Naar de winterzon in Kaapverdië? In deze hotels wil je slapen

Redactie - 7 november 2018

Naar de winterzon in Kaapverdië? In deze hotels wil je slapen

Redactie - 7 november 2018

Als het hier koud en donker is wacht op slechts zes uur vliegen Kaapverdië. Op de populaire eilanden voor de kust van Afrika is het weer – óók in de winter – fantastisch. Witte stranden, Caribische sferen én fijne hotels is wat je er vindt.

Hotel Riu Touareg - winterzon in Kaapverdië

Hotel Riu Touareg

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/actieve-vakantie-op-kaapverdie/”]

Hotel Riu Touareg

Op beautyeiland Boa Vista ligt vijfsterrenhotel RIU Touareg. Met een 24-uurs all-inclusive service kom je niets tekort. Het hotelcomplex is verdeeld in drie zones: adults only, classic en family & kids.

Zeer groot, goed georganiseerd hotel in de rimboe. Vrolijk en ijverig personeel: van tuinman tot bar en schoonmaakpersoneel. Voor rust en goed weer is dit hotel een besliste aanrader. We hebben verschillende kleinschalige tours gedaan via Solacyber, die goede dingen voor de lokale bevolking en dieren doet. En wat een leuke mensen wonen er in Kaapverdië!’ (Reviewer Pogo)

Hotel Odjo d Agua

Direct aan het zandstrand van Santa Maria vind je het charmante Odjo d’Agua. Het buitenzwembad en privéstrand zijn het hele jaar door geopend en de zee is op loopafstand.

Tip: probeer een appartement te krijgen aan het zwembad, mét zeezicht. Dat is echt de moeite meer dan waard. Brandschoon, iedere dag schoonmaak, heerlijk ontbijt.

Hotel Riu Karamboa - winterzon in Kaapverdië

Hotel Riu Karamboa

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-en-drinken-kaapverdie-verse-vis-local-dish/”]

Hotel Riu Karamboa

In RIU Karamboa op Boa Vista weten ze wat vakantie is. Terwijl het animatieteam de kinderen verzamelt voor de kinderdisco, wijst de receptionist je naar de mooiste stranden van de hele archipel. Aquagym, cocktail of proefduik? In dit all-inclusive resort in Praia de Salines word je vierentwintig uur per dag in de watten gelegd.

Corean op Zoover: ‘Dit schitterende hotel is net een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Super vriendelijk personeel. Kamers zijn mooi en schoon, het zwembad fijn – en handdoekje leggen is er overbodig. Geweldig strand met de meest mooie zee!’

Pousada da Luz - winterzon in Kaapverdië

Pousada da Luz

Hotel Pousada Da Luz

Meer van kleinschalige hotels? Ga dan voor het onlangs gerenoveerde en gezellige driesterrenhotel Hotel da Luz. Niet ver van het strand en het centrum van Santa Maria. Er zijn zo’n zestig kamers, een zwembad en een restaurant, maar ook in de directe omgeving vind je eettentjes en barretjes.

Wat een fijne vakantie in Hotel da Luz. Leuke hotels trekken leuke mensen aan. Voor mensen die niet van toeristische resorts houden, maar liever voor een echt Kaapverdisch hotel gaan, beheerd door een Kaapverdische familie. Het rustige, niet toeristische strand is op loopafstand. Een paradijs!’

Zie jij een vakantie naar de winterzon in Kaapverdië wel zitten? Kijk voor meer hotels op Zoover!