Verbreed je ski horizon

Redactie - 30 december 2010

Verbreed je ski horizon

Redactie - 30 december 2010

Ben jij een echte wintersporter en wil je ook dit jaar weer skiën of snowboarden. Sla dan eens de populaire skigebieden Oostenrijk, Frankrijk en Italië over en ontdek andere landen waar naar hartenlust geskied en gesnowboard kan worden. Vooral de Oost Europese landen zijn sterk in opkomst. Het grote voordeel van deze ‘nieuwe’ skilanden is dat de prijzen er een stuk lager liggen ten opzichte van de populaire wintersportlanden.

Skigebieden Oost-Europa

De voormalige Oostbloklanden bewijzen dat een skivakantie niet per definitie duur hoeft te zijn. In de landen Tsjechie, Slowakije en Polen en Bulgarije zijn er steeds meer skigebieden die voldoen aan de wensen van de moderne wintersporter. Weliswaar zijn de skigebieden nog niet zo groot en hebben de bestemmingen nog een hoog ‘Oostblok gehalte’ . Hier tegenover staat echter, dat het er wel nog heerlijk rustig is en de prijs vaak de helft goedkoper is dan in de populaire

Skigebieden Tsjechië

Het populairste skigebied van Tsjechië is het Reuzengebergte. Dit gebied kenmerkt zich door haar lange sneeuwzekerheid en het ruime aanbod van prachtige grote wintersportcentra. Ben je van plan om met de hele familie op wintersport te gaan, dan zijn er ook rustiger gelegen dorpen die geschikt zijn voor gezellige familievakanties.

Naast het Reuzengebergte kan er ook uitstekend geskied worden wintersportcentra gelegen in het Boheemse woud en het Ertsgebergte.

Populaire bestemmingen

Skigebieden Polen

Er zijn diverse gebieden waar in polen geskied kan worden. Zo kan er geskied worden in het Ijzergebergte, Het Reuzengebergte en Beskiden. Het Tatra gebergte met de hoogste populairste skiberg van Polen, de Kasprowy Wierch (hoogte 1.987 meter) is echter het populairste skigebied van Polen.  Vanaf de top van de Kasprowy Wierch heb je de keuze tussen twee afdalingen. Deze afdalingen zijn geschikt voor de gevorderde skiër. Ben je een beginner  dan zijn er in de omgeving van Zakopane kleinere afdalingen die uitermate geschikt zijn om het skiën onder de knie te krijgen.

Het grote nadeel van het skigebied in het Tatra gebergte is het geringe aantal pistes voor de gevorderde skiërs. Hier tegenover staat dat er talrijke Kuuroorden bezocht kunnen worden, die een welkome afwisseling voor het skiën kunnen zijn.

Bestemmingen

De winterhoofdstad van Polen is Zakopane. Dit dorp heeft een gezellige sfeer die te danken is aan de traditionele architectuur en de talrijke restaurants en uitgaansmogelijkheden. Vanuit Zakopane is de berg Kasprowy Wierch waar je heerlijk kunt skiën binnen enkele minuten vanuit het dorp te bereiken. Ook bevindt zich in het skidorp een grote skischans waar regelmatig wedstrijden plaatsvinden.