Sprookjesachtig Marokko: 4x tips

Eva - 8 november 2022

Sprookjesachtig Marokko: 4x tips

Eva - 8 november 2022

Zon, wat is dat ook alweer? Misschien kunnen we je herinneringen opfrissen met een fijne winterzon bestemming. Zo is het in Marokko het het hele jaar door heerlijk vertoeven. Er zijn zonuren genoeg! Marokko is niet alleen een heerlijke bestemming dankzij het weer, het land kent ook veel verborgen parels. Wij hebben de leukste vier voor je op een rijtje gezet.

Scheur door de Sahara woestijn

Wat is nou meer spectaculair dan de Marokkaanse Sahara verkennen vanuit een 4X4? Er zijn verschillende manieren om de woestijn te betreden. Je kunt vanaf Marrakech zuidwaarts rijden, dan kom je meteen langs het prachtige Atlasgebergte. Het dorp Ouarzazate is de bekendste uitvalsbasis voor tochten door de woestijn. Je kunt excursies boeken met een gids en chauffeur, of huur een terreinauto en rijd zelf. Overnachten doe je in de Sahara tussen de locals, in een wadi. Wil je zelf rijden, houd er dan wel rekening mee dat er leeftijdsgrenzen verbonden kunnen zijn aan het huren van een voertuig. Vergeet ook je rijbewijs niet!

(Ver)dwalen in de souks van Marrakech

Marrakech is een prachtige stad met een bijzondere uitstraling. Het is hier een doolhof van souks, lokale markten, die allemaal in de medina, het ommuurde stadscentrum, liggen. Terwijl je door een souk dwaalt komt er van alles op je af: kruidige geuren uit de Marokkaanse keuken, roepende kooplui, de fluit van een slangenbezweerder en het gekakel van kippen. Je kunt hier ideaal souvenirs winkelen. Van kruiden en kamelenleren tassen, tot zilveren theepotten en tapijten. Maar ook babouches, dit zijn Marokkaanse sloffen met zo’n mooi puntje aan de voorkant. Als je ’s morgensvroeg gaat, valt de drukte nog mee. Ben je klaar met shoppen, kom dan even lekker bij in het zonnetje. Bijvoorbeeld onder het genot van een cappuccino of Marokkaanse thee op één van de terrasjes op het bekende plein Jmaa el-Fna.

Marrakech in Marokko

Bezoek koningsstad Fez

De stad Fez wordt vaak de culturele hoofdstad van Marokko genoemd. Het is de op één na grootste stad van Marokko en samen met Marrakech, Meknes en Rabat één van de vier koningssteden. Fez bestaat uit drie delen: de moderne stad, de oudste stadskern en het centrum. Overal kun je ademloos kijken naar indrukwekkende paleizen vol pracht en praal. De stad heeft ook veel musea. In het duizend-en-één nacht-achtige centrum is het een wirwar van straatjes en steegjes. Mede doordat auto’s verboden zijn en ezels het sjouwwerk mogen doen, waan je je even terug in de tijd.

Luieren op het stand

Een winterzon vakantie is natuurlijk niet compleet zonder te genieten op het strand. Vooral de Marokkaanse westkust aan de Atlantische oceaan is erg populair bij vakantiegangers. Dankzij de heerlijke temperaturen en de zon die bijna altijd schijnt, kun je hier lekker bijkomen op één van de stranden. Bijvoorbeeld in de (bad)plaats Agadir. In deze gezellige stad vind je mooie stranden en een boulevard om op te flaneren. In het centrum is er volop leven in de brouwerij: je struikelt bijna over de bazaars, restaurants, cafés en nachtclubs.

Essaouira in Marokko

Verblijven in Marokko?

Ben je volledig geïnspireerd geraakt voor een vakantie naar Marokko? We zetten de 3 populairste accommodaties voor je op een rijtje.

Iberostar Founty Beach ⭐⭐⭐⭐

“Dat dit een hotel is wat ik iedereen kan aanraden. Wij zijn er nu 15 keer geweest” – Janria

Labranda Targa Club Aqua Parc ⭐⭐⭐⭐

“Prima hotel, mooie ruime kamers, vriendelijk personeel. Eten prima. Prima hotel” – Roel

Aqua Mirage Club (Splashworld) ⭐⭐⭐⭐

“Voor iedereen genieten met hoofdletter G!” – Familie Barten