Iedereen die wel eens met de auto naar een grote stad gaat, weet het: parkeren is vaak nog een hele opgave. In Parijs, één van de allergrootste steden van Europa, is dat niet anders. Als je onvoorbereid met de auto naar Parijs vertrekt kan het zo maar gebeuren dat je de helft van de dag kwijt bent aan het zoeken naar een parkeerplaats. En als je er dan eindelijk één hebt gevonden, kost deze meestal nog een klein fortuin per uur ook! Goedkoop parkeren in Parijs lijkt zo een bijna onmogelijke taak.

Goedkoop parkeren in Parijs was nog nooit zo makkelijk!

Gelukkig kun je bepaalde maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat het parkeren in Parijs makkelijker, sneller, en bovenal goedkoper wordt. Na het lezen van deze tips wordt het een fluitje van een cent om snel een plekje voor je auto te zoeken, dat ook nog eens gunstig geprijsd is. Des te meer tijd om de Eiffeltoren, het Louvre of de Sacre Coeur te bezoeken!

Goedkoop Parkeren in Parijs Sacre Coeur

Tip 1: vergelijk de prijzen

Om goedkoop parkeren in Parijs zo makkelijk mogelijk te maken, is het slim om prijzen te vergelijken. Zelfs in het centrum kunnen de tarieven behoorlijk uit elkaar liggen. Je bent misschien snel geneigd om naar de parkeerplaats of -garage te rijden die het dichtst bij het centrum van Parijs is, of die zo dicht mogelijk bij je hotel in de buurt ligt. Maar als je bijvoorbeeld verblijft in een hotel aan de chique Champs-Elysées, kun je er vanuit gaan dat de dichtstbijzijnde parkeergarage ontzettend duur is. Door parkeergarages met elkaar te vergelijken, kun je van tevoren de goedkoopste keuze maken, ook als je in het centrum wilt parkeren.

Tophotels in Parijs:
1. Hotel Villa Saint Martin (9,7)
2. Hotel Le Sainte-Beuve (9,1)
3. Hotel Rochester Champs Elysees (8,9)

Het vergelijken van de prijzen voor goedkoop parkeren in Parijs is een hele opgave. Er zijn ontelbaar veel verschillende parkeergarages in de stad, en om nou al die websites één voor één af te gaan, daar is geen beginnen aan. Gelukkig is in 2012 Neoparking in het leven geroepen. Deze onafhankelijke website vergelijkt (naar eigen zeggen) alle parkeerplaatsen in een aantal grote steden in Europa, waaronder dus Parijs!

goedkoop parkeren in parijs neoparking

De website is heel makkelijk te gebruiken: je vult de plaats in waar je naartoe wilt (je kunt zelfs een specifiek adres invoeren, of een bezienswaardigheid die je wilt bezoeken, bijvoorbeeld de Notre-Dame), je vult de datum en het tijdstip in waarop je aankomt, en tot slot nog de duur van je verblijf, bijvoorbeeld 24 uur. Neoparking doet de rest: je krijgt meteen een handige kaart te zien waarop duidelijk de tarieven van de verschillende garages zijn weergegeven.

goedkoop parkeren in parijs neoparking 2

Met één muisklik heb je meteen het adres van de juiste plek om goedkoop te parkeren in Parijs. Ook handig trouwens: de site heeft een Nederlandse versie, dus die Franse woordenboeken kun je lekker in de kast laten staan.

Neoparking vergelijkt dus de prijzen van meer dan 300 parkeergarages en -locaties in Parijs. Zowel kleine parkeerbedrijven als grote locaties komen aan bod. Het voordeel van deze grote parkings is dat ze betrouwbaar zijn, maar ook dat ze de concurrentiestrijd met elkaar aangaan, en dat ze dus altijd zullen proberen de laagst mogelijke prijs te bieden. Daarbij komt dat je bij deze bedrijven vaak online van tevoren kunt reserveren, zodat je op de dag van aankomst zelf niet meer hoeft te zoeken naar een plek. Daarover lees je meer bij tip 2.

