Winterzonvakantie: dit zijn dé trends voor winter 2021

Redactie - 19 oktober 2019

Winterzonvakantie: dit zijn dé trends voor winter 2021

Redactie - 19 oktober 2019

Egypte en Spanje zijn sinds jaar en dag populaire bestemmingen om de Nederlandse winter te ontvluchten. Maar wist je dat steeds meer mensen hun winterse dosis vitamine D halen in landen zoals Gambia, Vietnam, Thailand en de Kaapverdische Eilanden? Laat het gure, koude Hollandse winterweer achter je en vertrek naar een winterzonbestemming. Want overwinteren in de zon, wie wil dat nou niet?! Om je wat inspiratie te geven voor een zonovergoten winterzonvakantie hebben wij de trends voor 2019/2020 op een rij gezet.

Winterzonvakantie Canarische Eilanden

Winterzonvakantie in Europa

De beste zonzekere landen vind je tijdens de wintermaanden niet meer in Europa. Maar er is zeker één bestemming waar je in de koude maanden heel goed zit: de Canarische Eilanden. De winters op de eilanden zijn erg mild en de temperatuur kan oplopen tot 25 graden. In vier uur tijd vlieg je al naar de Canarische eilanden en voor je het weet lig je op een bedje aan het zwembad van een resort. Wil je tijdens een winterzonvakantie verzekert zijn van mooi weer? Dan moet je toch echt iets verder vliegen.

Winterse zonbestemmingen in Azië

Winterzonvakantie Malediven

Malediven

De Malediven is zo’n typische bestemming waar iedereen van droomt, of je nou fan bent van Azië of niet. Iedereen kent de foto’s van het kristal heldere water, de sprookjesachtige watervilla’s met slaapkamers onder water en de hagelwitte zandstranden. Een vakantie Malediven staat vooral in het teken van genieten en of dat nou op een van de lokale eilanden is of in een van de vele resorts, het kan hier allemaal.

Winterzonvakantie Bali

Bali

Magische tempels, traditionele dansen, oogverblindende rijstvelden en een paradijselijke kustlijn, een vakantie Bali biedt voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de traditionele Balinese Kecak dans bij de Uluwatu tempel en glooiende rijstvelden in Jatiluwih. Of kom oog in oog te staan met de speelse apen in het Monkey Forest in Ubud. Boek een excursie naar de Besakih tempel, die op de helling van de Gunung Agung schittert. Ga op pad met een gids door de rijstvelden van Sidemen. Verblijf je aan de noordkust van Bali in de plaats Lovina? Grote kans dat je wilde dolfijnen spot tijdens een vakantie Bali.

Winterzonvakantie Thailand

Thailand

Het land van de overweldigende natuur, witte stranden en sierlijke tempels pakt je helemaal in tijdens een vakantie Thailand. Maak kennis met de vele tuktuks en glimmende tempels van hoofdstad Bangkok. Of observeer wilde dieren in het Nationaal Park Khao Yai waar de waterval Heo Narok een echte must see is. Haal je duikbrevet of maak een meerdaagse trekking. Op het eiland Koh Samui kom je tot rust op een van de sprookjesachtige stranden. De beste reistijd voor Thailand is onze winter, dus ga maar alvast op zoek naar vliegtickets.

Winterzonvakantie Vietnam

Vietnam

De winterperiode leent zich perfect voor een reis naar Vietnam. Terwijl je in de zomermaanden juist veel kans hebt op neerslag, is dit minimaal in de wintermaanden. Je kunt in het ‘Land van de Rijzende Draak’ werkelijk alles doen. Van fietsen bij de Mekong Delta tot sfeervolle steden als Hoi An bezoeken en van snorkelen bij een van de tropische eilanden tot het bezoeken van boeddhistische tempels. Tel daar de lage prijzen, de mooie landschappen en het streetfood bij op, en je hebt een te gekke winterzonvakantie in Vietnam.

Winterzonvakantie in Afrika

Winterzonvakantie Gambia

Gambia

Ook in de zonnige warmte van ‘smiling coast of Africa’ is het goed vertoeven. Op zo’n zes uur vliegen bevind je je opeens in temperaturen die oplopen tot rond de 30 graden. Sterker nog: vanaf december tot en met april is het droogseizoen in Gambia. Je zou zelfs kunnen stellen dat het daar dan juist zomer is. Zeg nou zelf: je kunt beter een tweede zomer hebben dan een tweede winter, toch?

Winterzonvakantie Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden

De eilandengroep Kaapverdië, voor de kust van Afrika, is een steeds bekendere bestemming voor een winterzonvakantie. Hier kom jij compleet tot rust en kun je relaxen op kilometerslange zandstranden. Het is tevens een van de droogste plekken op aarde, dus over neerslag hoef je je geen zorgen te maken.

Winterzonvakantie Curaçao

Populaire winterzonbestemmingen in het Caribisch gebied

Tevens zijn de wintermaanden een goed moment voor een winterzonvakantie op de Nederlandse Antillen. Op Aruba bijvoorbeeld, waar je je vergaapt aan paradijselijke stranden en roze flamingo’s. Allemaal terwijl je geniet van een graadje of 30 en zon. Hetzelfde klimaat ervaar je op Curaçao. De stranden van het eiland hebben de grootste aantrekkingskracht. Het is dan ook aanbevolen een auto te huren en het hele eiland rond te toeren om de mooiste stranden zelf te ontdekken. Een prima tijdsbesteding tijdens de winter!