Handige vakantiegadgets

- 19 juli 2010

Handige vakantiegadgets

- 19 juli 2010

Douane 'OK' applicatieIn deze rubriek tippen we je over handige, leuke of grappige gadgets die je kunt gebruiken op vakantie. In deze editie van Vakantiegadgets staan drie gadgets centraal: de Douane ‘OK’ applicatie, de zelfwegende koffer en de ANWB voordeel applicatie. Handig of totaal overbodig?

Douane ‘OK’ applicatie
De Belastingdienst / Douane heeft onlangs de gratis ‘OK’ applicatie gelanceerd. Met deze toepassing kan je overal ter wereld checken wat wel en niet uit een bepaald land aan souvenirs mee mag. Het gebeurt namelijk regelmatig dat mensen iets meenemen en dat dit bij terugkomst in Nederland, bij de Douane problemen oplevert. De applicatie is ontwikkeld voor de iPhone en Android Smartphones.

De applicatie geeft informatie over regels op gebied van onder meer namaakartikelen, bedreigde dier- en plantsoorten, nepwapens en contant geld. In de applicatie staat bijvoorbeeld dat de belastingvrije waarde van goederen voor persoonlijk gebruik of cadeaus niet hoger mag zijn dan 430 euro. Wanneer je vanuit buiten de EU naar Nederland reist, mag je tot € 10.000 euro aan contant geld meenemen. Een tool helpt om de plaatselijke valuta om te rekenen naar de Euro. Je kunt met de applicatie ook makkelijk schoenmaten omrekenen.

Wanneer je een scan maakt van je bagage, kan de uitkomst je nog weleens verrassen. Bovenal is de Douane “OK” applicatie handig als je geen internet tot je beschikking hebt en wil checken of je goederen uit een bepaald land mag invoeren. Wil je de applicatie downloaden, klik dan hier

Zelfwegende-koffer-displayZelfwegende koffer
Een te zware koffer, als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kan je veel geld kosten. Voor iedere kilo overgewicht buiten Europa betaal je bijvoorbeeld al € 22,50 voor een enkele reis. Dat kan dus snel in de papieren lopen. Er is nu een nieuwe gadget, die zorgt dat je bij de incheckbalie niet voor verrassingen komt te staan: de zelfwegende koffer.

De koffer til je gevuld op en toont op een ingebouwd LCD-schermpje hoeveel hij weegt. Hoewel je ook portable weegapparatuur kunt kopen, hoef je het voor de prijs van 80 euro van de zelfwegende koffer niet te laten.  Meer informatie over de zelfwegende koffer vind je hier.

 

Anwb-voordeel-app.ANWB voordeel applicatie
De ANWB heeft een nieuwe applicatie voor de iPhone ontwikkeld. Met de ANWB voordeel applicatie kun je als ANWB-lid eenvoudig restaurants vinden waar je 10-25% korting krijgt. Bovendien kan er direct een reservering bij één van de 700 restaurants worden gemaakt. Tot op heden is de applicatie alleen in Nederland te gebruiken.

Na het invullen van persoonlijke gegevens, laat de applicatie alle restaurants in de buurt zien waar je met korting kunt eten. Daarnaast kun je restaurants op naam, adres en postcode zoeken. Wil je de applicatie downloaden, klik dan hier

Heb jij ervaring met bovenstaande applicaties of heb je nog een leuke vakantiegadget tip?