Goedkope vakantie in andermans huis

- 16 april 2010

Goedkope vakantie in andermans huis

- 16 april 2010

Op vakantie gaan is een behoorlijke prijzige aangelegenheid. Tijdens de economische crisis kunnen veel mensen zich zo’n dure vakantie niet veroorloven, terwijl ze juist wel heel erg veel behoefte hebben om er tussenuit te gaan. Er is een oplossing! Ga op vakantie als woningoppas. Als oppas kun je namelijk wel op vakantie, zonder veel uit te geven; ideaal dus!

Het principe is simpel. Als huisoppas verblijf je gedurende de vakantie van de eigenaren van een huis in hun woning en betaal je daar niets voor. Het enige wat daar tegenover staat is dat je goed op de woning van de eigenaren past. Voor de vakantiegangers is het een geruststellende gedachte dat er iemand op hun huis past. De oppassers kunnen zelf ook genieten van een leuke vakantie.

Het comfort van een woonhuis is immers niet te vergelijken met een tent of caravan en je hebt een stuk meer ruimte als in een hotel. Het oppassen brengt wel met zich mee dat je voor de planten zorgt, de boel schoont houdt, de post sorteert en voor eventuele huisdieren zorgt. Wel allemaal op je dooie gemakje natuurlijk, want je bent op vakantie.

Er gaan steeds meer mensen ‘aan het werk’ als woningoppas. Er is een variant in Nederland en België. Waren er in 2009 in België nog ongeveer 494 oppassers, in de eerste twee maanden van 2010 was er alweer een stijging van 36% te noteren. Dat aantal zal in de zomermaanden vast nog verder stijgen. Cijfers over de service in Nederland zijn niet bekend.

 


Zou jij je vakantie willen doorbrengen als woningoppas?