Hoogtepunten van Egypte

- 3 oktober 2011

Hoogtepunten van Egypte

- 3 oktober 2011

Egypte, het land van de farao’s en de sfinxen, de piramides en de Nijl. Tijdens een vakantie in Egypte beleef je de lange geschiedenis van het land. Bewonder de vele archeologische vondsten die Egypte rijk is, ontdek de onderwaterwereld in de Rode Zee, verken de woestijn per kameel of laat je meeslepen in de mystieke wereld van het oude Egypte.

De best beoordeelde plaatsen in Egypte op Zoover:

El Gouna  8,6 
Dahab  8,4 
Luxor  8,2 
Sharm el Sheikh  7,6 
Caïro  7,4

El Gouna

‘Het Saint Tropez van Egypte’, zo omschrijft Elise de luxueuze badplaats El Gouna op Zoover. De stad ligt aan de Rode Zee en biedt volop mogelijkheden voor watersport. Zo kun je een duik maken naar het indrukwekkende Thistlegorm, een van de bekendste scheepswrakken van de Rode Zee. Naast activiteiten op of aan het water behoren een quad safari door de uitgestrekte woestijn, te paard de zonsondergang tegemoet rijden of een heerlijk potje golfen ook tot de mogelijkheden. Winkelen doe je in El Gouna in Downtown waar vele bazaars en kleine authentieke boetiekjes te vinden zijn. Tijdens het hoogseizoen is het er gezellig druk, massatoerisme en opdringerige verkopers kent El Gouna niet.

Dahab
In het oosten van het schiereiland Sinaï ligt Dahab. Evenals in El Gouna vind je hier rust en ruimte. De ligging aan de Golf van Akaba maakt Dahab een geliefde plek onder watersportliefhebbers. Geniet van een hapje of drankje in de vele restaurantjes en cafeetjes die het stadje rijk is of kom tot rust op de goudgele zandstranden. Er heerst een relaxte sfeer in het plaatsje, mede dankzij de vriendelijkheid van de bewoners. Diane Bernaerts zegt over Dahab: ‘Een super relaxte plek met een oergezellige promenade met leuke en sfeervolle restaurantjes vlak aan het water.’

Luxor

Een goede impressie van het oude Egypte krijg je in Luxor. In de stad aan de Nijl vind je vele bezienswaardigheden. Via de ‘Heilige weg’, een indrukwekkende rij sfinxen, kom je bij de ingang van de Luxor tempel. De eeuwenoude tempel herbergt versierde muren, vele beelden en zelfs kleinere tempels in de tempel. De verlichting zorgt er ’s avonds voor dat je je in een sprookje waant. In Luxor tref je ook de Vallei der Koningen, de Memnon beelden en het Koninginnendal. ‘Luxor, een sprookje uit duizend-en-één-nacht’, zo zegt Safia op Zoover. 

Sharm el Sheikh

‘Gezellig, druk, warm, rumoerig… Kortom, echte Egyptische sfeer’ aldus een Zooverbezoeker. Sharm el Sheikh is een van de bekendste en meest bezochte bestemmingen van Egypte. In de badplaats, gelegen aan de Rode Zee, kun je onder andere duiken, snorkelen en lekker zonnen op de uitgestrekte stranden. Vanaf Sharm el Sheikh kun je een bezoek brengen aan het St. Catherina Klooster, een van de oudste kloosters ter wereld. Na het Vaticaan heeft dit klooster de meeste heilige manuscripten ter wereld in bezit. Een mooie plek om te duiken of om gewoon te genieten van de prachtige natuur is het Ras Mohamed National Park. Hier tref je spectaculaire koraalriffen, vogels die een tussenstop maken tijdens de trektocht en vissen in alle kleuren van de regenboog.

Caïro

‘Voor cultuur- en stedenliefhebbers een geweldige ervaring’, zo schrijven Rens en Mieke op Zoover over de Egyptische hoofdstad. Wie naar Caïro gaat, moet absoluut de piramides van Gizeh bezocht hebben. Tot deze piramides behoort ook de Piramide van Cheops, een van de zeven wereldwonderen. Neem ook eens een kijkje in het Egyptisch Museum, hier vind je onder andere de schatten van Toetanchamon, in originele staat gevonden in het graf van de vroegere farao. Caïro heeft ook vele oude moskeeën en kerken die het bezoeken meer dan waard zijn. Wil je lekker shoppen in de grootste stad van Afrika? Ga dan naar het winkelcentrum Stars Centre. Met meer dan vijfhonderd winkels heb je hier aan een dagje shoppen niet genoeg!