Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Dominicaanse Republiek bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Vliegtuig: Chartervluchten met o.a. Martinair. De vlucht duurt ongeveer 9 uur. 

Reizen in het land zelf

Er rijden bussen over het eiland maar de dienstregeling is niet erg duidelijk.
Er rijden wel taxi's en voor de hotels zijn taxistandplaatsen. De taxi's zijn meestal niet erg duidelijk te herkennen. Men moet vooraf een prijs afspreken en vaak zijn er vaste ritprijzen. Voor het huren van een auto heeft men een geldig Nederlands rijbewijs nodig en een Internationaal rijbewijs is zeker aan te raden. ( te verkrijgen bij de ANWB).

Reisdocumenten

Voor de Dominicaanse Republiek is een paspoort nodig met een geldigheidsduur van minimaal zes maanden naar terugkomst. In het vliegtuig krijgt u een toeristenvisum die ingevuld moet worden. Dit visum is drie maanden geldig. Bij vertrek vanaf de Dominicaanse Republiek betaalt u hiervoor ca $10,-. (kosten 10 US$ per persoon)

Betalen in het land

De munteenheid op de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse Peso. 36 Dominicaanse Peso is circa 1 Euro (maart 2004). In alle toeristische centra kunt u alle Dollars en Euro's wisselen bij de bank of wisselkantoor (Casa Cambio). Ook de Credit Cards en Traveler Cheques van American Express worden geaccepteerd. In toeristische plaatsen, de grote steden en bij hotels kunt u ook pinnen. Het is verboden om Dominicaans geld in en uit te voeren.

Inentingenen gezondheid

Inentingen zijn officieel niet noodzakelijk, maar met name de reisbestemming, soort reis, verblijfsduur, leeftijd en gezondheid bepalen uiteindelijk of er eventueel vaccinaties nodig zijn. Wanneer u bijvoorbeeld van plan bent het buurland Haïti te bezoeken zijn er wel inentingen nodig. In dit land komt het hele jaar malaria voor, u dient bij een bezoek (zelfs bij een bezoek aan het grensgebied) uzelf goed te beschermen. Malaria is zonder twijfel de meest voorkomende ernstige infectieziekte waar u als reiziger mee te maken kunt krijgen. Ook dengue wordt overgedragen door muggen. Dengue begint meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn. In sommige gevallen kan dengue echter ernstige gevolgen hebben. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Men dient zich dan ook overdag in te smeren met muggenwerende middelen. Gebruik voor onbedekte lichaamsdelen insectenwerende middelen. Er zijn diverse middelen in de handel. Voor gebruik op de huid zijn middelen met diethyltoluamide, beter bekend onder de naam DEET, het meest geschikt. Raadpleeg uw huisarts of GGD over de maatregelen die voor uw reis belangrijk kunnen zijn.
Of kijk op de website van het Lcr.

Elektriciteit

110 V. met Amerikaanse stopcontacten. Men heeft een universeel stekken en een adapter nodig.

Klimaat

 Tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 26 graden. Augustus is de warmste maand en januari relatief de koudste. In de maanden mei en juni valt de meeste regen.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de hotels spreekt men meestal ook Engels.

Alarmnummers

Het alarmnummer is 911
Politie: 00 1 809 682 5423
Ambulance: 00 1 809 532 0000
Rode Kruis: 00 1 809 682 3797

Bellen vanuit en naar het land

In vrijwel alle plaatsen vindt u een speciaal telefoonkantoor. Collect calls zijn ook mogelijk. U kunt dan bellen met 18003330231.

Ambassades en consulaten

Consulaat-Generaal van de Dominicaanse Republiek
Van der Veerelaan 45
1181 PZ Amstelveen
Tel: 020-6471062.

Nederlands Consulaat-Generaal te Santo Domingo
Tel 00-1-809-2620300.

Tourist Board of the Dominican Republic
Avenue Louise 271
1050 Brussel België.
Tel 00-32-2-646 1300.

Nationale feestdagen

1 januari          Nieuwjaarsdag
6 januari          Drie Koningen
21 januari        Feestdag van de Patrones van het land de H. Maagd Altagracia.
26 januari        Dia de Duarte, stichter van de republiek
27 februari       Onafhankelijkheidsdag
Week voor Pasen Veel feestdagen, processies e.d. in het hele land
1 mei               Dag van de Arbeid
Juni Espritu Santo, feest van de H. Geest
4 augustus       Stichtingsdag Santo Domingo
5 augustus       Maria Hemelvaart
16 augustus      Fiesta Patricia de la Restauracion
24 september    Nuestra Senora de las Mercedes
12 oktober       Columbusdag
1 november      Allerheiligen
5 december      Ontdekking van Zuid Amerika
25 december     Kerstdag
In het hele land zijn er buiten de aangegeven dagen ook lokale of regionale feestdagen en festivals met folklore en muziek.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met de Dominicaanse Republiek bedraagt 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter. (Vroeger dan in Nederland).

Openingstijden

De winkels zijn over het algemeen geopend van maandag tot zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur. In de toeristische gebieden zijn de winkels vaak langer geopend.