Tip 2: reserveer je plekje

Het zal je maar gebeuren: je komt na die lange autorit eindelijk aan in Parijs, klaar om de mooie bezienswaardigheden die de stad je te bieden heeft, zoals de Arc de Triomphe, te gaan bekijken. En dan kom je erachter dat je nergens een fatsoenlijke plek kan vinden voor je auto. De parkeerplaatsen die nog wel vrij zijn, zijn onbetaalbaar of liggen helemaal uit de richting. Ja, daar sta je dan te kijken!

goedkoop parkeren in parijs verkeer 2

Om dit te voorkomen is het slim om van tevoren je plek alvast te reserveren. Dat kan bij de meeste parkeerplaatsen gewoon online, makkelijk vanuit huis. Zo weet je voordat je aan de autorit begint tenminste zeker dat er in Parijs een goedkope parkeerplaats voor je vrij is, en verspil je ook geen benzine meer aan het uren rondrijden tijdens je zoektocht. En om het nog net even wat leuker te maken, krijg je als je online boekt vaak ook nog eens een fikse korting. Wil je goedkoop parkeren in Parijs, dan is van tevoren je plek reserveren echt een must.

Ook bij het hierboven genoemde Neoparking bestaat de mogelijkheid van tevoren te reserveren. Super handig dus, want zo heb je in een mum van tijd je goedkope parkeerplaats in Parijs gezocht én geboekt! Kun je de rest van je tijd lekker besteden aan het uitstippelen van je reisschema.

goedkoop parkeren in parijs nacht

Is je tripje naar Parijs een spontane actie en heb je er niet aan gedacht om van tevoren een goedkope parkeerplaats te reserveren online? Zorg er dan in ieder geval voor dat je op tijd vertrekt. Hoe later je aankomt, hoe groter de kans dat je langer moet zoeken naar een parkeerplaats. O ja, en laat je auto niet te lang aan de weg staan. In Parijs mag je bijna overal tegen betaling langs de weg parkeren, maar je mag er niet langer dan twee uur aan één stuk staan.

Tip 3: parkeer niet in het centrum

Het verkeer in Parijs is ontzettend druk, en als je door het centrum rijdt heb je niet eens tijd om de stad vanuit de auto te bewonderen; je hebt het veel te druk met letten op het verkeer! Ik krijg persoonlijk al de kriebels als ik door Amsterdam moet rijden, dus het idee dat ik in de auto naar een stad die bijna drie keer zo veel inwoners heeft op zoek moet naar een parkeerplekje, daar denk ik liever helemaal niet aan. Rijden over die enorme rotonde bij de Arc de Triomphe zul je mij dus niet zo snel zien doen!

Nee, tijdens mijn stedentripje naar Parijs is de metro mijn favoriete vervoersmiddel. Met de metro reizen is goedkoop en snel, en je kunt er zo’n beetje overal mee komen. Doordat ik niet zo op het verkeer hoef te letten heb ik tijd genoeg om mijn favoriete hobby te beoefenen: mensen kijken! En de metro rijdt niet alleen onder de grond: vanuit de metro heb je af en toe de meest schitterende uitzichten over de stad.

goedkoop parkeren in parijs metro

Dus de derde tip: parkeer buiten het centrum, maar wel dicht bij een metrostation. Door met de metro te gaan vermijd je de drukke kruispunten in het hart van Parijs en de verkeersopstoppingen die daar regelmatig voorkomen. In de file staan is natuurlijk wel het laatste waar je zin in hebt als je op vakantie gaat. Zonde van je tijd!

Parkeren in een buitenwijk en vanaf daar met de metro gaan is dus meestal sneller dan parkeren in de stad. Daarbij komt nog een ander groot voordeel: de prijs! Goedkoop parkeren in Parijs gaat het makkelijkst buiten het centrum. Er zijn vaak meer plaatsen, en doordat de afstand tot alle grote bezienswaardigheden groter is, is het in veel gevallen de goedkoopste optie.

Een paar voorbeelden van parkeerplaatsen buiten de stad waar je goedkoop kunt parkeren vind je op de volgende kaart. Handig: als je op de afbeelding klikt, kom je meteen in Google Maps terecht.

goedkoop parkeren parijs kaart
 • Paris France Parking – Parking Pyrénées-du-Clos
  €19,95 per dag / €69,- per week
  4 rue du Clos, 75020, Parijs
 • Paris France Parking – Gambetta
  €19,95 per dag / €69,- per week
  211 Avenue Gambetta, 75020, Parijs
 • Parking 2000 – Parking Paris 19
  €15,- per dag / €60,- per week
  234 Rue de Crimée,  75019 Parijs
 • Parking Hôtel de Ville
  €1,20 per uur / €14,50 per dag
  80 Boulevard Jean Jaurès, 92110 Clichy
 • Parking Marché
  €2,60 per uur /€17,70 per dag
  7-9 Rue des 4 Cheminées, 92100 Boulogne-Billancourt
 • Parking Maison Blanche
  €18 per dag / €70,- per week
  172 Avenue de Paris, 92320 Châtillon
 • Zenpark La Défense
  €1,90 per uur / €19,- per dag / €83,- per week
  27 Voie des Sculpteurs, 92800 Puteaux
 • Parking Valmy Liberté
  €9,- per dag / €40,- per week
  139/145 Rue de Paris, 94220 Charenton-le-Pont

