Onmisbare apps voor op reis

- 30 januari 2013

Onmisbare apps voor op reis

- 30 januari 2013

MobileVakantie betekent een hoop geregel voordat je op je vakantieverblijf kunt genieten. Tot voor kort betekende het ook slepen met camera, laptop en reisgids. Gelukkig hebben we met de smartphone alle informatie in één apparaat. Handig voor op vakantie! Vooral omdat je applicaties met nuttige info kunt downloaden. Zoover zet een aantal handige ‘reisapps’ voor je op een rij. 

 

 

Je voorbereiding: inpaklijst                                                                                  Updated 30 januari 2013

Het inpakken van de koffer biedt vaak stress. Doordat dit vaak op het laatste moment gebeurt is de kans groot dat je iets vergeet. Met een paklijst weet je zeker dat je niets vergeet! iPhone gebruikers kunnen met GetPacked hun ideale paklijst samenstellen. Na het invullen van een aantal factoren stelt hij automatisch een persoonlijke paklijst voor je samen. Je kunt vervolgens alles wat je niet nodig hebt wegstrepen, waardoor de perfecte lijst overblijft.

Je reis: vluchtinformatie

Als je koffer is ingepakt en je bent klaar om van huis te gaan kun je via FlightTrack je vlucht checken op eventuele vertragingen en veranderingen. Deze applicatie is  beschikbaar voor iPhone, Android en Blackberry. De app is te downloaden via de appstore op je mobiele telefoon.

Een andere taal: handige vertalers

Als je in het buitenland op vakantie gaat word je geconfronteerd met een vreemde taal. Een vertaler op zak komt dan goed van pas. Met een vertaler op je telefoon hoef je geen woordenboek mee te slepen. Teleac Talen geeft een handig overzicht van de meest gebruikte woorden en zinnen voor een aantal talen en is gratis verkrijgbaar voor iPhone. Nog uitgebreider is vertaalmachine FancyTran voor Blackberry die maar liefst 64 verschillende talen bevat.

Mobiel internetten: WiFi in het buitenland

Internetten met je mobiel in het buitenland is hartstikke duur via je gewone verbinding. Het is verstandig om internet op je telefoon uit te schakelen in het buitenland om hoge kosten te voorkomen. Via Wi-Fi kun je wel gratis internetten. Download een Wi-Fi zoeker op je mobiel en vind alle Wi-Fi Hotspots in jouw omgeving. Zo kun je even snel het internet op om bijvoorbeeld je e-mail te checken. Er bestaan handige apps om Wi-Fi hotspots te zoeken. Voor iPhone en Android gebruikers is Wi-Fi Finder aan te raden en voor Blackberry gebruikers Smart WiFi.

Vind accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden: Zoover

Met de app van Zoover kun je gemakkelijk een accommodatie, restaurant, bezienswaardigheid of leuke activiteit vinden. Je kan sorteren op prijs, populariteit of afstand. En er is een filter waarmee je kan selecteren op het type naar jouw keuze. De Zoover app is geschikt voor de iPhone en Android.

Verbrand niet: gebruik een zonwijzer

Met de Nivea Sun Zon Wijzer heb je altijd zonadvies bij de hand. De applicatie laat je weten hoelang je in de zon kunt zitten, wanneer je je moet insmeren en wanneer je beter de schaduw kunt opzoeken. Als er een hoge UV-sterkte verwacht wordt ontvang je een alert op je telefoon. De kaart van Nederland is samengesteld met een officiële meting van de UV-sterkte in Nederland door MeteoVista. Via GPS kun je locaties toevoegen zodat je kunt zien of de plek waar jij je  bevindt, zonbescherming nodig is. Deze app werkt helaas nog niet in het Buitenland maar is in Nederland zeker handig!

Je redder in vakantienood: SOS op reis

Alarmcentrale SOS International lanceerde voor de iPhone en Android de ‘SOS op reis’ applicatie. Heel handig want alle verzekeringsmaatschappijen, autogarages, ambassades en plaatselijke alarmnummers in ruim tweehonderd landen zijn erop aangesloten. Bij autopech kun je dus altijd de applicatie raadplegen voor de dichtstbijzijnde autogarages en hun telefoonnummer. SOS op reis is de redder in nood.

Jouw weer op vakantie

Met de app van WeerOnline kun je kijken hoe het weer op jouw vakantiebestemming is. Zo weet je of je aan het strand kunt gaan liggen of beter een museum kunt opzoeken. De app is geschikt voor iPhone en Android.