Een deluxe kamer bij hotel A zou net zo goed een standaardkamer bij hotel B kunnen zijn. Om over continentaal ontbijt en de term ‘op loopafstand’ maar niet te spreken. Is het jou weleens overkomen dat wat je geboekt had niet helemaal was wat je verwachtte? Deze zeven gehypte reistermen moet je met een korreltje zout nemen of iets meer onderzoek naar doen.

Sterren

Wat is het verschil tussen een vijfsterrenhotel en een viersterrenhotel? Het hangt ervan af wie je het vraagt. Het ene vijfsterrenhotel is het andere niet. Zo zie je op verschillende boekingsites vaak een verschillend aantal sterren staan bij hetzelfde hotel. Het ene platform kijk naar de voorzieningen, het andere naar de beoordelingen van klanten. Feit blijft: maak zelf een afweging en kijk naar wat je zoekt in een hotel.

Deluxe kamer

Tijdens je zoektocht naar de ideale vakantie-accommodatie ben je ‘deluxe kamer’ waarschijnlijk ontelbare keren tegengekomen. Vaak is het gewoon een standaardkamer, maar is er bijvoorbeeld één faciliteit waar een vinkje bij gezet kan worden dat de kamer ineens als deluxe classificeert. Deluxe betekent in die zin niet per se luxe, maar eerder een beter dekbed of een koffiezetapparaat op de kamer. Voordat je besluit te upgraden naar deluxe, is het daarom handig om te weten waar je precies extra voor betaalt.

Suite

Suite is misschien iets minder vaag dan deluxe, maar ook qua suites is er veel verschil. Een suite is meestal een hotelkamer met meerdere vertrekken: op z’n minst een aparte woonkamer en slaapkamer. Maar niet altijd. Wanneer je verschillende hotelsuites met elkaar vergelijkt, kunnen ze zowel in omvang als aantal vertrekken dramatisch verschillen. Zelfs als een accommodatie suite in de naam heeft, betekent dit niet automatisch dat je vakantie viert in een luxe, ruim paradijsje. Goed opletten dus.

Beeld: Wikipedia | Rama.

Continentaal ontbijt

Een geroosterde boterham en een kopje koffie. Meer moet je niet verwachten bij een continentaal ontbijt. Als je daar lekker op gaat, helemaal prima. Als een snel en licht ontbijtje belangrijk voor je is, check dan even wat continentaal ontbijt echt betekent bij het hotel waar je je oog op hebt laten vallen. Denk je dat je hongerig op pad moet tijdens je stedentrip? Google dan alvast naar leuke cafés en brunchtentjes in de buurt.

Toegang tot openbaar vervoer

‘Toegang tot openbaar vervoer’ kan van alles betekenen. Wanneer je een beroep doet op het ov om van A naar B te komen, dan is het een flinke domper als je eerst nog twintig minuten moet lopen naar het dichtstbijzijnde metrostation. Of als je hotel in de buurt van een buslijn ligt die je naar een andere buslijn rijdt waar je uiteindelijk kunt overstappen op de metro. Huilen! Als het ontcijferen van bustijden en overstapschema’s niet jouw ding is, zorg dan dat je weet hoe het echt met het ov zit op je vakantiebestemming.

Snel internet

Nog zo’n nietszeggende term: snel internet. Vaak is de snelheid van de wifi afhankelijk van het aantal gasten. Tip! hotelwifitest.com verzamelt internetsnelheden van hotels over de hele wereld. Handig als je bijvoorbeeld een workation gepland hebt staan en internet een must is.

Op loopafstand

Voor vakantiegangers is loopafstand niet meer dan vijftien minuten. Zijn we het eens? ‘Op loopafstand’ is echter een van de meest subjectieve reistermen die je tegen gaat komen. Neem het nooit zomaar aan. Check Google Maps voordat je een hotelletje boekt op ‘loopafstand van het centrum’ en het een uur doorstappen blijkt te zijn. Tijdens een weekendje in eigen land weet je in ieder geval dat je met Hotel Mercure Amersfoort Centre (geloof mij, ik kan het zien vanuit m’n raam) en Hotel Mercure Nijmegen Centre echt op loopafstand van de gezelligheid zit.

Welke reisterm vind jij dubieus? Laat het ons weten in een reactie.

Bron artikel-idee: smartertravel.com.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Salzburgerland in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

14 januari - 2019

Reacties