Hoe lang duurt het aanvragen van een visum?

Redactie - 28 juni 2019

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum?

Redactie - 28 juni 2019

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum? De tijd die een visum aanvraag in beslag neemt, hangt erg af van het land van bestemming. Er is bij verschillende landen de mogelijkheid om een visum in één dag te verkrijgen maar over het algemeen duurt de aanvraag langer. En voor sommige landen heb je helemaal geen visum nodig.

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum

Beeld: ©stadtratte – stock.adobe.com

Heb je een visum nodig als je op vakantie gaat binnen de EU?

Nee! Reizen binnen de Europese Unie is a piece of cake. Je hebt er niet eens een paspoort voor nodig, een geldig identiteitsbewijs volstaat al. Maar dat geldt jammer genoeg niet voor alle landen in de wereld. Om de reis van je dromen te maken, heb je aan alleen een reisdocument vaak niet genoeg. Je moet dan ook nog een visum aanvragen. Met dit document krijg je toestemming om een land te bezoeken. Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor Turkije, Indonesië en Thailand? De redactie van Zoover zocht het voor je uit!

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum Turkije

Beeld: ©seqoya – stock.adobe.com

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor Turkije?

Zie je jezelf komende zomer al op het strand van Side liggen? Voor je in het vliegtuig stapt moet je wel eerst een visum aanvragen. Wanneer je het visum voor Turkije voor 23:00 uur aanvraagt, krijg je deze nog dezelfde dag toegestuurd. Zelfs in het weekend. Voorwaarde is wel dat jouw aankomstdatum binnen drie maanden na de datum van het aanvragen van jouw visum valt. Beslis je last minute een vakantie naar de Turkse Rivièra te boeken, dan kan je een spoedaanvraag doen. Je ontvangt jouw visum binnen maximaal één uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wat-heb-ik-nodig-om-een-visum-aan-te-vragen/”]

Visum voor Turkije geregeld? Dan kun je op zoek naar een accommodatie. Vakantieganger Marco verbleef recent in Hotel Saturn Palace (Zoover score 9,2 én winnaar van een gouden Zoover Award): ‘Zeer keurig en net hotel met zeer vriendelijke en goede bediening. Zeker aan te bevelen, veel te doen op het resort, ook voor kinderen.’

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum Indonesië

Beeld: ©tawatchai1990 – stock.adobe.com

Indonesië: wel of geen visum nodig?

In Indonesië wordt het je al helemaal makkelijk gemaakt. Als je minder dan dertig dagen in dit prachtige land wilt verblijven als toerist, heb je geen visum nodig. Maar dan moet je wel via een van deze vliegvelden het land binnen komen: Soekarno-Hatta op Jakarta, Ngurah Rai op Bali, Kualanamu op Sumatra, of Juanda in Surabaya op Java. Wil je langer dan dertig dagen blijven, of kom je aan op een andere luchthaven? Dan kun je ter plaatse een visum aanschaffen dat geldig is voor maximaal dertig dagen. Voor een verblijf langer dan dertig dagen dien je online een visum aan te vragen via de website van de Indonesische ambassade. In alle gevallen dient je paspoort minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in Indonesië.

Alle formaliteiten geregeld voor je rondreis Indonesië? Dan kan je zoektocht naar fijne accommodaties beginnen! Met een beoordeling van maar liefst een 9,6 én een gouden Zoover Award op zak is Hotel Puri Mas & Villa een aanrader. Deze reviewer verbleef recent in dit hotel op Lombak en was zeer enthousiast: ‘Alles even goed. Iedereen even vriendelijk. Lekker eten. Mooi zwembad.’ 

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum Thailand

Beeld: ©Miki Studio – stock.adobe.com

Thailand: meerdere opties mogelijk

Altijd al een keer een fantastische rondreis willen maken door Thailand? Ook hier geldt de regel dat je geen visum nodig hebt als je dertig dagen of korter in het land wilt doorbrengen. Je vraagt een toeristenvisum alleen aan wanneer je langer dan dertig dagen in Thailand wilt verblijven. Er zijn twee opties waaruit je kunt kiezen. Een Single Entry waarmee je zestig dagen aan één stuk door het prachtige land kunt reizen. Dit toeristenvisum kost je € 30,-.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/wanneer-is-de-beste-tijd-om-thailand-te-bezoeken/”]

Met een toeristenvisum mag je telkens maar zestig dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Wil je 180 dagen door het Aziatische land reizen, dan moet je tussendoor twee keer het land verlaten om het visum te hernieuwen. Je vraagt dan een Multiple Entry aan. Dit visum kost je € 150,-. Helaas kun je een toeristenvisum voor Thailand niet online aanvragen. Om een visum te krijgen moet je naar het Thaise Consulaat, dat gevestigd is in Amsterdam. Voor je naar onze hoofdstad gaat, kijk eerst op de website van het Thaise consulaat welke documenten je nodig hebt voor de aanvraag van het toeristenvisum. Je paspoort moet nog negen maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand.

Op zoek naar een accommodatie in Thailand? Deze hotels vinden wij te gek!

Hotel Thai Garden Resort                                               Hotel Khao Lak Merlin Resort

Hotel Anantara Hua Hin Resort & Spa                        Hotel Sunwing Resort Kamala Beach

Hotel Sensimar Khaolak Beachfront Resort               Hotel Khao Lak Laguna Resort

Vraag je visum hier eenvoudig en snel aan.
Heb jij tips voor het aanvragen van een visum? Deel je ervaring of tips in de comments!