met een verblijf in MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus, waar comfort en gemak samenkomen. Strategisch gelegen dichtbij beroemde bezienswaardigheden en omgeven door bruisende uitgaansgelegenheden, biedt dit hotel de ideale uitvalsbasis voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Of je nu komt voor de kunst, geschiedenis of het nachtleven, hier begint je ontdekkingsreis in stijl.

De ligging

MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus geniet van een bevoorrechte locatie in het hart van Berlijn, op slechts 500 meter van de synagoge en het kunstenaarscomplex Tacheles. De legendarische winkels van Friedrichstrasse zijn binnen 5 minuten te voet bereikbaar. Het hotel biedt gemakkelijke toegang tot uitstekend openbaar vervoer, met het S-bahnstation Hackescher Markt op 200 meter en het metrostation Oranienburger Strasse op 500 meter afstand. Belangrijke culturele trekpleisters zoals het Museum Insel, de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw bevinden zich op loopafstand. Voor wie verder wil verkennen, is de Kurfürstendamm winkelstraat slechts 10 minuten met de metro. Het centraal station Hauptbahnhof is op 20 minuten loopafstand.

MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus biedt een scala aan faciliteiten om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het hotel beschikt over 124 niet-rokerskamers verdeeld over 6 verdiepingen, toegankelijk met een lift. Het vriendelijke meertalige personeel staat klaar om te helpen bij in- en uitchecken. Voorzieningen als een bagagedepot, kluis, tv-ruimte, speelkamer, 24-uurs beveiligingsdienst, wasservice, fax- en muntwasserette zijn beschikbaar voor alle vakantiegangers. Wi-Fi is kosteloos beschikbaar, zodat je altijd verbonden blijft. Voor de actieve bezoekers biedt het hotel fietsverhuur om de stad te verkennen en zijn er rolstoelvriendelijke faciliteiten. Ontspannen kan in de mooie tuin of op de fraaie speelplaats.

In MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus start je de dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in het niet-rokers restaurant. Ook voor de middagmaaltijd kun je hier terecht. Voor een heerlijke kop koffie tijdens de dag biedt het koffiehuis uitkomst, en de avond sluit je af met een drankje in de gezellige bar. Verblijven op basis van overnachting inclusief ontbijt behoort tot de mogelijkheden, zodat je elke dag energiek aan je avonturen in Berlijn kunt beginnen.

Bij MEININGER Hotel Berlin Mitte Humboldthaus worden Visa en MasterCard als betaalmiddelen geaccepteerd. Het hotel is ontworpen met faciliteiten voor vakantiegangers met beperkte mobiliteit, zodat iedereen van een zorgeloos verblijf kan genieten. Houd er rekening mee dat sommige specifieke verzoeken mogelijk niet standaard geschikt zijn, maar het hotel staat open om te informeren en te accommoderen waar mogelijk. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

• Liften

• TV

• Kluis

• Totaal aantal kamers: 100

Oranienburger Strasse 67/68, 10117

8.7FantastischScore uit 3 reviews

Positieve ervaring goed en betaalbaar voor gezin
Door Miranda op 29-12-2015

Het doet wat herberg/hostel -achtig aan, maar zeker wel een hotel. Wel erg basic, maar meer zijn we ook niet nodig. Bij aankomst bleek het hotel een positieve verrassing! Wij hadden geboekt voor gezin met 2 volwassenen en 3 kinderen (8,11 en 14) in de week voor kerst voor 230 euro excl. ontbijt. Na het boeken voelde het eerst wat te goedkoop aan ("wat kan het voor dat geld zijn voor 4 nachten?" dachten we), maar die spanning bleek geheel onnodig. We kregen een kamer op de 4e verdieping met een goed bed, prima douche, separaat toilet (ook erg fijn met 5 personen) en TV op de kamer. Het is een kamer voor 6 personen met 2 1 persoonsbedden en 2 stapelbedden. De kamer is niet groot en er zijn geen kasten (wel kluisjes waarvoor je een eigen hangslot mee dient te nemen of daar kopen). De kamer was ons te warm 's nachts (ramen konden open, maar dan was er of lawaai of harde wind wat onplezierig was), maar dat is persoonlijk. Geen lawaai van andere gasten gehad op 1x 's morgens om 7 uur na (was huilend kind op de gang voor onze deur, dat gebeurd soms).

Vriendelijk en behulpzaam personeel die ook veel informatie konden geven en altijd een lach en een vriendelijke blik, waardoor je vanzelf ook vragen gaat stellen. Ook het personeel wat 's morgens het ontbijt verzorgt was vriendelijk. Wij hebben ons welkom gevoeld. Er was een gasten keuken waar je een kop koffie/thee kon maken of zelfs een hele maaltijd kon koken. Plus een grote tafel voor 6 om te eten (dat kan dan als je de eerste was, wij hebben daarvan geen gebruik gemaakt). Voor zomerdagen ook een groot terras met zitjes en parasols. Ligging centraal in de Oranienburgerstrasse recht tegenover S bahn station. Je reist zo overal naar toe en ook veel dingen prima te lopen, maar dat kost wel veel tijd. In de directe omgeving ook veel gelegenheid om te eten of wat te drinken. Wij hebben er geen supermarkt ontdekt. boodschappen hebben wij in de Edeka super op station Friedrichstrasse gedaan, dat is 1 halte met de S bahn. OV welkomkaart voor toeristen in het hotel te koop (verschillende) incl. plattegrond van de stad en Liniennet.

Ontbijt is voldoende maar niets bijzonders. Kinderen tot 12 jaar half geld voor het ontbijt, dat was erg fijn. Super fijne accommodatie, verrassend, betaalbaar en zeker voor herhaling vatbaar. Op een schaal van 1 t/m 10 zeker een 8+ waard.

Tot de volgende city trip!!!
Door jennaatje80 op 19-08-2013

++ Locatie is echt super, veel bezienswaardigheden in deze wijk. Metro/tram stopt vlak bij het hotel

• Er is een parkeergarage, kost 12 euro, maar je auto staat wel veilig. Het is alleen wel even zoeken.
  • Nette en goed afgewerkte kamers, niet heel groot maar prima voor een paar dagen.
  • Mooie en luxe badkamer
  • Gratis wifi met code die je op kunt vragen

• geen airco, het was 37 graden buiten. Dus binnen nog veel warmer.
  • het raam kun je alleen kantelen, bleek bij het uitchecken dat er ook een sleutel is waarmee het raam helemaal open gezet kan worden.
A refaire
Door max_et_manon op 21-09-2012

Coup de chance, je ne connaissait pas Berlin, et plus on apprenait la ville, plus on trouvait bien situés : en face du métro, dans le centre, à côté d'un parc sympa, pas loin d'Alexander Platz ni de Freidrich strasse (métro central)... et être bien placé à Berlin n'est pas un luxe vu la taille de la ville.

L'hôtel très propre, seul bémol, les étudiants à l'accueil qui connaissent aussi peu la ville que vous... heureusement ils sont sympa c'est déjà ça :)