Onontdekte topbestemming: Parga

- 9 augustus 2011

Onontdekte topbestemming: Parga

- 9 augustus 2011

Parga, Panagias Island

Groene heuvels, diepblauwe zee en een pittoreske boulevard met gekleurde huisjes bepalen het beeld van Parga. Het Griekse plaatsje in de regio Epirus ligt in een baai en is gebouwd tegen een berghelling met vanaf het hoogste punt een adembenemend uitzicht. Hier vind je nog het authentieke Griekenland.

Vakantiebestemming

Parga is een bestemming die met regelmaat wordt bezocht door dagjestoeristen vanuit de grotere Griekse eilanden, maar ook als vaste vakantiebestemming is hier veel te beleven. Je vind hier het ultieme vakantiegevoel door gezellige steegjes, leuke winkeltjes en sfeervolle terrasjes. Ook kenmerkend voor Parga: karakteristieke Venetiaanse huizen, mooie en schone stranden en een diepblauwe zee. In de directe omgeving vind je gezellige dorpjes, mooie snorkelplekken en natuurlijke bronnen. Parga zelf heeft al drie stranden: vanaf de boulevard spring je zo Krioneri Beach op, een stadsstrandje waar je voor weinig geld een parasol kan huren. Bijzonder: vanaf dit strand zwem je zo naar het kleine eilandje Panagia. Er staan twee kerkjes en je vindt er de restanten van een oude vesting.

Fransen, Turken en Venetianen hebben in de geschiedenis allemaal hun heil gezocht in Parga. Van al deze verschillende volkeren vind je nog veel bouwwerken en andere invloeden terug. Het maakt van Parga een bijzondere plek waar je je rust, maar zeker ook je vertier kunt vinden.

Tips en trips in en om Parga

Fort van Ali Pasja: Vanaf Parga is dit fort met een wandeling te bereiken. Als je ’s avonds op de boulevard geniet van een drankje en een hapje kun je het verlichte fort aanschouwen.

Het uitzicht vanuit Agia: Vanuit het dorpje Agia heb je een wonderschoon uitzicht op Corfú, Igoumenítsa en Albanië. Agia is aan te lopen vanuit Parga met een wandeling waar je onderweg ook nog mooie fresco’s en natuur zult tegenkomen.

De mythologische rivier Acheron: In het dorpje Gliki ligt deze ijskoude rivier, omgeven door waterbronnen. De legende vertelt dat de moeder van Achilles hier met Achilles ging badderen.

Snorkelen bij Valtos Beach: In Parga ligt het grote, mooie Valtos Beach, een van de mooiste snorkelbestemmingen van Griekenland. Hier kom je vissen in alle vormen, maten en kleuren tegen.

Ioannina: De hoofdstad van de streek Epiros is vanaf Parga prima te bereiken. Deze stad ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op het meer Pamvotis. Ook op winkel- en museumgebied is Ioannina een topper.

Amfitheater Nikopolis: In de omgeving van Preveza kun je je vergapen aan indrukwekkende opgravingen. Zo strekt het amfitheater zich uit over enkele kilometers.

Praktische informatie

Voor een vakantie in Parga vlieg je in zo’n drie uur naar de luchthaven Preveza. Het is ook mogelijk om voor een dagtrip vanuit Italië naar dit schitterende plaatsje te komen. De havens van Venetië en Ancona staan rechtstreeks in verbinding met de havenstad  Igoumenitsa, op een uur van Parga. In Parga heerst het Middellandse Zeeklimaat, dit betekent dat de zon het hele jaar door schijnt. De zomertemperatuur varieert van 20 tot 30 graden en voelt door de droge lucht altijd aangenaam aan. Ben je op zoek naar rust? Bezoek Parga dan niet in augustus, in deze maand is het een stuk drukker dan de overige maanden.