Goedkoop vakantiehuis huren op Ibiza: onmogelijk of makkelijker dan je denkt?

Redactie - 9 mei 2017

Goedkoop vakantiehuis huren op Ibiza: onmogelijk of makkelijker dan je denkt?

Redactie - 9 mei 2017

Zoek online naar vakantiehuizen op Ibiza en de mooiste finca’s passeren de revue. Van de meest luxe vakantieadresjes tot simpele woningen omringd door een prachtig landschap. Aan zee, hoog in de bergen of in Dalt Vila, het prachtige oude stadscentrum van Ibiza. Je wilt meteen boeken, totdat je de prijzen ziet…

In je enthousiasme stond je al bijna met je koffer vol bohemian outfits op Schiphol, totdat je een paar cijfers te veel zag staan in de prijs… De prijs per persoon. Per nacht. Teleurgesteld druip je af en klik je je vakantiedroomhuis weg, op zoek naar een betaalbaar bed & breakfast op het Spaanse eiland.

Herkenbaar? Helaas, maar waar: een vakantiehuis op Ibiza kan oplopen tot in de duizenden euro’s voor slechts een weekje. Wees niet getreurd, je vakantie naar het sfeervolle eiland hoef je nog niet uit te stellen. Want als je goed zoekt (of snel verder leest), vind je pareltjes van betaalbare vakantiehuizen.

My Ibiza Villa

Beoordeeld met een 9,5 op Zoover en daarom moet dit prachtige vakantiehuis in Cala San Vincente genoemd worden. Voor een week in het hoogseizoen betaal je voor My Ibiza Villa €2470. Er is plek voor acht personen en twee baby’s. Vanuit de villa kijk je vanaf de verschillende terrassen uit over de azuurblauwe baai van San Vincente, die ook bekend staat om de indrukwekkende zonsopgangen én zonsondergangen.

Familie Bos: ‘De villa is prachtig gelegen als je rust zoekt, maar je kunt er ook gerust een (privé)feestje bouwen. Toen wij de trap af liepen, keken we elkaar aan, het is echt…! Geen woord gelogen over de pracht van de villa!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/?p=72766″]

Goedkoop vakantiehuis in de heuvels

Helemaal aan de andere kant van het eiland in de heuvels boven het strand van het gezellige en kindvriendelijke Cala Vadella vind je dit stijlvolle vakantiehuis. De inrichting is te omschrijven als Ibiza meets Scandinavië: veel wit, hout en neutrale kleuren, maar met Spaanse invloeden. Vanaf de grote terrassen kijk je uit over zee en via een trap loop je in tien minuten naar het strand. De bus richting het oude centrum van Ibiza stopt hier ook.

Ibiza-appartement-goedkoop

Alternatief voor een vakantiehuis

We kunnen ons voorstellen dat je bovenstaande vakantiehuizen alsnog erg prijzig vindt. Daarom hebben we ook een te gek en intiem appartementencomplex gevonden, beoordeeld met een 9,4. Bent Los Pinares in Santa Eulalia is een stuk voordeliger, maar doet niet onder voor een prachtig vakantiehuis en het strand is op loopafstand.

Zo zoek je naar een goedkoop vakantiehuis op Ibiza

Het is best lastig om een voordelig vakantiehuis op Ibiza te vinden, maar het kan dus wel! We hebben een paar tips voor je waarmee je in no time die perfecte finca te pakken hebt. Bedenk ten eerste wat je maximaal uit wilt geven aan je vakantie. En daarna wat je belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of het dichtbij het strand moet liggen, of er een zwembad moet zijn of een supermarkt op loopafstand.

Volg reisblogs en Instagram accounts ter inspiratie, hier vind je vaak hidden gems die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Zoals verborgen plekjes in de bergen van Ibiza of juist een huis op een verlaten plekje aan het strand.

En lees natuurlijk reviews van andere vakantiegangers over vakantiehuizen op Ibiza. Adiós!