Op vakantie naar Egypte met de kinderen: wat te doen?

Redactie - 17 november 2022

Op vakantie naar Egypte met de kinderen: wat te doen?

Redactie - 17 november 2022

Misschien is Egypte niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je een vakantie met je kinderen wilt boeken, maar daar kan nu verandering in komen. Er zijn veel kindvriendelijke accommodaties te vinden, maar er zijn ook veel activiteiten die leuk zijn voor kinderen. Het is de perfecte winterzon bestemming en niet te ver vliegen met het vliegtuig. Regel een visum voor het hele gezin in een keer voor vertrek, zodat je niet in de rij hoeft te staan op het vliegveld na aankomst met het gezin. Zo maak je je vakantie naar Egypte met de kinderen tot een groot succes.

Strand - Egypte met de kinderen

Egypte met de kinderen

Egypte is een perfecte plek om met kinderen heen te gaan, want er is zo veel te zien en te ontdekken, dat elke dag een nieuw avontuur is. Er zijn veel directe vluchten vanuit Nederland naar Cairo, Hurghada en Sharma el-Sjeik. In elke regio zijn verschillende vakantiebestemmingen, allemaal met een unieke charme: een culturele vakantie vol geschiedenis of een ontspannen strandvakantie met allerlei wateractiviteiten. De meest bezochte delen van Egypte zijn veilig om naartoe te reizen, ook met kinderen. Met een visum op zak, kan de vakantie naar Egypte beginnen.

Cairo

In de Egyptische hoofdstad kun je vele culturele activiteiten doen. Het is een drukke, grote stad: er is niet alleen de grote souk, Khan El-Khalili, er zijn ook musea en dierentuinen te zien. Bovendien kun je vanuit Cairo ook de Piramiden en de Sfinx van Gizeh en Saqqara bezoeken, de drie grote bezienswaardigheden van Egypte. Deze liggen allemaal net buiten de stad en zijn makkelijk met de auto bereikbaar. Het is wel aan te raden, zeker met kinderen, om aan het begin of het einde van de dag te gaan, want dan is het iets minder warm en is de zon minder fel.

Caïro - Egypte met de kinderen

Het Egyptisch Museum en het Pharaonic Village zijn twee leuke musea om te bezoeken tijdens je vakantie in Egypte met de kinderen. Het Egyptisch Museum gaat over de lokale oudheden en is interessant en leerzaam voor kinderen die geschiedenis leuk vinden, maar ook voor iedereen die echte mummies en Toetanchamon wil zien. In 2023 opent het nieuwe Egyptische Museum, dat Grand Egyptian Museum gaat heten en nog indrukwekkender zal zijn. Het Pharaonic Village is een soort openluchtmuseum met allerlei activiteiten over het oude Egypte. Je leert hier alles over het vroegere leven in Egypte, van het maken tot papyrus tot de huizen die er vroeger stonden. Je kunt er ook een boottocht maken, wat ook erg leuk is voor het hele gezin. Daarnaast heeft Cairo enkele dierentuinen en grotere binnen- en buiten speeltuinen. Genoeg te doen voor een actieve vakantie in de hoofdstad van Egypte met de kinderen.

Hurghada of Sharm el-Sheikh

Een vakantie naar Hurghada of Sharm el-Sheikh met kinderen staat vooral in het teken van strand, zon en zee. Deze delen van Egypte zijn ideaal voor een vakantie in de winter, bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie. Het is dan nog minstens 20 graden en de zee is nog lekker warm. In de nacht koelt het wat af, waardoor doorslapen geen probleem is.

In deze regio’s zijn veel kindervriendelijke accommodaties, van luxe resorts tot strandhotels. Ook zijn er veel waterparken- en activiteiten die extra leuk zijn voor een vakantie in Egypte met de kinderen. De meeste hotels en resorts organiseren activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Er zijn ook veel dagexcursies die zeer geschikt zijn voor een familievakantie.

Waterpark - Egypte met de kinderen

In Hurghada kun je bijvoorbeeld op bootexcursie om dolfijnen te spotten of om met ze te zwemmen. Daarnaast kun je snorkelen bij een van de vele stranden. Als je even genoeg hebt van het water en het strand, kun je met een jeepsafari naar de woestijn of op kamelen rijden. Vanuit Hurghada ga je gemakkelijk naar Marsa Alam, om hier aan zee te verblijven.

In Sharm el-Sheikh kun je soort gelijke dingen doen, bijvoorbeeld naar het Albatross Aqua park of naar Dolphina, om dolfijnen te zien en eventueel mee te zwemmen. De stad heeft ook een souk, een dansende fontein en mooie oude gebouwen.

Vraag je visum online aan

Voor Egypte is een visum nodig als je met het vliegtuig aankomt. Iedereen heeft een visum nodig, ook kinderen. Dit betekent dat de kinderen een geldig paspoort moeten bezitten. De makkelijkste en snelste manier om aan een visum te komen, is om een e-visum online aan te vragen. Je kunt deze als groep online aanvragen, zodat je in een keer alle gezinsleden in de aanvraag hebt staan en de contact- en reisgegevens maar één keer hoeft in te vullen.

Je kunt altijd een visum bij aankomst op het vliegveld aanvragen, maar daarvoor moet je erg lang in de rij staan. Met kinderen, net na een vlucht, is dat niet erg prettig. Vraag daarom alle visa online aan, zodat je die voor aankomst al hebt en je er daarna geen zorgen om hoeft te maken.