Beginnerscursus eilandhoppen in Griekenland

Redactie - 28 januari 2017

Beginnerscursus eilandhoppen in Griekenland

Redactie - 28 januari 2017

Tussen de 165 en 225. Zoveel bewoonde eilanden heeft Griekenland. Tijdens de zomermaanden zijn er volop bootverbindingen en aan accommodatie, zon en lekker eten ontbreekt het nooit. Wij voorzien alleen één luxeprobleempje: hoe selecteer je jouw bestemmingen? Hierbij tien eilanden die je absoluut niet mag overslaan tijdens het eilandhoppen in Griekenland.

Eilandhoppen in Griekenland - Milos

10. Milos: reis naar de maan

‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind…’ Zodra je met je boot aanmeert op Milos krijg je direct zin om ’s werelds eerste maanlanding over te doen. Dit is hoe de maan eruit moet zien! Alleen hebben ze hier de bizarre out-of-this-world rotsformaties aangevuld met eindeloos veel stranden, een paar knusse vissersdorpjes en fijne hotels. En: het wereldberoemde standbeeld van Venus de Milo, beter bekend als de Griekse Godin van de Liefde. Kortom, dit maanachtig liefdesparadijs is een must voor elke (verliefde) eilandhopper.

Eilandhoppen in Griekenland- Paros

9. Paros: havenstadje vol dwaalsteegjes

Paros is vooral een handige stop tijdens het eilandhoppen in Griekenland. Het derde eiland van de Cycladen eilandengroep (Milos behoort hier ook toe)  heeft volop verbindingen naar de omliggende eilanden. Zoover reviewer Sjaak15 weet wel hoe je er een dagje doorbrengt: ‘quad huren en lekker rondtoeren’. Jullie zijn ook duidelijk fan van de dwaalsteegjes in de hoofdstad Naoussa. Samen geven jullie Paros een dikke 8,5.

Eilandhoppen in Griekenland - Alonissos8. Alonissos: duikersparadijs

Dat eilandhoppen in Griekenland helemaal niet alleen gaat over zandstranden, feta en griekse tempels, bewijst het piepkleine eilandje Alonissos in de eilandengroep de Sporaden. Hoe rustig en relaxed het aan land is, zo bruisend en dichtbevolkt is het onder water. Als trotse eigenaar van Griekenland’s eerste marine park is het eiland een droomlocatie voor iedereen die houdt van snorkelen en duiken. Met een beetje geluk stuit je zelfs op mysterieuze scheepswrakken en eeuwenoude bouwwerken!

Eilandhoppen in Griekenland - Ithaka

7. Ithaka: groen, groener, groenst

Op Ithaka kom je niet direct voor de parelwitte zandstranden. Die zijn hier simpelweg niet. Ter compensatie zijn er volop dikke naaldbossen vol wandelpaadjes en verborgen archeologische schatten. Zoover reviewer Karin Monteny vat de sfeer op het eiland treffend samen: ‘heerlijke restaurants, vriendelijke mensen, niet heel toeristisch. Als je van rust houdt is het perfect’.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/advertorials/is-kapitein-corelli-mandolin/”]

Eilandhoppen in Griekenland - Skyros

6. Skyros: ultiem yoga eiland

De oude hippie onder de Griekse eilanden. Dat is Skyros. Het is daarmee de perfecte plaats voor een yoga-cursus op het strand. Of het nou gaat om reviews over het eiland of de accommodatie; ‘rust’ is het buzzwoord in jullie beschrijvingen. Jullie favoriete hotels? Wij zetten alle hotels in Griekenland hier in een handig overzicht!

Onder andere Hotel Axilleion doet het erg goed op de rustbarometer. Zelfs tijdens de voorbereiding kun je alvast oefenen op je zen-zijn. Want alles tot in de puntjes vooraf regelen? Nergens voor nodig! Gewoon gáán en ter plekke aansluiten bij de yogales waar je die dag zin in hebt.

Eilandhoppen in Griekenland - Naxos

5. Naxos: ansichtkaart-proof

Misschien denk je, ‘leuk allemaal, die maanlandschappen en yoga-paradijzen, maar waar blijft mijn zon-zee-strand-vakantie?!’ Wij hebben een geruststellende bestemming: Naxos! Hier weet je namelijk zeker dat je gewoon krijgt wat de ansichtkaartjes en reisbrochures tonen bij een ‘Grieks vakantie-eiland’. Gewoon, authentieke witte dorpjes, uitgestrekte stranden, archeologische ontdekkingen en bergen lekker eten. Het eiland staat bovendien bekend om de vele topresorts (onder andere Hotel Galaxy en Naxos Resort Beach zijn volgens jullie topkeuzes) en heeft een aanstekelijke relaxed sfeertje.

Eilandhoppen in Griekenland - Ikaria

4. Ikaria: lesje in héél oud worden

Als je toch aan het eilandhoppen bent in Griekenland, kun je direct even een levenslesje meepikken. Een lesje in lang leven, wel te verstaan. Op het eiland Ikaria worden mensen gemiddeld negentig(!) jaar. Hun geheim? Fruitbomen tot aan de horizon, veel natuur, thermale bronnen, goede feestjes (meer dan tachtig jaarlijkse festivals). Maar ook: uitslapen, extra lange middagpauzes houden, leven zonder horloge. Kortom, je komt ongetwijfeld terug met allerlei verfrissende ideeën voor je arbeidsvoorwaardengesprek.

3. Mykonos: dansen tot de zon opgaat

Zodra de zon achter de typische windmolens verdwijnt, komt het leven in de café’s en lounges op gang. Van authentiek tot hip: op Mykonos vind je ongetwijfeld een Bouzoukia (bar met traditionele Griekse live muziek) om je moves te testen. Maar let op: het is er bij wet verboden om servies naar de performers te gooien. Toch jammer.

Eilandhoppen in Griekenland - Kastro2. Skiathos: droomstrand

Skiathos staat voor de ultieme strandvakantie. Perfect dus om na wat vulkaan-bos-en maanwandelingen voor een paar daagjes helemaal niets te doen. Ben je niet zo goed in lang stilliggen? Ga dan voor een uitstapje naar Kastro, de ommuurde oude hoofdstad van het eiland. De weg ernaar toe is een prachtige, maar stevige wandeltocht. Is zoveel actie iets teveel van het goede, slof dan gewoon naar de haven van de stad en laat je erheen varen.

1. Santorini:’een sprookje’

Het mooiste Griekse eiland’, ‘een sprookje’, ‘ik wil weer terug’; jullie zijn – op z’n zachts gezegd – best wel te spreken over Santorini. Het heeft dan ook alles wat je van een picture perfect Grieks eiland mag verwachten: bizar mooie zonsondergangen, spierwitte dorpjes die hoog boven de turquoise zee uittorenen, dramatische rotspartijen, wijngaarden … Volgens jullie mogen we een klim naar de top van het vulkanische gebied Nea Kameni vooral niet overslaan.

Welk eiland mag volgens jou niet ontbreken tijdens het eilandhoppen in Griekenland? Deel je ervaring in de comments of laat een review achter!