Ga jij goed voorbereid op vakantie?

Redactie - 30 juli 2010

Ga jij goed voorbereid op vakantie?

Redactie - 30 juli 2010

Voorbereid-op-vakantieIeder jaar trekken miljoenen Nederlanders tijdens hun vakantie massaal naar het buitenland. Niet altijd wordt er stilgestaan bij de risico’s die er in het buitenland zijn. In het buitenland gelden nou eenmaal andere regels m.b.t. de gezondheid.

Een gevolg is dat veel vakantiegangers met een slecht gevoel terugkeren naar Nederland. De risico’s moeten je er natuurlijk niet van weerhouden op vakantie te gaan, maar het is wel goed om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Geniet jij liever van een zorgeloze vakantie dan je zorgen te moeten maken om mogelijke veiligheidsrisico’s?

Veiligheidsrisico’s
Wanneer je naar het buitenland gaat  is het verstandig om van te voren te bekijken welke veiligheidsrisico’s ter plaatse van toepassing zijn. Het is het verstandig voor je vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Deze bevat namelijk specifieke informatie m.b.t. de veiligheidsrisico’s in het buitenland.

Wanneer er tijdens je vakantie onverhoopt problemen ontstaan (die je niet meteen zelf kan oplossen) bestaat er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met de plaatselijke vestiging van het Nederlands consulaat. Zij streven ernaar je probleem op een zo goed mogelijke manier op te lossen.

Wij willen niemand ontmoedigen om op vakantie te gaan in het buitenland maar juist de mogelijkheid bieden om zorgeloos te genieten van een welverdiende vakantie. Om deze reden hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

Verlies persoonlijke eigendommen
Bij verlies, diefstal, schade en/of vermissing van goederen tijdens je vakantie is het belangrijk dat je altijd aangifte doet op een plaatselijk politiebureau. Zodat je later, na je vakantie, een schriftelijke bevestiging hiervan aan je verzekeringsmaatschappij kan overhandigen. Een mondelinge bevestiging is niet genoeg.

Opbergen belangrijke documenten
Zorg ervoor dat je belangrijke documenten, zoals je paspoort of identiteitskaart, altijd op een veilige plaats bewaard. Als het mogelijk is een kluisje te huren in je accommodatie, doe dit dan.

In- en uitvoeren producten
Let bij het in- en uitvoeren van producten altijd op de regels die gelden in het betreffende land. Producten die in Nederland legaal zijn worden in andere landen als illegaal gezien en omgekeerd. Bekijk daarom eerst de informatie van de Douane voordat je op vakantie gaat.

Vandaag publiceren wij een artikel over gezondheidsrisico’s. Wil je dus nog beter voorbereid op vakantie, hou dan ons weblog in de gaten.