De ABC-eilanden ontdekken in 10 dagen? Ga eilandhoppen!

Redactie - 23 december 2019

De ABC-eilanden ontdekken in 10 dagen? Ga eilandhoppen!

Redactie - 23 december 2019

Bon bini! Oftewel welkom, zoals ze dat op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) zeggen! Wil je alle drie de zonnige eilanden met Nederlandse roots en Caribische flair in één keer ontdekken? Zo doe je dat in 10 dagen.

Bonaire – dag 1 t/m 3

Bonaire wordt omgeven door turquoise water en een prachtig koraalrif. Het eiland heeft dan ook het oudste zeereservaat ter wereld. Geniet van de schildpadden en een verscheidenheid aan tropische vissen tijdens een duik. Keuze genoeg uit toegankelijke duiklocatie! Ook leuk: een snorkelexcursie naar Klein Bonaire, een onbewoond eilandje 800 meter uit de kust.

Op veel plaatsen is het koraalrif zelfs zonder boot te bereiken. Ook als je meer een snorkelaar bent is Bonaire een droombestemming om de onderwaterwereld te ontdekken.

Het eiland staat bekend om de heerlijk relaxte vibes. Files kennen ze hier niet! Althans, niet door drukte. Misschien alleen wanneer er geiten of ezels op de weg staan. Zelfs het centrum van de hoofdstad, Kralendijk, is heerlijk ontspannen en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Neem op dag vier een vlucht naar Curaçao en pak daar een huurauto. In een uurtje sta je op een van de volgende ABC-eilanden.

Topaccomodaties op Bonaire:

Curaçao – dag 4 t/m 6

Wandel op dag vier door de hoofdstad van het eiland: Willemstad. Een levendige UNESCO-werelderfgoedstad. De vier oude wijken vol winkels, galeries, restaurants en bars liggen aan weerszijden van de St. Anna-baai.

Relax op de prachtige stranden en ontdek wat er allemaal te beleven valt op Kenepa Beach, Jan Thiel en Mambo Beach. Shop een cadeautje voor jezelf bij Little Switzerland en maak een wandeling door Riffort Village.

Maak je klaar voor een volledige dag sightseeing tijdens een van je dagen op Curaçao: wandel door Otrobanda, maak foto’s bij de Koningin Emma Pontjesbrug, laat je rondleiden door het Kura Hulanda-museum, stop bij Island Treasures voor een souvenir en wandel door de straten van Punda.

Op naar de A van ABC-eilanden. Neem vanaf Curaçao in een paar uur het vliegtuig en de huurauto naar Aruba. Kies wel een ochtendvlucht, zodat je het optimale uit je dagen op Aruba haalt.

Fijne logeeradresjes op Curaçao:

ABC-eilanden Aruba

Aruba – Dag 7 t/m 10

Stel je perfecte zandstranden en de ideale noordoostelijke wind voor… Zie je jezelf al op een kiteboard of surfboard door de branding sjezen? Wij wel! Aruba staat bekend als de perfecte bestemmingen om te kiten of windsurfen. Maar het eiland kan er ook wat van qua nachtleven en spa’s. Voor ieder wat wils dus.

Op Aruba kun je de mooiste wrakduiken maken van het Caribisch gebied. Gelukkig kunnen ook niet-duikers dicht bij de Antilla komen. De Antilla? Dat is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog dat op 122 meter diep ligt. Het is een van de grootste wrakken van het Caribisch gebied. Tijdens een halfuur durende onderzeese tour kun je als niet-duiker in de Seaworld Explorer dit wrak bewonderen.

Wanneer je vakantie viert op Aruba mag je een rondleiding door Oranjestad, de hoofdstad van het kleine Caribische eiland, niet missen. Ook leuk: maak een korte trip naar Baby Beach in San Nicolas, surf op Arashi Beach of bewonder alle wilde soorten vlinders op de Butterfly Farm.

Onze favoriete hotels op Aruba: