Wandelvakantie in Engeland: dit is het langste kustpad ter wereld!

Redactie - 12 maart 2020

Wandelvakantie in Engeland: dit is het langste kustpad ter wereld!

Redactie - 12 maart 2020

De wandelschoenen kunnen alvast worden ingepakt, want in 2020 gaat het langste wandelpad ter wereld open in…Engeland! Het pad verbindt de hele Engelse kustlijn via een netwerk van openbare paden. Zoover praat je bij!

Langste kustpad ter wereld: Het England Coast Path

Met een lengte van 4500 kilometer is het England Coast Path het langste aaneengesloten wandelpad ter wereld. Het pad verbindt niet alleen bestaande routes met bewegwijzerde paden, maar omvat ook nieuwe routes langs stranden, duinen en kliffen. Het initiatief is het resultaat van een campagne van Natural England en lokale wandelinstellingen. Uit recente cijfers van Natural England blijkt dat de Engelse kustpaden enorm populair zijn met 29,1 miljoen wandeltochten over een periode van zes maanden in 2019, een cijfer dat naar verwachting zal groeien zodra het pad af is.

wandelvakantie in Engeland

Het beste van Engeland

“Het England Coast Path voert mensen door enkele van de mooiste en belangrijkste landschappen van Engeland, langs historische monumenten, natuurlijke wonderen en adembenemende landschappen, waardoor meer bezoekers de voordelen van onze omgeving kunnen ervaren, herkennen en waarderen,” laat Tony Juniper, directeur van Natural England, weten in een verklaring.

Overnachtingstip Zoover: verblijven aan de kust van Engeland? Het karakteristieke Cornwall is al jaren één van de populairste plekken voor een vakantie in Engeland. En natuurlijk kun je er ook uitstekend wandelen. De gevarieerde regio South West herbergt talloze accommodaties die extra dimensie geven aan je verblijf. Bijvoorbeeld Vakantiepark Devon Cliffs.

wandelvakantie in Engeland

Tijd voor een wandelvakantie in Engeland?

Een exacte openingsdatum is nog niet bekend. Wel moet 2021 het ‘Jaar van de Engelse Kust’ worden. Zo kun je je inschrijven voor evenementen als een strandschoonmaak, zeevruchtenfeesten en kunstroutes. Ideaal om te combineren met een weergaloze wandelvakantie in Engeland.

Bron: ANP