Spanje: de beste stranden van Catalonië

Redactie - 18 januari 2017

Spanje: de beste stranden van Catalonië

Redactie - 18 januari 2017

Spanje is het land van de zon, siësta’s, bruisende steden, authentieke dorpjes en de flamenco. Ho, wacht eens even, mist er niet iets in dit rijtje? Yep, zee en strand! Dat is waar het, zeker in Catalonië, vooral om draait. We zochten uit wat daar nu echt de beste stranden van Catalonië zijn.

beste stranden van Catalonië

Het strand van Barcelona

Hipper dan de stranden van Barcelona wordt het niet snel. Hier ga je heen om te genieten van het beste van twee werelden. De bruisende hoofdstad en twee prachtige zandstranden: Barceloneta en Sant Sebastià. De stranden lopen helemaal van de wijk La Barceloneta in het zuiden tot aan Badalona in het noorden. Keus genoeg dus! Maar, we moeten eerlijk zijn: als je alleen voor de stranden gaat, zijn de meeste andere stranden in dit rijtje ruimer en minder drukbezet. Het is hier vooral de combinatie die het ‘m doet.

beste stranden van Catalonië

Platja de Blanes: het populairste strand van Blanes

Platja de Blanes is het populairste strand van Blanes. Dit komt door de ligging aan de levendige boulevard van het oude stadscentrum, met restaurants, winkels en kroegen. Platja de Blanes ligt tussen de haven en de Sa Palomera rotsen en heeft alles wat je nodig hebt: gratis toiletten en douches, parasollen die je kunt huren, toegang voor rolstoelen en EHBO. Op de boulevard is een kleine supermarkt die koud drinken en broodjes verkoopt. Fijn: elke avond worden de stranden van Blanes schoongemaakt. Kom je ’s ochtends vroeg, dan kun je genieten van een heerlijk schoon strand.

beste stranden van Catalonië

De stranden van Calella de Palafrugell

Blanes en Lloret de Mar kent iedereen, maar de Costa Brava heeft ook kleinere kustdorpjes zoals Calella de Palafrugell. Hier moet je heen als je een rustiger plekje op het strand zoekt. Alle stranden hebben bars en restaurants, dus je hoeft nooit ver te lopen om even lekker te borrelen. Het strand Canadell is het grootst. Er zijn lifeguards aanwezig op het strand en je kunt er kano’s huren. Port Bo is het kleinste strand, maar wel het meest centraal gelegen. Veel vissers gebruiken dit strand om hun boot aan te leggen. Port Pelegri is een zandstrand met lifeguards en douches. Bovenop de rotsen staat strandhuisjes die zijn getransformeerd tot restaurants. Krijg je zin om je handdoek neer te leggen op één van deze stranden? Camping Moby Dick in Calella de Palafrugell is heel populair onder Nederlandse vakantiegangers.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/top-10-bezienswaardigheden-catalonie/”]

beste stranden van Catalonië

Veilige, kindvriendelijke zandstranden in Salou

Ga je op vakantie met het hele gezin? Dan wil je op de kindvriendelijke stranden van Salou zijn! Platja Ponent en Platja Llevant hebben beiden de Family Tourist Destination award ontvangen. Op deze stranden vind je bijvoorbeeld speeltuinen en Llevant Beach heeft in juli en augustus een speciale Kiddie Club. Op de populairste stranden van Salou (Llevant, Ponent, Capellans en Llarga) zijn altijd strandwachten aanwezig. Hierdoor behoren deze stranden absoluut tot de beste stranden van Catalonië.

beste stranden van Catalonië

Amfitheater aan zee in Tarragona

De stad Tarragona is van oorsprong een Romeinse stad. Als je op Platja del Miracle ligt, dan kijk je aan de ene kant uit op zee en aan de andere kant op het oude amfitheater van Tarragona. Daarnaast heeft het strand alle voorzieningen die je je kunt wensen: toiletten, douches, het is rolstoeltoegankelijk en er zijn restaurants en bars.

Wat zijn voor jou de beste stranden van Catalonië? Heb je een unieke parel ontdekt? Laat een beoordeling achter op Zoover en help andere vakantiegangers met het boeken van hun droomreis.