Cruise op de Caribbean

- 20 april 2011

Cruise op de Caribbean

- 20 april 2011

In ‘The Pirates of the Caribbean’ streed Jack Sparrow er al om zijn schip. De Caribbean. Heel gek is dat niet, want dit gebied is vanaf een schip waanzinnig. Volledig uitgeruste en flink gebruinde mensen komen met tegenzin terug van hun vakantie op de Caribbean. Van hun fotocamera’s komen veelal geschoten plaatjes van palmbomen, een blauwe lucht en een net zo blauwe zee. Het gebied van de Caribbean is, terecht, een van de populairste bestemmingen om vakantie te vieren aan dek van een cruise schip.

De Caribbean hét gebied voor een cruise

De onderwaterwereld van de Caribbean is adembenemend en laat vanaf het cruise schip deze Caribische Zee nu altijd binnen handbereik zijn. Het water rond Sint Maarten wordt bijvoorbeeld beschouwd als één van de beste duikplekken ter wereld. De gemiddelde watertemperatuur is maar liefst 21 °C en het op sommige plaatsen heb je zicht tot wel 40 meter vooruit.

Tijdens een cruise meer je dagelijks op een andere plaats aan en dat komt op de Caribbean goed van pas. Tijdens een cruise door het Caribisch gebied kom je er achter dat geen eiland hetzelfde is en dat ook een gebied als de Caribbean -bekend om zon, zee en strand- veel meer diversiteit kent dan gedacht. Zo vind je in dit gebied, naast de prachtige stranden die de Caribbean rijk is, de door Columbus ontdekte Caribische stad San Juan, een vulkaan met zwavel- en heetwaterbronnen in St. Lucia en de imposante grotten op Barbados.

Als je op zoek bent naar ontspanning is Het Caribisch gebied bij uitstek geschikt  Op een cruise is vaak alles inclusief. Hierdoor kun je echt tot rust komen  terwijl alles om je heen voor je geregeld wordt.

Oostelijk of Westelijk deel van de Caribbean

Het Caribisch gebied is ontzettend uitgestrekt. Tijdens één cruise, meestal zo’n één tot twee weken, zul je dan ook niet het hele gebied zien. Vaak kun je kiezen tussen een cruise naar het Oostelijk of Westelijk gedeelte van de Caribbean. Cruise je langs het Oostelijke deel, dan zijn Aruba, Barbados, Curacao, Puerto Rico, St. Lucia, St. Maarten, Miami en St. Thomas populaire stops. In het Zuidelijke deel van de Caribbean meert het schip vaak aan in Florida, de Riveria Maya bij Cancun in Mexico, de Bahamas, Cozumel, Jamaica en Grand Cayman. Voor beide kanten van de Caribbean geldt dat je een grote diversiteit aan eilanden en steden tegenkomt tijdens je cruise.

Op naar de Caribbean

Er zijn tal van aanbieders die zich specialiseren in cruises, ieder op hun eigen, unieke wijze. Met MSC Cruises, winnaar van een Zoover Award 2011 voor Populairste Aanbieder Cruises, stap je in Fort Lauderdale aan bord van het luxueuze schip de ‘MSC Poesia’. Vanaf dit schip ontdekt je de Caribbean met veel luxe, stijl en comfort.
Holland America Line, winnaar van een Zoover Award 2011 voor de Beste Aanbieder Cruises, biedt een cruise door de Caribbean aan op een heel eigen manier. Met deze organisatie reis je met een geringer aantal gasten aan boord van een fraai, middelgroot schip. De cruise richt zichop het ontdekken van pittoreske bestemmingen die ontoegankelijk zijn voor grotere schepen.

Waar zou jij een cruise willen maken?