Wat kost een skipas?

Redactie - 2 november 2018

Wat kost een skipas?

Redactie - 2 november 2018

Bezig je wintersportvakantie te plannen? Dan zit je vast en zeker met een hoop vragen. Vragen over waar je moet zijn, wat je aanmoet om een beetje hip die berg af te zoefen en – ook niet onbelangrijk – wat het eigenlijk gaat kosten. Wat kost een skipas? Wij verzamelen wat handige info voor je.

action-adventure-alps-937692 pexels.com - PhotoMIXltd

Beeld via pexels.com – PhotoMIX ltd

Wat kost een skipas?

Tja, het ene sneeuwvlokje is niet bepaald het andere. De prijzen van skipassen lopen enorm uiteen. Wat kost een skipas in Europa? De prijzen verschillen tussen de €100,- en 350,- euro per week. Hoe uitdagender, langer en groter het skigebied, hoe duurder de skipas is. Bedenk dus eerst of je ėcht al die kilometers aan zwarte piste nodig hebt voordat je een locatie kiest. Als beginner kun je jouw ambities namelijk óók botvieren op aprės-ski, jacuzzi’s en saunasessies. Scheelt meteen wat spierpijn.

action-adult-adventure-356808 - Pexels - Daniel Frank

Beeld via pexels.com – Daniel Frank

Locatie is alles

Jouw locatie kiezen op basis van wat een skipas kost? Op wintersport.nl hebben ze een uitgebreid overzicht voor je gemaakt, compleet met prijs per kilometer. Hun conclusie: in de Franse Alpes du Sud kun je nog terecht voor zo’n €100,- euro per week. Dat is een koopje als je het vergelijkt met Zwitserse toplocaties als Matterhorn en Saastal. Daar betaal je al snel rond de €300,- per week.

Een klein overzicht:

  • Zillertal, Tirol, Oostenrijk: zo’n €256,- per week
  • Saalbach, Salzberg, Oostenrijk: zo’n €263,- per week
  • Kirchberg, Tirol, Oostenrijk: zo’n €270,- per week
  • Alpe d’Huez, Frankrijk: zo’n €310,- per week
  • Livigno, Italië: zo’n €240,- per week
  • Saas Almagell, Wallis, Zwitserland: zo’n €320,- per week

Check het gehele overzicht op wintersport.nl.

active-activity-alps-257961 Pexels - Pixabay.com

Beeld via pexels.com – pixabay.com

Je skipas vooraf of ter plekke regelen?

Meteen na aankomst de berg afroetsjen? Als je toch bezig bent de prijzen te vergelijken, kun je voor veel bestemmingen skipassen gelijk online boeken.  Zo hoef je na aankomst niet eerst dat soort minder spannende dingen te regelen. Wat kost een skipas als je ‘m vooraf boekt? Over het algemeen hoef je geen enorme korting te verwachten. Scheelt vooral gedoe, dus.

action-clouds-cold-848599 Pexels - Visitalmaty.com

Beeld via pexels.com – visitalmaty.com

Best gewaardeerde wintersportresorts

De vraag ‘wat kost een skipas’ is ongetwijfeld slechts het begin van jouw voorbereiding op de wintersport. Want hoe dat prijskaartje er ook uitziet, het is minstens zo belangrijk om een fijne accommodatie te vinden. Gelukkig zijn daar de Zoover reviewers, die jaren van voorwerk hebben verricht op dit gebied. Wintersporthotels met jacuzzi? Award-winnende pareltjes? Check ons overzicht van de best gewaardeerde wintersportresorts op Zoover.

Tips over wintersportlocaties met goede skipasprijzen? Schrijf je ervaringen in de comments of laat een review achter.