Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen?

Redactie - 9 juni 2019

Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen?

Redactie - 9 juni 2019

Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen? Heel simpel! Je vult jouw klacht in op een vragenformulier, je betaalt klachtengeld en de geschillencommissie duikt in de zaak.

Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen - lance-asper-223518-unsplash-2Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen: wanneer?

Misschien is die shuttlebus simpelweg niet komen opdagen. Of bleek die gereserveerde gezinskamer stiekem de bezemkast. De Geschillencommissie Reizen bemiddelt bij alle klachten die je tegen een reisorganisatie of boekingskantoor hebt. Er gelden wel een paar voorwaarden:

  • De reisorganisatie moet aangesloten zijn bij de ANVR
  • De Geschillencommissie Reizen behandelt alleen klachten over dienstverlening, niet over de diensten zelf (dus wèl over niet nagekomen afspraken, maar niet over dat slechte vliegtuigeten)
  • Klachten tegen luchtvaartmaatschappijen behandelt de Geschillencommissie Reizen NIET

Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen - chris-lawton-346402-unsplash-2

Eerst zelf proberen

De Geschillencommissie Reizen neemt je klacht graag in behandeling. Maar alléén als je eerst zelf geprobeerd hebt je geschil op te lossen. Pas als je er echt niet uitkomt, kun je op de website van de Geschillencommissie Reizen een klachtenformulier invullen. Deze wordt dan voorgelegd aan de betreffende reisorganisatie, zodat die erop kan reageren. Daarna doet de commissie uitspraak tijdens een zitting.

Wat is de Geschillencommissie Reizen - marvin-meyer-672582-unsplash-2

Hoe werkt de Geschillencommissie Reizen: tips

Jouw all-inclusive vakantie of groepsreis met een gerust hart boeken? Check altijd even of die leuke reisorganisatie aangesloten is bij de ANVR. En google even rond om te kijken of je onafhankelijke reviews kunt vinden over de reis. Wij ontvangen dagelijks vele vakantiereviews vanuit alle hoeken van de wereld, dus grote kans dat jouw accommodatie in elk geval terug te vinden is op Zoover.

[article href=“https://www.zoover.nl/blog/tips/waar-kan-ik-goedkoop-op-vakantie/”]

favo acco's in Turkije - all-inclusive 5 sterren hotel in Turkije Arcanus-Side-ResortAll-inclusive vakantie? Check Turkije!

Een jarenlange favoriet bij veel reisorganisaties is Turkije. Want waar anders kun je betaalbaar zonnen, snacken en strandstoel-liggen dan aan de Turkse Riviera? Volgens Zoover Reviewers zijn deze all-inclusive resorts in Turkije sowieso top.

Saturn Palace in AntalyaLimak Atlantis De Luxe Hotel & Resort in Belek
Kervansaray Lara Hotel in AntalyaSpice Hotel & Spa in Belek
Side Star Elegance Hotel in SideHotel Grand Park Bodrum

Naar een van deze all-inclusive resorts in Turkije geweest? Voeg ook jouw review toe.