Waarom het vooroordeel over Ibiza waar is, en je er toch geweest moet zijn

- 5 augustus 2014

Waarom het vooroordeel over Ibiza waar is, en je er toch geweest moet zijn

- 5 augustus 2014

Sommige vakantiebestemmingen lijken gewoonweg niet voor elk type vakantieganger weggelegd. Neem nu Ibiza. Dat eiland is toch alleen leuk voor jonge hippe types? Types die avond aan avond naar grote clubs trekken en daar voor twintig euro een glas wijn bestellen? Die de volgende dag pas tegen het middaguur naar het strand kruipen om hun slanke lichamen te bruinen?  Dit vooroordeel klopt helemaal! maar er is meer. Veel meer….

ibiza1

Op Ibiza vind je vele stranden waar je, ook in het hoogseizoen, je rust kunt vinden. Een beetje snuffelen aan de cultuur van het eiland? Ook daarin word je voorzien! Daarnaast kun je er de heerlijkste avondjes beleven, nippend aan een cocktail bij ondergaande zon of met romantische gitaarmuziek op de achtergrond aan een mooi gedekte tafel. Hieronder hebben we een aantal tips op een rij gezet.

Ibiza Overdag

Historie
Wil je enige historie van Ibiza-Stad zien, ga dan naar D’Alt Vila. In de 16e eeuw werd een verdedigingsmuur door de stad gebouwd. Deze hebben de aanvallen goed doorstaan en is tegenwoordig een monumentaal pand dat is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Loop naar binnen door een van de vijf stadspoorten en bekijk het historisch monument met verschillende Romeinse beelden. Als je even wilt uitrusten ga dan naar een van de restaurantjes, waarbij je ondertussen kunt genieten van het uitzicht over Ibiza.

ibiza2

Rust
Wil je rustig genieten van een van de vele strandjes van het eiland? Ga dan naar Cala Vadella, een rustig visserplaatsje met een mooi wit zandstrand.

Markten
Bezoek op zaterdag een van de hippiemarkten, dit is een overblijfsel van de hippies die in de jaren  ’70 het eiland overspoelden. Bezoek bijvoorbeeld de markt Las Dalias. Dit is een van de bekendste hippiemarkten, een stukje buiten Ibiza-Stad. Hier kun je je hart ophalen bij alle soorten sieraden, kleding en kunst.

Ibiza ’s avonds

Zonsondergang
Ga voor zonsondergang naar het strand van Cala d’Hort, hier kun je genieten van een mooie zonsondergang. Je hebt daar uitzicht op het kleine eiland Es Vedra, welke op slechts honderd meter van de kust ligt.

ibiza4

Lekker eten
Als je ’s avonds uit eten wilt, ga dan naar de haven met zijn vele restaurantjes. ’s Avonds is het gezellig druk en je kunt de parades bekijken waar de verschillende discotheken van Ibiza hun avonden promoten. Een leuk restaurant aan de haven is Ca N’Alfredo, hier vind je traditionele Spaanse gerechten.

Bekijk hier de 5 mooie accommodaties op Ibiza die we voor je op een rijtje zetten!