Zon-zee-strand saai? Op deze 5 plekken aan de Franse kust verveel je je niet

- 5 maart 2013

Zon-zee-strand saai? Op deze 5 plekken aan de Franse kust verveel je je niet

- 5 maart 2013

St Malo Ille et Vilaine

Historische vestingstad St.Malo

Met 5500 kilometer kustlijn biedt de Franse kust talrijke landschappen en vergezichten om van te genieten. Als je even genoeg hebt van alleen zon, zee en strand pak je gemakkelijk de fiets en ga je de pittoreske dorpjes in. Je kunt er wandelen, vissen, wijnproeven, paardrijden, kanovaren en nog veel meer. Wat zou jij er het liefst doen?

 

 

 

De 5 best beoordeelde plaatsen langs de Franse kust op zoover.nl

1. Ile de Re (Charente Maritime) 8,6
2. Erquy 8,5
3. Cavalaire sur Mer 8,5
4. St. Malo (Ille et Vilaine) 8,5
5. Port Grimaud en Grimaud 8,4

 

Ile de Ré (Charente Maritime) 8,6

Charente MaritimeIle de Ré is een eiland voor de kust van La Rochelle en is te bereiken via een brug vanuit het vasteland. Dit eiland wordt ook wel Ré la Blanche genoemd vanwege de witte huizen in de pittoreske vissersdorpjes. Het is er toeristisch maar ook erg sfeervol met veel terrassen, restaurants en vissersbootjes. De mooiste hotspots van het eiland vind je het beste per fiets. Het eiland is zeer kindvriendelijk en er zijn weinig auto’s aanwezig. Ook er is van alles te beleven voor de kinderen. “De uitgestrekte zandstranden zijn breed en mooi’’ aldus een bezoeker op Zoover over Ile de Ré.

Erquy 8,5

De haven van ErguyErquy ligt in Bretagne en biedt je veel mogelijkheden voor de invulling van je ideale vakantie. In het centrum vind je leuke winkeltjes, authentieke crêperies en terrasjes aan de haven waar je heerlijk kunt eten en genieten van het uitzicht. Je kunt er volop wandelen, vissen, wijnproeven, paardrijden, klimmen, kanovaren of gewoon genieten van de prachtige natuur en de rust. De kades van Erquy leven met het getij mee. Erquy is namelijk de belangrijkste vissershaven voor de venusschelpen en de sint-jakobsschelpen. Van november t/m maart zie je vissers die hun zakken schelpen uitladen voordat ze verkocht worden op de veiling.

Cavalaire sur Mer 8,5
Cavalaire-sur-MerCavalaire is een internationaal bekende badplaats die jaarlijks een groot aantal toeristen weet aan te trekken. Het dorpje ligt aan de Middellandse Zee in Provence, vlakbij andere internationale plaatsen zoals St.Tropez en St. Raphaël. Cavalaire heeft ruim 4 km beschermde stranden met goed onderhouden paden voor voetgangers. De zandstranden zijn mooi, schoon en lopen langzaam af. Sinds enkele jaren bestaat er een kwaliteitsplan dat ervoor zorgt dat er tijd en geld wordt gestoken in het onderhoud van de stranden, de waterkwaliteit en milieubescherming. Naast het strandleven kun je er ook genieten van de vele sport activiteiten, leuke winkeltjes en gezellige restaurants.

St. Malo (Ille et Vilaine) 8,5

St. Malo is een zeer toeristische vestingstad met goed onderhouden historische stadswallen waar je prachtige wandelingen kunt maken, gezellig een terrasje kunt pakken of kan winkelen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was St. Malo zo goed als helemaal verwoest op de stadsmuren na. Na de Tweede Wereldoorlog is alles weer in historische stijl herbouwd. Een wandeling over de stadswallen is een echte aanrader, je mag de schitterende panoramische uitzichten niet missen. Omdat St. Malo erg populair is onder Nederlandse toeristen zijn er veel campings te vinden rondom de stad.

Port-Grimaud-en-Grimaud

Port Grimaud en Grimaud 8,4

Port Grimaud ligt aan de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk. Het is een klein modern havenstadje dat in de jaren zestig is ontworpen en vormt de voorhaven van de vestinghaven Grimaud. Port Grimaud is gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen met als gevolg dat het ook wel bekend staat als ‘klein Venetië’. Net als in Venetië vindt hier bijna al het vervoer over water plaats en zorgen de kanalen en bruggetjes voor de verbindingen. Port Grimaud heeft een typisch Middellandse Zeeklimaat en dat betekent warme en droge zomers en zachte en vochtige winters. In Port Grimaud geniet je ook van al het goede dat de Franse keuken te bieden heeft. Zoals de typische traditionele Franse vissoep (Bouillabaisse). “Gezellig, knus en romantisch.” aldus een bezoeker over Port Grimaud op Zoover.