10 tips om optimaal te genieten van je zonvakantie

Redactie - 9 februari 2018

10 tips om optimaal te genieten van je zonvakantie

Redactie - 9 februari 2018

Op vakantie naar de zon is heerlijk, maar de voorbereiding kan weleens stress opleveren. Over de keuze van het land en een fijn hotel of camping. Om nog maar te zwijgen over alle dingen die je in moet pakkenEenmaal weg is het tijd om écht te genieten. Hoe je dat doet, weet je na het lezen van deze tien vakantietips.

Tip 1. Bedenk waar je naartoe wilt

De voorpret begint bij het bedenken van jullie bestemming. Gaan jullie voor het Italiaanse Lucca of liever naar het Portugese Albufeira? Stem met je partner jullie wensen af en maak een keuze uit al die leuke landen waar het zonnetje volop schijnt!

Tip 2. Zorg voor afwisseling tijdens je vakantie

Heb je eenmaal een vakantieland gekozen, dan is het een leuk idee om naar meerdere plekken te gaan. Want waarom op één plek blijven als je ook het gevoel kunt krijgen dat je twee keer op vakantie bent binnen één reis? Boek bijvoorbeeld eerst een accommodatie in het binnenland en daarna eentje vlak bij het strand.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tips-vroegboekkorting-zo-regel-beste-vakantiedeals/”]

 

Tip 3. Zorg voor een fijne accommodatie

Een goede nachtrust op een fijne plek is het halve werk om echt te kunnen ontspannen. Om te weten waar je het beste kunt overnachten, check je natuurlijk onze site. Maar we kunnen je alvast een goede suggestie geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hotel Le Portalou in de Languedoc?

Tip 4. Plan van tevoren een paar activiteiten

Verhoog de voorpret door alvast wat leuke activiteiten te plannen. Ga je naar Portugal? Doe het dan eens helemaal anders en ga kamperen op de prachtige eilandengroep Azoren. Plan hier een paar mooie wandelingen langs bijvoorbeeld een vulkaan, want die zijn er genoeg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/portugal-kamperen-op-mooiste-plekken-land/”]

Tip 5. Laat je telefoon thuis

Een klein beetje onbereikbaar zijn op vakantie is helemaal niet zo erg. Oké, je telefoon thuislaten is misschien wat extreem. Maar zorg ervoor dat je niet de hele dag op je scherm kijkt. Neem je telefoon bijvoorbeeld niet elke dag mee of gebruik ‘m alleen om foto’s mee te maken. Lekker rustig!

Tip 6. Zorg dat de reis relaxed is

Of je nu met de auto, bus of vliegtuig op reis gaat: zorg dat het soepel verloopt. Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Heb je kleine kinderen? Zorg dan dat er genoeg vermaak is. Let tijdens de reis ook op je houding, want aankomen met een zere rug of stramme benen is niet fijn. Ga dus goed zitten en neem eventueel een kussentje mee in de auto, bus of vliegtuig.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/winter/populair/op-zoek-naar-de-winterzon/”]

Tip 7. Ga genieten (aan het zwembad)

Eenmaal veilig op de bestemming aangekomen, hoef je nog maar één ding te doen: genieten. Als je de eerdere tips ter harte hebt genomen, is de kans groot dat jij al badderend in het zwembad van bijvoorbeeld Hotel Mardan Palace in de Turkse badplaats Antalya (zie foto) al je zorgen lekker achter je hebt gelaten. Dit is een van de mooiste hotelzwembaden van de wereld, als we onze reviewers mogen geloven. Als jij vervolgens de omgeving van Antalya hebt verkend, weet je niet eens meer wat thuis is. Wedden?

Tip 8. Neem de tijd voor een ontbijt of diner

Er zijn genoeg hotels waar je als ‘een God in Frankrijk’ kunt genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van all-inclusive hotel Bahia Principe, dat ligt aan de Costa Adeje op Tenerife? Hier hebben ze niet alleen een ontbijtbuffet waar je uren over doet, ook de lunch en diner zijn om over naar huis te schrijven (als je daar tijd voor zou hebben).

Tip 9. Maak veel foto’s

Niets is leuker dan na jullie zonvakantie thuis nog even lekker na te genieten. Neem daarom een goede camera mee en leg al die leuke momenten met partnerlief en jullie kids vast. Misschien kunnen jullie straks dan wel nagenieten van die dag dat jullie door het centrum van Istanbul liepen of op het strand van Málaga lagen. Als je na een dagje strand in deze prachtige Spaanse stad heerlijk wilt overnachten, boek dan een kamer in Bed and Breakfast Villa Lorena Málaga. Dit deden Ronald en Marijke ook:

‘Wij genoten tien dagen van deze prachtige en gezellige B&B. Jeroen en Frens zijn mannen die weten hoe ze het mensen naar de zin moeten maken: vriendelijk, meedenken, advies geven, geïnteresseerd zijn. De kamer vonden wij een beetje klein, maar alles is aanwezig en schoon. Prima balkon met heerlijke stoelen. Al met al een aanrader voor een korte maar ook een langere periode.’

Tip 10. Plan vast je volgende vakantie

Dit klinkt misschien gek, maar als je iets hebt om naar uit te kijken, is die after-vakantiedip misschien wat minder heftig. Kom je net terug van een heerlijke zonvakantie, dan heb je misschien juist wel weer zin in een wintersport. Bijvoorbeeld in Oostenrijk? Ga er lekker voor zitten en plan vast je volgende trip!

Ook enthousiast geworden? Kijk snel op Zoover en boek een fijne accommodatie!