Deze campings in Duitsland wonnen een Zoover Award!

Redactie - 27 februari 2020

Deze campings in Duitsland wonnen een Zoover Award!

Redactie - 27 februari 2020

Duitsland geldt al jaren als een van de populairste vakantiebestemmingen vanuit Nederland. Heel gek is dat natuurlijk niet. Met het ruime aanbod aan geweldige campings stel je jouw ideale vakantie eenvoudig samen. In dit artikel delen we enkele van de best beoordeelde campings in Duitsland. Waar wil jij verblijven?

campings in Duitsland

Campings in Duitsland: Camping Drei Spatzen

Op nog geen vier uur rijden van Nederland ligt de sfeervolle Camping Drei Spatzen. De camping is heerlijk rustig gelegen te midden van uitgestrekte, groene natuur. Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers! Maar ook gezinnen weten Camping Drei Spatzen goed te vinden. Voor jong en oud worden tijdens de vakanties leuke activiteiten georganiseerd, van Levend Stratego tot een heuse karaoke-avond. Gezelligheid gegarandeerd! Reviewer Hein: ‘Een gastvrije camping waarop we een mooi plekje hadden! Mooie ligging met veel rust. Goede uitvalsplaats om te gaan fietsen, wandelen en een autotrip te maken.

Camping In der Enz

Camping In der Enz mag zich ook winnaar van een Zoover Award noemen. Gelegen in de populaire Duitse regio Rheinland Pfalz worden in de reviews vooral de prachtige ligging, goede faciliteiten en gastvrijheid genoemd én geroemd. Bij Camping In der Enz staat vooral de gezelligheid centraal. Kinderen vinden elkaar bij het fijne zwembad of aan de rand van de rivier. Zeg nou zelf: zwemmen of het bouwen van een dam gaat toch nooit vervelen? Ook het dorpje Neuerburg is erg leuk om te bezoeken. Reviewer Sonja is enthousiast over de ligging: ‘De camping ligt heel gunstig voor mooie wandelingen. Er is veel te zien in de omgeving.’

campings in Duitsland

Camping Holländischer Hof

Verblijf je graag aan het water tijdens je vakantie in Duitsland? Dan zit je zeker goed bij Camping Holländischer Hof. Deze viersterrencamping biedt voor ieder wat wils. Kinderen vermaken zich bij de speeltuin of in het uitnodigende water van het heerlijk verkoelende meer! Voor volwassenen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals wijnproeverijen, wandelingen en excursies. Ook ontdek je vanuit hier eenvoudig al het moois van de regio. Rheinland Pfalz verrast iedereen met haar mysterieuze kastelen en burchten en natuurschoon waar je uren kunt wandelen of fietsen. Reviewer Hans is met name zeer te spreken over de gastvrijheid: ‘Mooie, aan de Moezel gelegen, camping met zeer betrokken eigenaars, die veel moeite doen om het je naar de zin te maken.’

Waterpret bij camping Walsheim

Verscholen in het groen van de veelzijdige Duitse regio Saarland ligt Camping Walsheim. Als je van natuur houdt, gaat deze plek je zeker bevallen! De ruime campingplaatsen bieden uitzicht op de prachtige heuvels en de camping ademt rust uit! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets te doen is! Integendeel: het fijne zwembad werkt als een magneet op enthousiaste kinderen. Zoals Mariet het omschrijft in haar review: ‘Heerlijke rust, goede service en perfect voor jonge kinderen.’ Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: je kunt hier moeiteloos urenlang wandelen door de bossen en langs de rivier de Moezel. Strijk neer op het terras van een restaurant in een pittoresk dorpje en ontdek de lokale lekkernijen!

Camping Knaus Campingpark Walkenried

Werp een blik op de reviews en je weet meteen waarom Camping Knaus Campingpark Walkenried in 2019 een Zoover Award in de wacht heeft gesleept als een van de beste campings in Duitsland. De gastvrije Nederlandse eigenaren hebben zich als doel gesteld om het iedereen naar de zin te maken. Aan de reviews te zien, slagen ze daar goed in. Wat reviewer Anita betreft, blijft het niet bij één bezoek: ‘Super gezellig kleine camping. Prachtige omgeving, veel te zien. Eigenaren zijn erg gastvrij. komen graag terug!’ Bij slecht weer biedt het comfortabele binnenzwembad uitkomst. Van animatie voor de allerkleinsten tot heerlijk bijkomen: hier heeft ieder wat wils. Daarbij ligt de camping in de boeiende Duitse regio Neder-Saksen waar je heerlijk kunt wandelen of kastelen kunt bezoeken.