Droom weg bij deze foto’s van Curaçaos best beaches

Redactie - 4 april 2017

Droom weg bij deze foto’s van Curaçaos best beaches

Redactie - 4 april 2017

Hagelwitte stranden, helderblauw water, palmbladeren die dansen op een licht briesje en ijskoude smoothies die klaar staan voor bij je bruinbaksessie. Klinkt dat als paradijs op aarde? Curaçao staat bekend om haar prachtige stranden en Zoover verzamelde een aantal foto’s van de beste beaches van het eiland. Pak je strandtas maar alvast in!

Cas Abou Beach

Via een hobbelig paadje kom je uiteindelijk bij het brede, parelwitte strand van Cas Abou Beach aan. En bijna nergens op Curaçao is het water zó blauw! Voor dit strand betaal je wel entree (10 Antilliaanse gulden), maar in ruil daarvoor is het er lang niet zo druk als op de gratis stranden. Bij de rotsen kun je snorkelen, er zijn smoothies, snacks en je kunt gemasseerd worden. Héérlijk!

Kenepa beach

De officiële naam is Kenepa beach, maar velen zullen het kennen als het strand bij Grote Knip. Het meest gefotografeerde strand van Curaçao met haar witte zand en helderblauwe water. Hartstikke idyllisch, maar toeristisch is het er wel. Zeker in het weekend is het druk, want dan spreiden de locals hier ook hun handdoeken.

#tipvanzoover: qua eten is hier niet heel veel keus, een strandpicknick met meegebrachte lekkernijen is dus een héél goed idee.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/local-patty-tipt-de-leukste-to-dos-op-curacao/”]

Playa Porto Marie

Het smalle strandje van Porto Marie (ongeveer 40 minuten rijden vanaf Jan Thiel Baai) kán wat druk zijn, maar het is dan ook de favoriet van velen. Voor 5 gulden mag je er de hele dag vertoeven. Snorkelen kun je er heerlijk en dankzij het (kunst)koraal dat er is aangelegd, valt er ook nog heel wat bijzonders aan vissen te zien onder water. Let wel op: er zijn weinig schaduwplekken.

Playa Lagun

Een schattig, smal baaitje: dat is Playa Lagun. Aan beide zijden van het strandje vind je rotsen en als snorkelliefhebber weet je wat dat betekent: vis! Bij de rotsen en tussen de aangemeerde bootjes kun je perfect de onderwaterwereld ontdekken. Alsof je in een aquarium vol bijzondere vissen zwemt. Heb je lekker liggen bakken en wil je even afkoelen? De verse smoothies op Playa Lagun schijnen heerlijk te zijn.

Klein Curaçao

Er is één boottour die je naar dit onbewoonde eilandje brengt met het enige échte witte poederzand in Curaçao. Na twee uurtjes varen mag je aan land in dit paradijs. Qua privacy en drukte zit het hier wel goed, want je sjokt niet zomaar eventjes naar dit adembenemende strand.

Maar ook Mambo/Seaquarium Beach (8,1) en Jan Thiel beach (waar het populaire Papagayo Beach Resort en Vakantiepark De Plantage vlakbij zitten) vallen bij jullie in de smaak. ‘Als je hier op je ligstoeltje ligt, zie je in het water de dolfijnen met hun trainers regelmatig voorbij komen’ zegt Monique over Seaquarium Beach. Dat moet erg bijzonder zijn! En sowieso moet je je ogen eigenlijk goed openhouden op de stranden van Curacao: voor je het weet mis je een dolfijn, schildpad of zelfs een wildzwijn op het strand.

Ben jij eerder op Curaçao op vakantie geweest? Wat vond jij het fijnste strand? Laat het ons weten in een reactie of review.