Oeps… 8x wintersport blunders waar je om kunt lachen

Redactie - 13 februari 2017

Oeps… 8x wintersport blunders waar je om kunt lachen

Redactie - 13 februari 2017

Wintersport is een vakantie met veel haken en ogen. Het gaat dan ook nog wel eens mis! Wij hebben met hulp van Skiinformatie.nl een aantal van de grootste blunders voor je op een rij gezet.

8. Imponeren gaat fout
Je komt aan bij een vol terras en wilt een mooie eindmove maken. Iedereen op het terras kijkt jouw richting op en je voelt de druk. En jahoor… daar ga je!

Snel opstaan, erom lachen en een biertje bestellen. Het gebeurt de beste!

7. Omvallen bij het stilstaan
Het skiën gaat de hele dag al perfect. Je maakt de mooiste bochten en pakt de lekkerste afdalingen. Dit is jouw dag! Terwijl je even je rust pakt om te wachten op de rest gaat het alleen mis. Je valt om… Terwijl je stilstaat! Oeps, blunder! Gelukkig kan iedereen erom lachen.

Op de momenten dat je het ’t minst verwacht gaat het vaak even mis, maar stilstaand val je in ieder geval niet zo hard.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/video-apres-skien-in-de-eisbar-in-kirchberg/”]

6. Onderuit in de lift
De skilift nemen is een hele opgave. Een stoeltjeslift pakken is vaak niet zo’n groot probleem, maar bij de sleeplift gaat het nog wel eens mis.

Tip: ga voordat je op wintersport gaat eens naar een indoorbaan in Nederland. Zo kun je nog even aan je eigen skills en je lifttechniek werken.

5. Verkeerde piste
Overal op de pistes staan bordjes die aangeven waar je heen kunt en moet, maar dat gaat nog wel eens mis. Voor je het weet neem je de verkeerde afslag en neem je opeens de afdaling naar een ander skidorp. Of nog erger: je gaat richting een zwarte afdaling!

Gelukkig zijn er vaak nog mogelijkheden om alsnog af te wijken van de route. Is er maar één weg? Dan zit er niks anders op dan even goed te slikken en gewoon te gaan!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/moet-ooit-op-wintersport-nachtrodelen/”]

4. Verkeerde ski’s
Bij de restaurants op de piste staat het vaak helemaal vol met ski’s en snowboards. Het is dus super belangrijk om jouw ski’s goed in de gaten te houden en te onthouden waar je ze hebt gezet. Straks ga je opeens op veel te kleine ski’s naar beneden…

En je wilt natuurlijk niet je ski’s kwijtraken als je ze net gehuurd hebt.

3. De laatste lift
De tijd in de gaten houden is wel één van de belangrijkste dingen die je moet doen op wintersport. Als je nog maar één afdaling te gaan hebt kom je meestal wel beneden, maar als je nog een aantal liften nodig hebt op jouw route naar huis is het goed om te weten wanneer die liften sluiten. Vaak draaien tegen het einde van de middag rond een uurtje of 5 de meeste liften hun laatste rondje.

Het kan zomaar zijn dat je aan de andere kant van de berg naar beneden moet en een bus naar je eigen skidorp terug moet pakken. Thuis kom je wel, maar fijn is het niet!

2. Finaal onderuit
Bijna iedereen is wel eens onderuit gegaan op wintersport. Eigenlijk hoort het erbij! Het enige wat je moet hopen is dat je niet te hard onderuit gaat…

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FZoover%2Fvideos%2F10154062622310796%2F&show_text” width=”640″ height=”380″]

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorpret/video-dit-is-kirchberg/”]

1. Skipas vergeten…
De meest gemaakte blunder is het vergeten van je skipas. Daar sta je dan bij de lift. Helemaal ingepakt, ski’s onder je en klaar om te beginnen. En dan kom je de lift niet in…

Als je slaapplek niet zover van de piste af is heb je nog geluk, maar het kan zomaar zijn dat je met de bus bent gekomen of juist deze dag een ander gebied test! Oeps… Check dus ’s ochtends altijd even of je jouw skipas wel in je jas hebt!

Trek gekregen? Nederlandse vakantiegangers beoordeelden wintersportbestemmingen en de hele top-5 bestond uit skidorpen in Oostenrijk! Dus boek als de wiedeweerga een hotel of appartement in een van onderstaande populairste dorpen en smullen maar.

1. Kirchberg, Oostenrijk – 9,02
2. Lofer, Oostenrijk – 8,60
3. Gerlos / Westendorf / Brixen im Thale, Oostenrijk – 8,59
4. Hopfgarten, Oostenrijk – 8,57
5. Fiss / Ladis, Oostenrijk – 8,54

Wat is er bij jou ooit misgegaan op wintersport? Laat het ons in de reacties weten!