Dit zijn de leukste tips voor een kindervakantie op Samos

Redactie - 18 april 2021

Dit zijn de leukste tips voor een kindervakantie op Samos

Redactie - 18 april 2021

Het Griekse eiland Samos verschijnt steeds vaker op de radar van Nederlandse vakantiegangers. Maar in de absolute aantallen komt Samos verre van in de buurt van het aantal toeristen op de bekendere eilanden zoals Kos en Kreta. Hierdoor geniet je op Samos van die echte authentieke sfeer en charmante badplaatsjes waar het nog ontbreekt aan massatoerisme. Zo ga je met het hele gezin een unieke vakantie tegemoet op een van de mooiste Griekse eilanden. Daarbij ligt Samos op een aangename 3,5 uur vliegen vanaf Nederland. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt tijdens een kindervakantie op Samos? Lees dan snel verder voor de beste tips van Zoover voor een kindvriendelijke vakantie op Samos.

Kindvriendelijke stranden Samos

Kindvriendelijke stranden op Samos

De meeste stranden op Samos bestaan uit kiezels, gelukkig zijn er ook enkele prachtige zandstranden waar de kids eindeloos zandkastelen kunnen bouwen. Een van de beste zandstranden op het eiland is Psili Ammos. Dit mooie zandstrand ligt in het zuidwesten van Samos, vlakbij de badplaats Votsalakia. Een andere goede optie is het nabijgelegen Limnionas Beach of het zandstrand van Livadaki Beach. Dit strand bereik je via een onverharde weg maar deze prachtige baai maakt dit zeker de moeite waard.

Qua kiezelstranden is er ook meer dan genoeg keuze, zo is Lemonakia Beach vlakbij Kokkari een populair strand. Tip: neem voor de kinderen waterschoentjes mee, zo kunnen ze heerlijk spelen op de kiezelstranden. Daarbij kan je rondom de meeste kiezelstranden ook goed snorkelen dankzij het heldere water.

 

Appartement Anthemis
Appartement Anthemis

De fijne appartementen Anthemis krijgen van gasten maar liefst een 9 gemiddeld op kindvriendelijk. Je zit hier dus helemaal goed tijdens je kindervakantie op Samos.

Bekijk appartement Anthemis

Duik de geschiedenis in

Tijdens een vakantie naar Samos mag het culturele element eigenlijk ook niet ontbreken. Op het eiland geniet je namelijk van een flinke dosis cultuur. Een van de hoogtepunten op Samos is de Heraion van Samos. De oude Grieken geloofden dat godin Hera op Samos is geboren. Het is daarom hét eiland om de kids te introduceren aan de Griekse mythes. Ook kan je een bezoekje brengen aan de grot van Pythagoras. Het is wel een pittige klim naar deze grot dus het is verstandig om vroeg in de ochtend te gaan, dan is het nog niet te heet.

Tempel van Hera

Op avontuur in de prachtige natuur

Het Griekse eiland Samos is veel groener dan de meeste mensen denken. Het is daarom ook de moeite waard om de prachtige natuur in te duiken. Zo kan je een bezoekje brengen aan de Potami watervallen. Je maakt een avontuurlijke boswandeling om bij de watervallen te komen. Let wel op dat in sommige maanden, afhankelijk van de regenval de watervallen droog kunnen staan. Check dit voor vertrek bij de receptie om teleurstelling te voorkomen. Na een bezoekje aan de watervallen kan je ook meteen een stop maken bij het kindvriendelijke Potami Beach. Voor gezinnen die graag wandelen is de Nachtegaalvallei ook een aanrader. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de nachtegaal die hier voornamelijk in de lente en zomer te horen is.

Kindvriendelijke accommodatie Doryssa
Aparthotel Doryssa Seaside Resort

Het mooie aparthotel Doryssa Seaside Resort ligt direct aan het strand, ideaal voor met de kids!

Bekijk Doryssa Seaside Reosrt

Kindvriendelijke badplaatsen op Samos

Tijdens een kindervakantie naar Samos is een fijne uitvalsbasis belangrijk. Gelukkig zijn er op Samos tal van kindvriendelijke badplaatsen vol met hotels voor het hele gezin. Neem de gezellige badplaats Pythagorion bijvoorbeeld, hier vind je een ruim aanbod aan kindvriendelijke accommodaties. Ook het populaire Kokkari doet het goed bij gezinnen dankzij de gezellige sfeer en het heldere water. De badplaats Votsalakia is vooral erg geliefd wegens het mooie zandstrand waar de kids heerlijk kunnen spelen.

Kindvriendelijke badplaats Kokkari

Met deze tips van Zoover ga je een mooie kindervakantie tegemoet op Samos. Voor nog meer inspiratie, bekijk ons gehele aanbod aan vakanties naar dit prachtige Griekse eiland.

Samos
Bekijk alle kindvriendelijke vakanties naar Samos

Enthousiast geworden over een vakantie met het gezin naar Samos? Dit relatief ongerepte eiland zit vol prachtige stranden, natuur en culturele bezienswaardigheden om te ontdekken.

Bekijk alle kindvriendelijke vakanties naar Samos