Beste excursies in Australië

- 19 januari 2011

Beste excursies in Australië

- 19 januari 2011

Australië biedt talloze excursies en avontuurlijke trips; huur een camper, ga duiken in de azuurblauwe zeeën of ontdek de Australië per kameel. Wij hebben voor jou de beste excursies op een rijtje gezet!

Huur een camper

Met een camper door Australië is een leuke manier om dit indrukwekkende land te ontdekken. Met een camper heb je natuurlijk veel meer vrijheid, in tegenstelling tot een groepsreis. Daarnaast kun je op de mooiste plekken blijven overnachten.

Trek met de camper door de outback van Australië. Er zijn hierbij wel een aantal stukken waar je een 4WD voor nodig hebt, dus plan van tevoren goed waar je naartoe wilt.  Als je een reis langs de oostkust van Australië wilt maken is de camper ook een goed alternatief.

Duiken

Australië wordt omringd door hagelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Het is dus dé plek om te duiken. Of je nu wel of geen duikbrevet hebt, duiken is voor iedereen een aanrader.

Ga naar de Ningaloo Reef of het Great Barrier Reef. Hier kon je a over lezen in de artikelen over de oost- en westkust van Australië. De onderwaterwereld van Australië is erg indrukwekkend!

Wil je naar overgebleven wrakken duiken, ga dan naar SS Yongala. Hier ligt een schip die in 1911 is gezonken tijdens een orkaan. Hierbij zijn alle inzittenden overleden, deze zijn allemaal nog in het wrak aanwezig.

Kamelentocht

Op verschillende stranden en in de woestijnen is het mogelijk om een kamelentocht te maken. Dit is zeker een aanrader! Ga met zonsondergang met een kameel over het strand en geniet ondertussen van het uitzicht.

Deze dieren zijn geen oorspronkelijke bewoners van Australië, ze zijn hier naartoe gebracht vanwege de droogte in dit land.

Zeilcruise

Ga mee met een zeilcruise op het Great Barrier Reef. Een paar dagen op een boot het grootste koraalrif ter wereld ontdekken; een unieke ervaring. Zorg wel dat je niet snel zeeziek wordt, want een overnachting op een boot is erg beweegelijk!

De boot zal ondertussen een aantal keer stoppen zodat je de gelegenheid krijgt om te snorkelen of te duiken.

Surfen

Australië beschikt over de beste plekken om te surfen en is een echt surferparadijs. Byron Bay is één van deze plekken. Byron Bay staat bekend als een van de beste surfgebieden ter wereld, omdat hier veel waterstromen samenkomen. Als je wilt leren surfen moet je dus naar deze plek gaan! De langste golven van Australië zijn te vinden in Snapper Rocks aan de Gold Coast van Queensland.

Dit is maar een kleine greep uit de vele excursies die je kunt ondernemen in Australië.