Mooiste stranden van Kos: bekijk Zoovers top 5

Redactie - 27 januari 2022

Mooiste stranden van Kos: bekijk Zoovers top 5

Redactie - 27 januari 2022

Heb jij een vakantie naar Kos op de planning staan? Dit mooie Griekse eiland is ideaal om bezienswaardigheden te bewonderen, op de fiets de natuur te verkennen… en natuurlijk om van de zon, de zee en het strand te genieten. Met een kustlijn van ongeveer 112 kilometer zijn er tientallen stranden, van uitgestrekte zandstranden tot kleine baaien. Zoover tipt de top 5 mooiste stranden van Kos die je absoluut niet mag overslaan!

Paradise Beach

Een strand met de naam Paradise Beach mag niet ontbreken tussen de mooiste stranden van Kos. Dit strand in het zuidwesten van Kos doet haar naam zeker eer aan! Je vindt er turquoise water en zacht, goudkleurig zand. Doordat er geen hotels aan het strand liggen hangt er een rustige sfeer. Paradise Beach staat bekend als een schoon strand dat geleidelijk afloopt in de zee. Dit maakt het tot een kindvriendelijke keuze. De kinderen spelen veilig op het strand, terwijl jij ze in het zonnetje in de gaten houdt! Er zijn ligstoelen en parasols te huur en er is zelf een kleine strandbar waar je lekkere drankjes of versnaperingen haalt. De westkant, die meer rotsachtig is, is ideaal om te snorkelen. Kortom, dit strand heeft iedereen wat te bieden. Van gezinnen met kinderen tot watersportliefhebbers en rustzoekers, je zit goed op Paradise Beach!

Paradise Beach - mooiste stranden van Kos

Paradise Beach

Agios Stefanos Beach

Cultuurliefhebbers opgelet! Agios Stefanos Beach ligt in de baai van Kefalos, een plaats in het zuidwesten van Kos. Het strand ligt aan de ruïnes van Agios Stefanos, een basiliek die uit de vijfde eeuw stamt. Je combineert een dagje strand eenvoudig met een bezoek aan de basiliek! Het strand is extra bijzonder omdat het recht tegenover het kleine Griekse eilandje Kastri ligt. Op Kastri staat een klein maar opvallend wit kerkje met een blauw dak, dat je vanaf het strand kan bewonderen. Je kan er ook naartoe met een boot. Het water tussen Agios Stefanos Beach en Kastri is redelijk ondiep, waardoor je ver de zee in kan lopen. Je komt bijna tot aan het eilandje! Verder heeft het strand een kiosk waar je terecht kan voor drankjes en versnaperingen. Kortom, Agios Stefanos Beach behoort zeker tot de meest bijzondere en mooiste stranden van Kos.

Uitzicht op Kastri met het kerkje

Psalidi

Het volgende strand tot de mooiste stranden van Kos behoort is Psalidi Beach, tenminste, als je het aan watersportliefhebbers vraagt. Psalidi Beach is een zand- en kiezelstrand van ongeveer vijf kilometer lang dat zich uitstrekt tot de kaap van Psalidi. Door de kiezels strijk je hier niet zo makkelijk neer op je handdoek, maar gelukkig zijn er ligbedden en parasols te huur. Dit strand is een populaire keuze onder watersportliefhebbers. Er zijn namelijk verschillende watersportcentra, waardoor je er goed kan windsurfen en duiken. Geniet jij toch liever van de Griekse zon vanaf een ligbed? Dat kan natuurlijk ook!

Alexandra Beach
Op vakantie naar Kos?

Dan ben je aan het juiste adres bij Aparthotel Alexandra Beach. Dit driesterrenhotel heeft een ligging aan zee, maar ook een heel mooi zwembad. Het scoort gemiddeld zelfs een 8 op Zoover!

Bekijk hotel

Mastichari Beach

In het westen van Kos ligt het zandstrand Mastichari Beach. Dankzij het exotische witte zand en het turquoise water wordt het regelmatig omschreven als een van de mooiste stranden van Kos. Deze schoonheid is veel vakantiegangers en locals niet ontgaan, waardoor het in het hoogseizoen vrij druk kan zijn. Zorg dus dat je er op tijd bent om een goed plekje te veroveren. Doordat het strand wordt omringd door groene bomen kan je altijd wel een plekje in de schaduw vinden. Op het strand beoefen je verschillende watersporten. In het dorp Mastichari kan je terecht voor leuke winkeltjes, restaurants en hotels, zoals vijfsterrenhotel Kouros Palace.

Mastichari Beach - mooiste stranden van Kos

Mastichari Beach

Limnionas Beach

Limnionas Beach is een fijne keuze voor rustzoekers. Het is niet alleen een van de rustigste, maar ook een van de mooiste stranden van Kos. Limnionas Beach is niet zo groot en nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor jij heerlijk in alle rust van je vakantie geniet. Dit betekent wel dat er weinig faciliteiten zijn voor vakantiegangers. Je huurt er ligbedden en parasols, maar dat is het. Limnionas is ook geen dorpje, waardoor er geen restaurants of hotels in de buurt zijn. Zorg daarom voor een picknickmand vol met verkoelende drankjes en lekker eten. Zo kom je de dag wel door op Limnionas Beach!

Limnionas Beach - mooiste stranden van Kos

Limnionas Beach

Meer Kos?

Dit was Zoovers top 5 met de mooiste stranden van Kos. Ben jij na het lezen over deze stranden enthousiast over een vakantie naar Kos? Neem dan zeker een kijkje bij het aanbod. Je bekijkt de beste accommodaties van Kos, gebaseerd op reviews van vakantiegangers zoals jij!

Bekijk aanbod