Ontdek meerdere Canarische Eilanden: ga eilandhoppen

Redactie - 30 december 2019

Ontdek meerdere Canarische Eilanden: ga eilandhoppen

Redactie - 30 december 2019

Voor wie graag op het strand ligt, de oceaan opgaat, verborgen plekjes ontdekt en eindeloze kustlijnen bewondert, zijn de Canarische Eilanden de perfecte vakantiebestemming. Werp een blik op de landkaart en je ziet dat er naast de grotere eilanden ook een aantal kleintjes zijn om te bezoeken. Gewoon tijdens een dagtochtje met de boot. Wil je meerdere Canarische Eilanden zien in één vakantie? Ga eilandhoppen!

Veerboten varen regelmatig tussen de eilanden en sommige hebben zelfs luchthavens. Tip: kies Tenerife of Lanzarote als uitvalsbasis. Zo kan je makkelijk een dagtochtje maken of een nachtje logeren op meerdere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, FuerteventuraLa Gomera, El Hierro of La Palma.

Lanzarote

Bekend om de party vibes zal het je niet verbazen dat Lanzarote fantastische clubs heeft. Maar er zijn veel meer hoogtepunten op dit eiland. De vulkanische landschappen bijvoorbeeld. De lavabuizen (waar je zelf in kunt) en geweldige wijn zijn van die dingen die je zeker wilt ontdekken op Lanzarote. Het eiland bereik je gemakkelijk via de luchthaven of veerboot van Arrecife.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland met een gezellig uitgaansleven. Maar overdag valt er ook genoeg te ontdekken, zoals de actieve vulkaan en tegelijk de hoogste berg van Spanje in het UNESCO nationale park Teide. Tenerife is ook het beste Canarische Eiland om walvissen te spotten.

Hoe kom je er? Vlieg in vijftig minuutjes met Binter Canarias van Arrecife naar Tenerife Noord. Er zijn geen directe veerboten.

Tip: maak ook eens een dagtocht met de veerboot naar El Hierro, een van de kleinere eilanden. Daar vind je geweldig duiken en onderwaterleven. Vanaf Tenerife duurt een ritje naar La Palma drie uur. Leuk om een nachtje op een ander hotel te slapen.

Vijf van onze favoriete logeeradresjes op Tenerife:

Hotel H10 Conquistador
Appartement Sol Sun Beach
Hotel Bahia Principe Tenerife & Costa Adeje
Aparthotel Hovima La Pinta Beachfront Family Hotel
Hotel Tigotan Lovers & Friends Playa de las Américas

Fuerteventura

Dit is de plek voor de mooiste stranden van de Canarische Eilanden. Fuerteventura heeft prachtige witte zandstranden, kliffen en verborgen baaien. Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor watersporten, zoals windsurfen, surfen en waterskiën.

Vaar van Playa Blanca op Lanzarote naar Corralejo in het noorden van Fuerteventura en in dertig minuutjes sta je op een ander eiland. Heb je een auto gehuurd? Pak de veerboot.

meerdere Canarische eilanden

Gran Canaria

Dit eiland heeft voor ieder wat wils. Het heeft vulkanen, stranden, cultuur, geschiedenis, geweldige lokale lekkernijen en spa’s. Wandel door de historische wijken, bekijk de kathedraal van Santa Ana en luister naar lokale livemuziek.

Gran Canaria ligt op 45 minuutjes vliegen van Lanzarote.

La Gomera

De mooiste landschappen? Die vind je misschien wel op La Gomera. Verken de indrukwekkend natuur op het eiland waar Christopher Columbus stopte op weg naar Amerika. Dit is de ideale plek om te wandelen en weg te zijn van de drukte.

Pak de veerboot van de zuidelijke badplaats Los Cristianos op Tenerife naar San Sebastian, de hoofdstad van het eiland La Gomera. Hij doet er minder dan uur over.