Niet te missen: deze heerlijke zandstranden in Ligurië

Redactie - 6 mei 2017

Niet te missen: deze heerlijke zandstranden in Ligurië

Redactie - 6 mei 2017

Nog nooit van Ligurië gehoord? Hoog tijd dat daar verandering in komt! Deze smalle Italiaans kustregio grenst aan Frankrijk en Toscane. De regionaam mag dan niet zo bekend zijn, bezienswaardigheden als Cinque Terre zijn dat wel. Kom je om te relaxen, dan zit je in Ligurië ook goed. Op de zonnige zandstranden is het ultiem genieten.

Het strand van Albissola Superiore is één van de mooiste zandstranden van Ligurië: een lang, gouden strand en van alle gemakken voorzien. Daar kun je deze zomer heerlijk relaxed met kinderen. Nog een fijn zandstrand is dat van Borghetto, met als bonus een gezellig historisch dorpscentrum. Je kunt hier in de buurt goed kamperen, bijvoorbeeld op Camping Baciccia, door jullie geroemd om zijn kindvriendelijkheid.

Levendige zandstranden Ligurië

Is een levendig zandstrand helemaal je ding, kijk dan eens naar dat van Andora. Een gratis zandstrand met veel groen, douches, kleedruimtes en de mogelijkheid om een potje beachvolleybal te spelen. Je kunt hier prima zwemmen en de rustige zee is ook voor kinderen erg geschikt. Is een hele dag bakken een beetje veel gevraagd, kijk dan eens naar de walvistours die worden aangeboden. Wie weet heb je het geluk om walvissen te zien!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/ligurie-ti-amo-5-x-kamperen-hotspots/”]

Zandstrand van een ansichtkaart

Wil je op zoek naar meer afgelegen stranden, rijd dan naar het kleurrijke dorpje Varigotti. Hier ligt een strand dat zo van een ansichtkaart lijkt te zijn afgelopen. Baia dei Saraceni is een perfect gevormde baai, met een zee in alle tinten blauw. Om bij het strand te komen wandel je dwars door Varigotti, maar maak vooral een omweg door de smalle sfeervolle straatjes. Genieten maar!

Idyllische baai van Camogli

Zoek je een strand met een view, dan is Camogli the place to be. Het strand is niet groot, maar de ligging is geweldig. Een sfeervolle baai met helderblauw water, met op de achtergrond het stadje Camogli: prachtig! Wil je lekker eten, loop dan naar de gezellige vissershaven. Bij de lokale restaurantjes eet je de beste verse vis. Wil je niet meer weg uit Camogli, boek dan een overnachting in Hotel Cenobio dei Dogi. Dit hotel krijgt van jullie een 9. ‘Dit hotel is echt top’, aldus de familie Baeten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/fotografie/in-beeld-prachtig-pittoresk-cinque-terre/”]

Droomstranden bij Fiascherino

Op zoek naar een droomstrand? Check! Het gebied rond Fiascherino is dé bestemming voor liefhebbers van idyllisch gelegen stranden, vaak ingeklemd tussen hoge kliffen. Je vindt hier verschillende mooie stranden, zoals dat van Levanto. Het zandstrand is breed, er zijn leuke strandtentjes en de sfeer is erg relaxed. Je kunt hier surfen, zonnen en in het dorpje zijn gezellige restaurants waar je goed kunt eten. Wat wil je nog meer? In de provincie La Spezia is Fiumaretta een aanrader. Het zeewater is helder en schoon, je kunt er zeilen, kanoën en surfen en er zijn prachtige verborgen stranden om op je gemak te ontdekken.

Zin gekregen om Ligurië te ontdekken? Hier vind je alles wat je moet weten… Buon viaggio!