Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Rila Monastery

9.3Fenomenaal

Score uit 7 reviews

17.1km van centrum

 • 9w_r_klein06-01-2013

  Indtukwekkend

  Voormalige thuisbasis van ca. 5000 monikken en mooie fresco's

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juni 2009

 • 10Jelte10-11-2012

  Schitterend topklooster

  Het grootste klooster van Bulgarije en misschien wel van de Balkan. Schitterende architectuur, maar de heldere fresco's zijn ook een grote schat die het bekijken bijzonder waard zijn. Ook het museum herbergt bijzondere voorwerpen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in oktober 2012

 • 10Gustav06-10-2012

  Innere Einkehr

  Beeindruckende Kirche , mit vielen Fresken verziert, steht im Zentrum des Klosters. Die Wirtschaftsgebaeude umringen den Platz der abgeschlossenen Anlage.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 2009

 • 9Rinus27-11-2011

  Prachtig klooster

  Een auto is bijna onontbeerlijk voor een bezoek aan het Rila klooster, een 30 kilometer lange route door een eenzaam dal vol natuurschoon voert naar het afgelegen klooster. Een sobere poort geeft toegang tot de kloosterhof en men staat dan oog in oog met de oogverblindende schoonheid van de kloostergebouwen en de prachtige kloosterkerk. Men kan er over de balcons van de kloostergebouwen wandelen waarachter de cellen van de monniken zijn gelegen. Werkelijk schitterend zijn de fresco's die de binnen- en buitenmuren van kloostergebouwen en kerk bedekken.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 1999

 • 9Pieter05-08-2011

  Klooster is overweldigende omgeving

  Het Rilski Klooster ligt middenin het prachtige Rilagebegebergte, 90 km. ten zuiden van Sofia. Het klooster is nog actief bewoond/ in gebruik door de in de orthodoxe kerk in het zwart geklede monniken. Het klooster is super onderhouden. De overweldigende ligging, 20 km. van het meest nabijgelegen dorp (Rila) midden in de beboste bergen maakt het tot een meer dan rustgevend oord. Als je in de buurt bent, mag je dit echt niet missen, gelovig of niet. Vlakbij het klooster, 2km. verder de bergen in, zijn twee prachtig gelegen campings aanwezig, waarvan Zodiac onze sterke voorkeur heeft (mooi terras aan de snel stromende rivier gelegen, lekker eten en vooral rustig!)

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2011

 • 9Van Loocke Frans13-01-2011

  Fantastische kloostercomplex

  Het bekendste klooster van Bulgarije. Het stamt uit de 11e eeuw en is reeds diverse keren afgebrand. de meeste huidige gebouwen zijn ongeveer 20 jaar oud. Houten balkons omringen de binnenplaats met in het midden de 'Geboortekerk' en iets terzijde (links) staat de Hrelyotoren. In d zuidvleugel van het klooster heeft men de schatkamer. In tegenstelling tot de strenge buitenkant van het klooster is de binnenplaats licht en open. een elegant netwerk van rood-wit-zwart gestreepte bogen omlijst de ruim 300 minnikscellen. De Hrelyotoren is het oudst bewaard gebleven kloostergebouw enis in 1334 opgetrokken en is via een houten trap toegankelijk.Het klooster heeft ook een door water aangedreven molen. de bouw van de Geboortekerk begon in 1835 en heeft drie grote koepels. Het klooster bevindt zich op een hoogte van 1147 m en is gelegen in het Rila gebergte, verscholen in het NationaalPark Rila.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juni 2010

 • 9hoinjsz03-05-2010

  Prachtig Klooster

  Het klooster van Rila ligt in het Rila (1150 mtr.) gebergte niet ver van het dorp Rila en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een prachtig klooster met 1200 fresco's van bijbelse gebeurtenissen. Je kunt er vanuit Sofia naar toe met een bus voor € 5,= p/p. De busreis duurt 2,5uur

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2010