De voorjaarsvakantie: van wintersport naar vakantie in Nederland

Veronique - 19 februari 2021

De voorjaarsvakantie: van wintersport naar vakantie in Nederland

Veronique - 19 februari 2021

Waar de voorjaarsvakantie voor veel Nederlanders doorgaans in het teken staat van de wintersport, moeten ze dit jaar hun vertier vanwege het coronavirus in eigen land zoeken. Ook biedt vrijwel alleen de buitenlucht mogelijkheden om iets te ondernemen. De vakantie begint in ieder geval wat betreft temperatuur goed. En gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog vakantie te vieren in Nederland.

Vier de voorjaarsvakantie met een paar nachtjes weg

Volgens Weer.nl staat de lente op het punt om echt te beginnen. De zon laat zich vanaf vrijdag flink zien en in het weekend wordt het 15 tot 18 graden. In het zuiden en oosten zou het zondag zelfs ruim 19 graden kunnen worden. Met deze heerlijke temperaturen kan je ook mooi vakantie vieren in eigen land. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in een van de 15 beste vakantiehuizen van Nederland? Volgens andere vakantiegangers zit je hier helemaal goed!

vakantiehuis Nederland
Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland. Van rustige huisjes in het bos tot gezellige huizen perfect voor het hele gezin, er zit voor iedereen wat moois tussen!

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland

Kies voor een vakantie in Nederland

Vanaf vrijdag start in de regio’s Midden en Noord de voorjaarsvakantie. Voor de regio Zuid, die deze week carnavalsvakantie had, zit het er alweer bijna op.

De ANWB waarschuwt dat de Belgische politie extra streng controleert aan de grenzen met Nederland. “Dit om te voorkomen dat Nederlanders vakantie gaan vieren in België en andersom. Bij niet-essentiële reizen worden er boetes uitgedeeld. Tot 1 april zijn die namelijk verboden.”

De voorjaarsvakantie volgt kort op de heropening van de basisscholen. Die gingen, net als de kinderopvang en het speciaal onderwijs, maandag 8 februari onder strenge voorwaarden weer open, nadat ze half december de deuren hadden gesloten voor fysiek onderwijs.

Hotels Nederland
Bekijk hier alle hotels in Nederland

Na wekenlang thuis te hebben gezeten kan het heerlijk zijn om even de afwisseling op te zoeken. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een nachtje of paar nachtjes weg in een mooi hotel.

Bekijk hier alle hotels in Nederland

Tips voor de voorjaarsvakantie in Nederland

Alhoewel veel mensen in deze periode graag op wintersport zouden gaan, hoeft de vakantiepret niet gedrukt te worden. In Nederland kan je namelijk ook ontzettend leuk vakantie vieren. Omdat het lekker weer wordt, is het ideaal om in de buurt van het strand te verblijven. Maak een heerlijke strandwandeling en rust uit in bijvoorbeeld het prachtige strandhotel Suites Boulevard 17. Maar een frisse neus halen kan natuurlijk ook in een van de mooie bossen. Volgens andere vakantiegangers zit je als rustzoeker helemaal goed in de groene omgeving rondom vakantiehuis Pinkers of vakantiehuis ’t Boshuisje.

Er zijn genoeg mogelijkheden om de voorjaarsvakantie in Nederland te vieren. Bekijk hier alle accommodaties in Nederland.

Bron: ANP