Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!

Redactie - 21 december 2021

Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!

Redactie - 21 december 2021

De kerstvakantie is alweer bijna hier! De tijd vliegt… Gelukkig is er genoeg leuks te beleven in deze tijd. Wil je er nog een gezellig dagje tussenuit? Bezoek dan eens deze gezellige kerstmarkten, ze gaan op veel plekken gewoon nog door! Zowel in binnen- als buitenland zijn de straten prachtig versierd, staan de leukste kraampjes klaar en ruikt het naar de meest overheerlijke snacks! Een perfect uitstapje voor de vakantie. Ze liggen om de hoek dus ga lekker een dagje heen en weer of blijf overnachten zodat je nog een extra dag kunt genieten, kom maar op met de kerst!

Mix modern met traditioneel in Oberhausen

Oberhausen is rond deze tijd een waar kerstparadijs. Hier zijn 2 kerstmarkten, één naast een super groot winkelcentrum. Zo kan je de kerstmarkten buiten afwisselen met binnen shoppen. Je slaagt hier gegarandeerd voor jouw kerstinkopen en wie weet scoor je nog een leuke kerst outfit! Met de grote kerstmarkt die voor de deur van dit winkelcentrum staat heb je zo een dag gevuld.

Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!Maar natuurlijk is er nog een kerstmarkt die je niet mag missen. Plak er een extra dag aan vast om écht op je gemak rond te snuffelen. De kerstmarkt staat op de oude markt en dit is een echte traditionele kerstmarkt. Het staat vol met marktkramen en mooie hoge dennenbomen. Alles is prachtig verlicht en bij sommige kraampjes is zelfs nog echt traditioneel vakmanschap te bewonderen. Oberhausen is zeker een van de gezellige kerstmarkten om de hoek die je niet mag missen!

Hotel Residenz Oberhausen
Hotel Residenz Oberhausen

Een leuk hotel vlakbij de oude binnenstad en de traditionele kerstmarkt! Perfect na een lange dag met veel wandelen.

Bekijk hier

Genoeg te beleven in Düsseldorf

Düsseldorf is een schattig plaatsje in Duitsland die rond kerst helemaal versierd is. Het is goed aan te rijden, wat dit een perfecte stad maakt voor een dagje heen en weer. Düsseldorf is met kerst helemaal versierd, er hangen overal kerstlampjes en er staan meerdere leuke kerstmarkten verplaatst door de stad. Hier kun je de leukste souvenirs kopen of genieten van een kop glühwein of warme chocolademelk.

Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!Aan eten is er ook geen gebrek want om de twee meter staat er weer een kraampje waar je voor kunt kwijlen. Van crêpes tot bratwurst, je kunt alles eten wat je wilt en als je het eet op de markt terwijl je kijkt naar alle twinkelende lichtjes komt er een golf van kerstgevoel door je heen. Düsseldorf, echt een kerstmarkt die thuishoort in dit blogartikel ‘Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!’.

Hotel Radisson Blu Media Harbour
Hotel Radisson Blu Media Harbour

Toch liever overnachten in Düsseldorf? Bekijk dan dit heerlijke hotel in het oude havengebied!

Bekijk hier

Brussel

Maar liefst meer dan 240 kraampjes geven de stad Brussel nog meer leven! De vrolijk gedecoreerde huisjes staan vol met leuke souvenirtjes. Kerstballen voor in de boom, decoratie voor op tafel of voor in de tuin, je kan het zo gek niet bedenken. Natuurlijk zijn er ook vele eettentjes en kraampjes met glühwein, zeker even een glaasje nemen! Niet alleen de kraampjes zijn de moeite waard om te bezoeken in Brussel, maar op de Grote Markt staat een prachtig versierde kerstboom die je even moet bewonderen.

Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!Als je door de stad loopt is alles ook mooi versierd, overal waar je kijkt zie je kerstlampjes die de straten verlichten. Maar wat de meeste aandacht trekt is het grote reuzenrad. Deze is versierd met meer dan 18.000 lichtjes, als je hier niet je ogen uitkijkt!

Hotel Atlas
Hotel Atlas

Dit prachtige hotel ligt op loopafstand van het centrum. Een perfecte plek om uit te rust en op te laden voor nog een dag langs de kerstmarkten!

Bekijk hier

Het magische Maastricht

Natuurlijk moest een kerstmarkt in Nederland ook in dit blogartikel ‘Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!’. Maastricht is in de winter een waar kerstparadijs. Op deze kerstmarkt is enorm veel te beleven. Ontdek jouw schaatskunsten op de overdekte schaatsbaan en warm daarna op met een grote mok warme chocolademelk met slagroom!

Deze gezellige kerstmarkten vind je om de hoek!Struin langs de kraampjes, koop leuke souvenirtjes of lekkere streekproducten, alles is te vinden op de kerstmarkt in Maastricht! En dat allemaal in ons eigen kikkerlandje, wat wil je nog meer?

Let op: i.v.m. de lockdown die het kabinet heeft ingevoerd t/m 14 januari, is de kerstmarkt in Maastricht helaas niet meer van toepassing. Ten tijde van schrijven was dit nog niet aan de orde.

Vakantiepark Dormio Resort Maastricht
Vakantiepark Dormio Resort Maastricht

Dit vakantiepark ligt op maar 10 minuten fietsen van het centrum van Maastricht! Een ideale uitvalsbasis voor jouw weekendje naar de kerstmarkt van Maastricht!

Bekijk hier