Barcelona beste stedentrip van Europa

Redactie - 24 oktober 2019

Barcelona beste stedentrip van Europa

Redactie - 24 oktober 2019

Barcelona is uitgeroepen tot beste stedentrip bestemming 2019 van Europa en wint een Zoover Award. De Spaanse havenstad, met trekpleisters als de Sagrada Família en de Ramblas, wordt met een 8,8 bijzonder hoog gewaardeerd. Parijs (8,56) en Praag (8,49) eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats en grijpen daarmee net naast de felbegeerde consumentenprijs.

Bezienswaardigheden Barcelona

De bouwwerken van Gaudi vallen erg in de smaak bij de toeristen die Barcelona bezoeken. Ook Camp Nou, het voetbalstadion van Barcelona, wordt vaak genoemd als een must-see. Verder zijn de toeristen erg te spreken over de combinatie van cultuur, strand en het uitgaansleven. In 2018 eindigde de eveneens Spaanse stad, Valencia, op de eerste plaats. Praag en Parijs stonden toen ook in de top drie.

De prijs is overhandigd aan directeur Maria Ángeles Martínez van het Spaans bureau voor Tourisme. “Wij zijn erg trots dat Barcelona, een levendige stad vol geschiedenis, kunst en cultuur de Zoover Award heeft gewonnen. Iedereen is welkom om de stad te ontdekken, ervaringen op te doen en terug te keren.”

Zoover Award beste stedentrip

De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van vakantiegangers. In de berekening zijn ruim 3.000 reviews van de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl meegenomen. Niet alleen reviewscores over de stad, maar ook reviews over accommodaties in de stad telden mee.

Top vijf stedentrips in Europa

Naast Barcelona zijn Parijs, Praag, Berlijn en Londen de leukste stedentripbestemmingen in Europa volgens de Nederlandse vakantieganger. Opvallend is dat Valencia, die de afgelopen jaren de consumentenprijs won, dit jaar niet meer in de top vijf terug te vinden is. Daarentegen is Parijs, eerder nog op de vijfde plaats, in populariteit gestegen en heeft dit jaar de tweede plek bemachtigd.

  1. Barcelona, Spanje, 8,80
  2. Parijs, Frankrijk, 8,56
  3. Praag, Tsjechië, 8,49
  4. Berlijn, Duitsland, 8,39
  5. Londen, Engeland, 8,30

Overnachten in Barcelona doe je hier

De redactie tipt graag de heerlijkste hotels in Barcelona. Deze hotels worden bijzonder goed beoordeeld op Zoover!

  1. Tweesterrenhotel Hotel Mesón Castilla krijgt uit 106 reviews een 9,3! Een charmant en kleinschalig stadshotel dat goed scoort op ontbijt en netheid. Een lekker schoon hotel en een dikke aanrader dus.
  2. Hotel Del Mar heeft drie sterren en wordt beoordeeld met een 9,7. Ook hier is het erg schoon en wordt de prijs-kwaliteitverhouding erg gewaardeerd. De kamers zien er bijzonder goed verzorgd uit op de foto’s.
  3. Hotel Barcelona Catedral is een ware eyecatcher met zijn rode pand. Ook het zwembad op het dakterras ziet er glamorous uit! Goed ontbijt, lekker schoon en een fijne ligging. Hier kun je goed toeven!