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van goedkope parkeerplaatsen in buitenwijken van Parijs. Als je ervoor hebt gekozen een hotel buiten het centrum te nemen dat vlakbij een metrostation zit, is het ongetwijfeld mogelijk om goedkoop in de buurt te parkeren, en elke dag lekker zorgeloos met de metro de stad in te pendelen!

Tip 4: huur een particuliere parkeerplaats

Wil je echt per se parkeren in het centrum van Parijs? Dan is Mobypark een fantastische oplossing. Mobypark bestaat pas ongeveer twee jaar, maar is eigenlijk al vanaf het begin een razend populair alternatief voor de vaak dure en drukke parkeerplaatsen en -garages in grote steden. Voor goedkoop parkeren in Parijs is Mobypark een geweldig hulpmiddel, en ook in Amsterdam kun je bij Mobypark al goedkoop een parkeerplaats huren. De bedoeling is dat deze optie op den duur overal ter wereld beschikbaar wordt, zodat goedkoop parkeren in grote steden een stuk makkelijker wordt gemaakt.

goedkoop parkeren in parijs mobypark

Je moet dit platform eigenlijk zien als een soort Airbnb, maar dan voor parkeerplaatsen. Mensen kunnen er hun privé parkeerplaatsen ‘te huur’ aanbieden tegen een prijs die ze zelf bepalen, en die vaak vele malen lager is dan de prijs die je in hartje Parijs bij een parkeergarage betaalt. Mobypark is dus eigenlijk een site waar particuliere eigenaren van een parkeerplaats deze verhuren aan particuliere ‘parkeerders’!

goedkoop parkeren in parijs mobypark 2

De website lijkt ook heel erg op die van Airbnb; lekker overzichtelijk en makkelijk in het gebruik. Het principe is hetzelfde: je vult de stad in waar je wilt parkeren, de datum waarop je aankomt en de datum waarop je van plan bent te vertrekken, en voilà! Je ziet meteen een handige kaart in beeld met de parkeerplaatsen waaruit je kunt kiezen. Klik erop, en je ziet meteen de prijs. Zo kun je dus heel makkelijk zelf bepalen waar je parkeert, en wat je uiteindelijk kwijt bent aan parkeerkosten. Je betaalt vooraf, dus op de datum van vertrek hoef je alleen nog maar in de auto te stappen en naar je fijne parkeerplaats toe te rijden.

Zo boek je via Mobypark makkelijk een plekje bij het Centre Pompidou voor maar 35 euro per dag. Of verderop in het elfde arrondissement voor maar 12 euro per dag! Goedkoop parkeren in Parijs was nog nooit zo makkelijk.

goedkoop parkeren in parijs notre dame

Tot slot nog een paar algemene tips:

 • Haal alle waardevolle spullen uit je auto, vooral als je op een onbewaakte plek geparkeerd staat. In Parijs wordt er nog al eens ingebroken, en het is nogal een domper op je vakantie als je aan het eind van de week ontdekt dat je radio verdwenen is!
 • Om inbraken te helpen voorkomen, is het slim om de kofferbak helemaal leeg te halen, en ook de hoedenplank uit je auto te halen. Autodieven zien dan in één oogopslag dat er niets te halen valt in jouw auto, dus zullen ze minder snel proberen in te breken.
 • In Frankrijk is het verplicht om een fluorescerend veiligheidshesje in je auto te hebben; het kan gebeuren dat de politie hierop controleert. Zorg dus dat je voor het begin van je stedentrip naar Parijs zo’n hesje aanschaft, dan verloopt je reis zo vlekkeloos mogelijk.

Met deze handige tips moet het goedkoop parkeren in Parijs een fluitje van een cent worden. Hoe beter je je voorbereidt op de reis, hoe sneller je kunt genieten van al het moois dat de Franse hoofdstad je te bieden heeft!

Waar parkeer jij altijd als je naar Parijs gaat? En wat zijn je favoriete bezienswaardigheden? Vertel het ons een reactie!

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

21 april - 2016

Lees ook

Reacties