Je visum voor Turkije aanvragen doe je zo!

Redactie - 18 augustus 2018

Je visum voor Turkije aanvragen doe je zo!

Redactie - 18 augustus 2018

Als je naar Turkije op vakantie gaat, heb je een visum nodig. Dat visum moet je voor je vakantie online aanvragen. In deze blog leggen we je uit waarom én hoe het moet.

evisum voor Turkije - stempel

Beeld: Leo Koolhoven via Flickr

E-visum vervangt papieren visum

Misschien ken je het nog van vroeger: aanschuiven in de rij op het Turkse vliegveld voor je visum. Dat moet sneller en gemakkelijker, dachten ze in Turkije. Dus introduceerden ze in 2013 het e-visum. Dit visum vraag je voor je vakantie online aan en krijg je via de mail toegestuurd.

Handig, want dat betekent minder lange rijen op het vliegveld. En het is ook nog eens goedkoper dan het ouderwetse visum. Een e-visum kost 20 dollar. Dat is, afhankelijk van de wisselkoers, ongeveer 17 euro.

Hoe werkt het aanvragen van een e-visum?

Het aanvragen van een e-visum voor Turkije is heel eenvoudig. Er zijn meerdere websites waarop je het kunt doen, maar de officiële site is die van het Turkse ministerie.

De aanvraag gaat in 3 stappen en kost zo’n 3 minuten:

  • Stap 1: invullen van alle benodigde informatie, zoals je naam en je paspoortgegeven en wanneer je op vakantie gaat.
  • Stap 2: de betaling. Dit kan met Visa, MasterCard of iDeal.
  • Stap 3: downloaden van je e-visum. Mits jouw aanvraag is goedgekeurd, krijg je een downloadlink via de site en in je inbox.

Als je aankomt in Turkije ziet de beambte die jouw paspoort checkt meteen of je een e-visum hebt. Maar het is verstandig om je visum ook te downloaden op je smartphone, iPad of laptop. Wil je dubbele zekerheid? Dan print je hem ook nog eens uit.

E-visum voor Turkije

Beeld: evisum Turkije via Flickr

Belangrijke informatie over het e-visum voor Turkije

Nog een paar belangrijke punten om rekening mee te houden als je een e-visum aanvraagt voor je vakantie in Turkije:

  • Ga je op vakantie met je gezin, of een groepje vrienden? Let op: iedere vakantieganger moet een eigen visum hebben. Ook kinderen.
  • Als je een visum aanvraagt, vul je een ingangsdatum in. Vanaf die datum is het visum 180 dagen geldig. Dat dus ongeveer een half jaar. Van die 180 dagen mag je er precies 90 in Turkije doorbrengen. Ongeveer 3 maanden dus. Je mag Turkije binnen die 180 dagen zo vaak in- en uitreizen als je zelf wilt, zolang je er maar niet langer bent dan 90 dagen in totaal.
  • Let erop dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de dag dat je aankomt in Turkije.
  • Het maakt op zich niet uit wanneer je het e-visum aanvraagt, maar doe het tenminste 48 uur voor je vertrek.

 

Evisum voor Turkije - Zoover

Beeld: Shelby Elizabeth via Flickr

Kan ik geen visum op het vliegveld meer kopen?

Misschien ben je aan het googelen geslagen en kom je tegenstrijdige informatie tegen over het visum voor Turkije. Op de ene site staat dat het écht niet meer mogelijk is om een visum op het vliegveld in Turkije te kopen. En op de andere site – zoals die van het Turkse ministerie van buitenlandse zaken – lees je over speciale e-visum machines waarmee je nog wél een visum op het vliegveld kunt krijgen.

Ingewikkeld? Nou nee: neem gewoon het zekere voor het onzekere en vraag je e-visum voor je vakantie online aan. Dit is ook het dringende advies op de visumpagina van het Turkse consulaat in Nederland. Want uiteindelijk zal het visum bij aankomst echt verdwijnen.

Visum nodig voor Turkije?

Ga jij binnenkort op vakantie naar Turkije en heb je nog een visum nodig? Vraag nu in slechts vijf minuten een visum voor Turkije aan via e-visums.nl! Je kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Wat is jouw ervaring met het e-visum voor Turkije? Vertel ons erover in de reacties!