Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Choeung Ek (the Killing fields)
Advertentie

Choeung Ek (the Killing fields)

8.7Fantastisch

Score uit 12 reviews


 • 10Niki02-12-2018

  Indrukwekkend en leerzaam

  Indrukwekkend om te zien, laat veel zien over geschiedenis, neem zeker de audiotour, er word je verteld naar verschillende plekken te lopen, zodra je er bent verteld een persoon wat over die plek. Ik heb meerdere malen kippenvel gehad. Een tour is goed te regelen vanuit Phonm Penh, echter let wel op wat je betaald voor de taxi ernaar toe! Zoek van te voren even via internet uit wat er tegenwoordig voor betaald moet worden, bij ons begonnen ze met het 2 dubbele...

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2016

 • 9Jeroen01-12-2017

  Héél indrukwekkend en je hebt er nu een beeld van.

  De entree doet ietwat hectisch aan door de grote groepen die willen binnenkomen. Die hectiek verdwijndt zodra je begint aan de zelfstandige audio tour er heerst een indrukwekkende stilte. De tour is in een taal naar keuze alleen Nederlands ontbreekt ,maar Engels is er wel. Het is fijn dat je zelfstandig op je eigen tempo alles kan verwerken. Al komt bij menig mens dit besef pas na het verlaten van de fields. Het gure van alles is misschien wel dat de paden die je bewandeld nog botresten bevatten. De omvang van de vele doden wordt duidelijk bij de immens grote toren met schedels en de killing tree. Op de fields liggen veelal onschuldige burgers maar Pol pot wilde hen toch doden. Een bril, boek, gestudeerd of tweede taal was al genoeg om de dood te vinden. Het is zeer indrukwekkend en je krijgt een beeld van de zwarte periode van Cambodja dus zeker een bezoek waard. Alleen is het niet geschikt voor jonge kinderen het is te heftig voor ze.

  Rapporteren

  juni 2015

 • 8Wendy02-11-2016

  indrukwekkend

  heel bijzonder om dit gezien te hebben. Het is iets wat je gezien moet hebben om de grote van dit stukje geschiedenis enigszins te kunnen inbeelden. Zo erg wat er allemaal gebeurd is.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in november 2015

 • 9Marleen30-10-2013

  Geschiedenis.. maar niet zo mooi

  Onbegrijpelijk, pijnlijk, maar een waardig eerbetoon aan al wie leed onder de Rode Khmer

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in oktober 2013

 • 8Laureen01-09-2013

  Indrukwekkend

  Als je in Phnom Penh bent, is dit zeker een bezoekje waard. In combinatie met Tuol Sleng gevangenis geeft het een kijkje in de verschrikkelijke geschiedenis van Cambodja. Dit heeft een zeer grote indruk op mij gemaakt en laat je niet zo snel los. Op de dag van ons bezoek was er een optocht voor vrede waar veel mensen mee liepen onder wie ook veel monniken.

  Rapporteren

  Gereisd in juni 2011

 • 8pinkeltje18-12-2012

  Must see

  Zeer indrukwekkend zeker de moeite waard maar qua oppervlakte kleiner dan verwacht.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2011

 • 9jozef_van_oerle17-09-2012

  mooie gedenkplaats

  hier krijg je een aardig gevoel bij het bekijken hoe de mensen werden afgeslacht

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 2012

 • 9yolrin15-02-2012

  Om stil van te worden.

  Je kan je niet voorstellen,dat mensen tot zoiets in staat zijn.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in november 2011

 • 9Bjorn06-11-2011

  Zeer indrukwekkend

  Hoe was men hier toe in staat ?

  Via openbaar vervoer hier naartoe gegaan.

  Er zijn totaal 40 'killing fields' locaties.

  Dé killing fields zijn deze, hier zijn ruim 20.000 mensen omgebracht. Alle 'slimme' mensen, artsen, brildragenden werden omgebracht. Er stond 's nachts keiharde muziek aan om het gekrijs te overstemmen. Men gebruikte gruwelijke martelmethodes. Dit is te zien aan alles schedels zonder voortanden (eruit geslagen) en gaten in de schedels.

  Bij binnenkomst krijg je een koptelefoon waar 1 van de 6 overlevenden op hele emotionele toon verteld over zijn ervaringen. Héél indrukwekkend.

  Het terrein is zelf niet heel groot. Met 1,5 uur ben je er zo'n beetje doorheen.

  Een ervaring die je MOET beleven.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in oktober 2011

 • 9frank.haring26-07-2011

  Indrukwekkende plaats

  Zoals al toegelicht in de andere beoordelingen, een verschrikkelijke periode in de historie van Cambodja (1975 - 1980). Goede tip is om eerst dit complex te bezoeken na een bezoek aan S21 - Tuol Sleng. Zo zie je meteen waar alle slachtoffers hun laatste rustplaats hebben. Samen ben je er een goede dag mee zoet. Tussendoor even lunchen en met de warmte kun je beter in het midden van de dag rustig aan doen. Onderhandel met een tuk-tuk chauffeur om beide in een bezoek te doen (10-20 usd). Je kunt ook nog in deze omgeving schieten met diverse wapens, maar als je de gruwelijkheden hebt gezien wil je dat echt niet meer. Doe dat dan voor het bezoek, maar wat mij betreft kun je deze activiteit beter NIET doen (make love, no war). Om beter te begrijpen wat er zich allemaal heeft afgespeeld lees dan een boek over S-21 (zo werd Tuol Sleng genoemd).

  Rapporteren

  juli 2011


10 van de 12 reviews gezien