Zonbestemmingen extra in trek door winterweer

- 18 februari 2010

Zonbestemmingen extra in trek door winterweer

- 18 februari 2010

arubaDoor het aanhoudende winterweer van de afgelopen weken, zijn het aantal geboekte vakanties naar zonbestemmingen explosief gestegen. Wintersportvakanties in onder meer Oostenrijk, Frankrijk en Italië zijn daarentegen opvallend minder populair dan voorgaande jaren, zegt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). “Deze opvallende trend lijkt inderdaad samen te hangen met de aanhoudende sneeuw en ijzel in Nederland,” aldus een woordvoerder van het ANVR.

Concrete cijfers zijn nog niet bekend, maar vooral bestemmingen met zongarantie lijken extra in trek. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Egypte, de Nederlandse Antillen en Aruba. “Zonbestemmingen doen het nog beter dan normaal in deze tijd van het jaar. Mensen zoeken liever op wat ze in eigen land niet hebben.”

De Canarische eilanden zijn ook populair bij overwinteraars. De Eilandengroep van onder meer Gran Canaria en Tenerife wordt op dit moment geteisterd door hevige stormen, waardoor er weinig vliegverkeer mogelijk is. De regering aldaar heeft een weeralarm afgegeven. Een winterdip zal je daar dus niet snel kwijtraken.

Ben jij nog van plan om een last minute naar de zon te boeken? Waar ga je heen?