Boekenweek en een net geboekte vakantie. De ideale combinatie om alvast wat vakantieleesvoer op een rijtje te zetten.

Vanuit je luie stoel in een land waarvan je nog maar weinig weet besluit je eens lekker te ontspannen met ‘een goed boek’. Waan je in de sferen van je vakantieland met de boekentips bij deze populaire bestemmingen op Zoover. Vijf bestemmingen, vijf boeken die zich afspelen op de plaats van bestemming.

Frankrijk

De Da Vinci Code – Dan Brown

De stad Parijs is nooit meer hetzelfde. Na het lezen van dit boek bekijk je het Louvre met hele andere ogen.

Deze bestseller gaat over de zoektocht naar een verborgen code in het werk van Leonardo Da Vinci.  met een wanhopige race door Franse kathedralen en kastelen als gevolg. Voor Langdon, die verdacht wordt van moord op de curator van het Louvre, zijn aanwijzingen achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens ‘Mona Lisa’ het lijk gevonden is.
Langdon gaat terug, het Louvre in. Samen met zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hem op de hielen… Een verbazingwekkende eeuwenoude waarheid.

Italië

Een huis in Toscane – Frances Mayes

Leer, samen met de schrijfster, de authenticiteit van Italië kennen.

Als deze Amerikaanse schrijfster een verlaten villa koopt op het platteland van Toscane treft ze verbleekte fresco’s aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid door braamstruiken, en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen. Op de markten van de stadjes in de naburige heuvels gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Vanuit haar moestuin bereidt zij heerlijke recepten die in dit boek zijn verzameld.

Oostenrijk 

Aprés-ski – Suzanne Vermeer

Of je op het moment van lezen nu in Oostenrijk bent of niet, je waant je op de pistes en in de typisch Oostenrijkse dorpjes.

De losbol Manon gaat met haar ouders en zusje op vakantie naar Oostenrijk.  Manon redt een meisje dat recht op de zwarte piste afstormt. Haar reddingactie valt op en ze wordt door de leiding van de skischool gevraagd om voor hen te komen werken. Het ongeval blijkt pas het begin te zijn van serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert algauw in een nachtmerrie.

Indonesië, India en Italië 

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Het verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar evenwicht en geluk en dit vind in Italië, India en Indonesië.

Op haar dertigste heeft Elizabeth alles wat een moderne vrouw maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Twee jaar later, na een bittere echtscheiding en een hevige depressie, besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk doet ze drie landen aan. In Italië leert ze ‘la dolce vita’ kennen, in India verdiept ze zich in meditatie en schrobt ze tempelvloeren, en in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid en ontmoet ze haar grote liefde

Dit boek is ook verfimd onder de naam ‘Eat, Pray, Love’.

Zuid-Afrika 

Een vreemde eend in Afrika – Gert Duson

Mee op reis door Zuid-Afrika met twee avonturiers, dit boek is er uitermate geschikt voor.

In een Citroën 2cv dwars door Afrika. Zes gebroken assen, een kapotte versnellingsbak en vijf maal het chassis vernield, met te weinig water en benzine in de Sahara geholpen worden door een Belgische familie, ternauwernood ontsnappen aan moordende en plunderende bendes in Nigeria en Noord-Kenia en gered worden van de leeuwen door een blondine in een wildpark van Namibië. Het zijn slechts enkele van de spannende verhalen die twee jonge avonturiers beleefden op hun reis naar Kaapstad in een ‘eend’. Het verhaal van een mission impossible die toch niet onmogelijk bleek te zijn.

Kaarten met de route er op uitgetekend en foto’s maken dat je ‘meereist’ met deze avonturiers.

 

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Redacteur

23 maart - 2011

Reacties