Turkije: 5 prachtige streken voor een zonvakantie

Redactie - 16 mei 2018

Turkije: 5 prachtige streken voor een zonvakantie

Redactie - 16 mei 2018

Turkije is een mooi land met een afwisselend landschap van groen, bergen, rotspartijen, geweldige kustlijnen en steden. Wat dacht je van deze vijf prachtige streken?

Cappadocie rotspilaren

Cappadocië

Zet het sprookjesachtige Cappadocië zeker op je bucketlist. Deze streek in Turkije is niet alleen heel erg mooi, maar ook een beetje vreemd. Het landschap bestaat hier namelijk uit puntige rotsen in bizarre vormen. Het lijken wel schoorstenen en de legende gaat dan ook dat hier feeën onder de grond woonden en dit dus echt schoorstenen waren. Nog vreemder is dat er ook echt complete steden onder de rotsen liggen. Sommigen hiervan kun je bezoeken. Gaaf! In het Turkse Cappadocië worden ook veel ballontochten gehouden, dan kun je de rotsformaties van bovenaf bekijken. Ook een dikke aanrader.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/turkije-drie-verborgen-badplaatsen/”]

Het Taurusgebergte

Wandelaars kunnen hun geluk niet op in het Taurusgebergte van Turkije. Het ruige gebied staat in de lente vol met bloeiende bloemen en geurende kruiden. Dieren die je hier tegen kunt komen zijn vossen en steenbokken, maar ook kuddes schapen met hun herder. Wandel vanaf Antalya het gebergte in, daar heb je prachtig uitzicht op de heuvels vol gekleurde bloemen.

Antalya: de Turkse Rivièra

Vele vakantiegangers reizen zomers af naar de Turkse Rivièra, oftewel de provincie Antalya aan de zuidkust van Turkije. We snappen waarom, want het is een prachtige streek. Denk aan veel groen, bergen, parelwitte stranden en een helderblauwe zee. Daarnaast vind je heel wat gezellige plaatsen in Antalya. De stad Antalya bijvoorbeeld, of Side ‘de parel van de Turkse Rivièra’.

De familie Bakker verbleef in mei dit jaar aan de Turkse Rivièra in hotel Grand Park Lara en laat weten: ‘Heerlijk hotel, voor elke leeftijd. Voor ieder wat wils. Kamers super, alles super schoon, eten in overvloed, zeer kindvriendelijk. Super aardig personeel, zeker een aanrader.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-beste-hotels-turkije-hier-we-allemaal-beetje-verliefd-op/”]

De Zwarte Zeekust

Het noorden van Turkije ligt aan de Zwarte Zee, die overigens prachtig blauw is. De stad Istanbul ligt in deze streek: ideaal voor een stedentrip! Deze hippe stad heeft een aantal sfeervolle wijken om te bezoeken. Ook de hoofdstad van Turkije vind je in deze streek: Ankara. Het historische centrum staat vol bezienswaardigheden, zoals verschillende musea en de Romeinse Baden. Vergeet ook de natuur niet aan de Zwarte Zeekust. Want naast oude steden en dorpen is het hier ook heel groen, zijn er smalle kuststroken en gebergten waar je mooie wandelingen kunt maken.

Uzunyali strand Marmaris Turkije

Lycische kust

Azuurblauw water, prachtige baaien, een groene omgeving, lange stranden en een zonnige kustlijn: welkom in de Lycische kust van Turkije. Je kunt hier mooie wandelingen maken door de bergen inclusief fijne uitzichten over zee. Ga eens naar het plaatsje Fethiye, Marmaris, Dalyan voor een heerlijke vakantie aan de kust. Een uitstapje naar het Griekse Rhodos is ook zo gemaakt, want dit eiland ligt aan de overkant.

Vakantieganger Wilma verbleef in mei dit jaar in Marmaris, in het luxe hotel Grand Yazıcı Club Turban: ‘Luxe ultra all inclusive. Schitterend gelegen in een park. Lekker eten, goede en nette service, een heerlijk kop koffie naar keuze buiten laten bereiden. Mooi buitenterras. Veel eten, maar lekkere variatie. Heerlijk toetjesbuffet. Ruime kamers. Verrast door de luxe.’

Wat zijn jouw ervaringen met vakanties naar Turkije? Laat je een review achter? Daarmee inspireer je andere vakantiegangers!

BewarenBewaren

BewarenBewaren