Bij de kleinste zonnestraal zoeken veel Nederlanders hun vertier op het strand. File-ergernissen, verbrande ledematen of onverwacht veel wind zijn verleden tijd in het tijdperk van de smartphone. Met je smartphone kun je in de grote wereld van applicaties heel veel kanten op. Waar je ook bent, deze apps maken je stranddag alleen maar beter. Zoover toont je een aantal onmisbare strandapplicaties.

De multifunctionele StrandApp

Het weer, de strandpaviljoens en de faciliteiten. Allemaal zaken die de keuzes op je stranddag beïnvloeden. De StrandApp maakt je stranddag echt onbezorgd. Deze applicatie voor iPhone geeft je  naast weersinformatie ook menu’s en openingstijden van verschillende strandpaviljoens en een overzicht van evenementen per strand. Deze multifunctionele app is er voor de strandganger die graag voorbereid is of zich met behulp van deze app graag ter plekke voorbereidt.

Voor: iPhone

Zonadvies van Nivea

Voor de iPhonebezitters is ook de Nivea Sun Zon Wijzer app een download waard. Aan de hand van je zelfgemaakte profiel waarin je opslaat waar je bent, welk huidtype je hebt en met welke beschermingsfactor je jezelf insmeert, krijg je een altijd up-to-date ‘zonadvies’. Deze applicatie vertelt je hoe lang je in de zon mag zitten, geeft je een melding als het weer insmeertijd is en geeft je nog een extra waarschuwing op je telefoon als er een hele hoge UV-sterkte wordt verwacht.

Voor: iPhone

Zon, zee, strand en gitaarmuziek

Het ultieme strandgevoel komt boven als de zwoele zomeravond invalt en de kleine kampvuurtjes op het strand ontstaan. De biertjes gaan open en de kampvuurklassiekers worden ingezet, wat ontbreekt is de bijpassende gitaarmuziek. Met de PocketGuitar ben jij de sfeermaker op het strand als jij de snaren aanslaat. Met de PocketGuitar verschijnen de snaren op je beeldscherm en kun je met je vingers op het touchscreen deze snaren ‘aanslaan’.   

Voor: iPhone

Surfcheck

Met je surfplank richting strand getrokken om er vervolgens achter te komen dat er geen golven zijn? Of na heel wat gesjouw met je kite ontdekken dat de wind niet goed staat? Met de Surfcheck-app zijn dit soort situaties niet meer aan de orde. Met deze app heb je wind-, getij- en specifieke golfinformatie per strand altijd tot je beschikking. Surfcheck is als app beschikbaar, maar telefoons die op internet kunnen, kunnen de site m.surfcheck.info ook raadplegen voor informatie.

Voor: iPhone, Windows Phone 7, Android

Massaal naar het strand

Op de zeldzame stranddagen in Nederland vormt zich al snel een polonaise op de Nederlandse snelwegen. Een file-applicatie is op dat moment geen overbodige luxe. De ANWB Verkeer app geeft je altijd en overal een overzicht van de files in Nederland en verkeersinformatie op je route. Naast een filekaart ontvang je ook de flitsers die op je route liggen op je smartphone.

Voor: Android

Radio op het strand

Eenmaal op het strand is het tijd om te relaxen, hier zijn natuurlijk vele manieren voor. Eén daarvan is het luisteren naar je favoriete radiozender. Niet alle android-telefoons hebben een (volledige) FM-ontvanger. Een ontzettend welkome app is dan ook de NLRadio-app. Alle radiostations uit Nederland zijn via deze applicatie te beluisteren.

Voor: Android

Welke apps vind jij onmisbaar op het strand?

Redacteur

12 juli - 2011

Reacties