Het was al wat proppen in de koffers als je een vlucht had geboekt bij Ryanair en sinds september 2018 heeft de maatschappij de regels voor het meenemen van handbagage weer aangepast. Wat mag je gratis mee aan boord nemen en waarvoor moet je bijbetalen? Lees hier alles over de handbagageregels van Ryanair.

Beeld: Sue West via Pixabay

Allereerst is de regel van kracht geworden dat je niet meer kosteloos een handbagage-trolley mee aan boord mag nemen tenzij je priority boekt. De enige bagage die je gratis mag meenemen is één tas van maximaal 40x20x25 centimeter. Dit kan dus een handtas, laptoptas of kleine rugzak zijn. Blijkt bij de gate dat je tas te groot is dan moet die worden ingecheckt en betaal je daarvoor € 25. Voor deze gratis tas geldt geen gewichtslimiet.

Priority boeken bij Ryanair

Wanneer je een Prioriteit & 2 Handbagage, een Plus/Flexi/Family of een ticket met aansluitende vlucht hebt geboekt dan kun je een tas van maximaal tien kilo mee aan boord nemen. De tas moet in de bagagebakken passen en maximaal 55x40x20 centimeter zijn. De kosten liggen tussen de € 7 en € 11 euro, afhankelijk van de bestemming en het toestel waarmee gevlogen wordt. En, ach, wat heb je nou aan kleding nodig voor een weekendje naar een zonovergoten bestemming als Hotel Saturn Palace in Antalya.
Voordeel van dit ticket is ook dat je met prioriteit aan boord kunt. Tickets van dit type kun je kopen bij het boeken van je vlucht of tot 30 minuten voor vertrek op de luchthaven of in de app.

Check in bagage

Zijn de Prioriteit & 2 Handbagetickets uitverkocht dan kun je nog kiezen voor de check-in tas. Deze mag maximaal tien kilo wegen en gaat het ruim in. De kosten zijn € 20 als je vooraf reserveert of € 25 bij de incheckbalie of boardinggate. Een ticket kopen kan tot veertig minuten voor de geplande vertrektijd. Lees hieronder de 11 tips om zoveel mogelijk in dat koffertje te proppen! Voor een verblijf in hotel Barcelo in Malaga bijvoorbeeld.

Meer over de handbagageregels

De handbagageregeling geldt niet voor kinderen onder de twee jaar. Wel mag je voor een kind onder de twee jaar, die tijdens de vlucht op schoot van een volwassene zit, een babytas tot vijf kilo meenemen naast je eigen handbagage.

Ryanair verandert geregeld de bagageregels voor het meenemen van meer bagage zoals kinderwagens, kinderstoelen, extra koffers of skimateriaal. Check de website om te weten wat op het moment van boeken van toepassing is.

Let op: heb je een van de bovenstaande bagagetickets geboekt dan krijg je het bedrag niet meer terug als je er toch geen gebruik van maakt.
Medische apparatuur meenemen kan zonder kosten als je dit vooraf overlegt met het assistentieteam van Ryanair.

Naast deze bagagetips ook nog tips nodig voor een lekker hotel of fijne bungalow? Kijk eens naar deze zes bijzondere accommodaties.

Limak Lara De Luxe Resort Rhodos Horizon Resort Hotel Stella Palace
Alfagar Village Hotel Club Eloro Vakantiepark Village Nature

 

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Madeleine

Redacteur

14 mei - 2019

Reacties