Last minute wintersport mét sneeuwzekerheid

Redactie - 6 maart 2017

Last minute wintersport mét sneeuwzekerheid

Redactie - 6 maart 2017

Hoe leuk de après-ski ook is, hoeveel energie de berglucht ook geeft en hoe lekker de Kaisersmarren ook smaakt … Op wintersport mag één ingrediënt nooit ontbreken: sneeuw. En dat witte goud, daar hebben we dit seizoen best een tijdje op moeten wachten. Ga jij last minute op wintersport? Deze wintersportbestemmingen zijn sneeuwzeker.

Sneeuwzekere wintersportbestemmingen

Sneeuwzeker skiën op een gletsjer

De groene alpenweides zijn prachtig, maar die wil je helemaal niet zien als je op je wintersport bent. Het liefst heb je alles gehuld in een flink pak sneeuw. Bij voorkeur met een zonnetje erop, wat voor die prachtige glinsteringen zorgt. Drab en gras zijn niet welkom. Wil je 100% zeker zijn van sneeuw? Dan boek je toch gewoon een gezellig gasthaus in een wintersportdorp waar je kunt skiën op een gletsjer? Bijvoorbeeld in Kaprun (Kitzsteinhorn in Salzburgerland), in het Franse Tignes, op de Stubaire Gletsjer in het Oostenrijkse Tirol of in het megapopulaire Les Deux Alpes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/30-seconden-op-pistes-hochzillertal/”]

Sneeuwzekere wintersportbestemmingen

Maar niet alleen op de gletsjer ben je zeker van sneeuw. De volgende 4 skigebieden staan onder meer bekend om hun sneeuwzekerheid.

Val Thorens | Savoie, Frankrijk

Dit immens populaire Franse skigebied is niet alleen ontzettend gewild dankzij de prachtige, weidse pistes. Ook wat betreft sneeuw heb je hier niets te klagen. Het dorp Val Thorens, of Valtho zoals het liefkozend wordt genoemd door menig wintersportfan, ligt op 2.300 meter hoogte en dat werkt zeker mee. Mooi bijkomend voordeel van in het naseizoen richting de Franse bergen afreizen: met sneeuwzekerheid krijg je er in Val Thorens ook zongarantie bij. Niet geheel onbelangrijk voor de Nederlandse wintersporter. We willen immers wel met een kleurtje terugkomen. En écht kou lijden is geen vakantie, toch?

Sankt Anton | Vorarlberg, Oostenrijk

Stiekem is de hele regio Vorarlberg redelijk sneeuwzeker. Dat betekent dat naast het gezellige skiplaatsje Sankt Anton ook Lech – de lievelingswintersportbestemming van onze koninklijke familie – kan rekenen op een mooie sneeuwdeken. Waarom ben je hier zeker van sneeuw? Doordat de Arlberg boven de andere bergen uitsteekt, worden de sneeuwwolken hier letterlijk ‘tegengehouden’. En wist je trouwens dat je als geoefend wintersporter vanaf Sankt Anton tot Lech kan skiën of boarden?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/winter/skien-dichtbij-nederland-last-minute/”]

Obergurgl-Hochgurgl | Ötztal, Oostenrijk

Een hoge ligging is niet altijd een garantie voor sneeuwzekerheid, maar het werkt wél mee. Daarom is het waarschijnlijk geen verrassing dat je in dit lijstje toch een ‘hoch’ en ‘oben’ tegenkomt. Het skigebied Obergurgl-Hochgurgl ligt in het sneeuwzekere Ötztal. Het skigebied start op 1.800 meter en loopt tot een metertje of 3.000 hoog. Daarbij helpt het ook zeker mee dat de meeste afdalingen aan de noordzijde liggen. Voor wie lenteskiën ontdekt heeft (#tipvanzoover: goedkoper, zonniger én rustiger) kan Obergurgl-Hochgurgl op het lijstje. Dit zijn trouwens 2 aparte skigebieden, maar ze zijn verbonden met een gondel waardoor je flink door kunt skiën. En om sneeuwgebrek hoef je je dus niet druk te maken.

Sneeuwzekere wintersportbestemmingen

Saas-Fee | Wallis, Zwitserland

Het Zwitsers Saas-Fee is ook een echte topper. En niet alleen wat sneeuwzekerheid betreft. Met toppen die boven de 4.000 meter uitkomen (deels Fee-gletsjer) ben je altijd verzekerd van spierwitte pistes. Maar niet alleen daarom is Saas-Fee een grote favoriet. Ook de luxe en rust is een groot pluspunt. In maart zijn de brede pistes heerlijk rustig en kun je er als de beste de kanten van je ski’s in de sneeuw drukken om je carvingtechniek te verbeteren. Daar zijn die weidse afdaling echt ideaal voor. Zwitersland heeft natuurlijk nog een grote pre. Kaasfondue! Do we need to say more?

Liever naar een ander gebied? Ook de wintersportbestemmingen Les Arc, Obertauern, Zermatt en Sulden/Solda staan bekend als sneeuwzeker.

Welke wintersportbestemming raad jij je mede-vakantieliefhebbers aan? Laat het ons weten in een reactie of laat een review achter op Zoover.nl.