Weekend weg met Pasen: 5x topbestemmingen in Nederland

Redactie - 4 maart 2018

Weekend weg met Pasen: 5x topbestemmingen in Nederland

Redactie - 4 maart 2018

De paasdagen zijn het ideale moment voor een weekend weg in eigen land. De bloemen bloeien, de lentezon is er (als het goed is) weer bij en overal in het land worden leuke paas-activiteiten georganiseerd. Op zoek naar een bijzondere bestemming? Check onze top 5 voor een weekend weg met Pasen.

Weekend weg met Pasen - texel1. Lammetjes spotten op Texel

Een paasweekend op Texel? Die vul je natuurlijk met wandelingen langs het strand, fietstochten in het lentezonnetje en lome paasontbijtjes in een van die fijne vakantieparken als De Krim of Bungalowpark Eldorado. Met een beetje geluk is het met Pasen al lekker weer en kun je al overnachten op een van de campings op Texel.

Wat je ook doet, één ding is zeker: Texel is dé plek om lammetjes te knuffelen. Bij Schapenboerderij Texel kun je behalve lammetjes knuffelen ook gezellig komen picknicken, rollen in het stro of mee met de schapenherder. Een 100% paasproof uitje tijdens je weekend weg met Pasen!

Weekend weg met Pasen - Kennemer-Duincamping-Geversduin2. Hobbitwoning: uniek overnachten aan zee

Een tip voor een weekend weg met Pasen voor echte natuurliefhebbers. Een hobbitwoning. Midden in de duinen. Gewoon, omdat die hobbits erg goed weten hoe je de meest knusse woningen maakt. En omdat je vanuit je hobbitbed ’s ochtends zo het duinlandschap inrolt. Ideaal voor een lang paasweekend vol strandwandelingen, paaseieren zoeken en lome middagen met een goed boek. De locatie? Camping Kennemer Duincamping Geversduin nabij Castricum.

Weekend weg met Pasen - Amsterdam3. Paasweekend in Amsterdam

Stiekem is elk weekend een goed weekend voor een stedentrip naar Amsterdam. Met een enorme keuze aan musea, knusse winkelstraten en toprestaurants staat onze hoofdstad simpelweg garant voor een weekend vol sfeer en gezelligheid. Waarom je juist in het paasweekend in Amsterdam moet zijn? Omdat de paasspeurtocht in Artis heel gezellig is. Omdat de tulpen in de Hortus Botanicus er dan extra mooi bijstaan. En omdat er bij hotels als The Toren en Estherea een koninklijk ontbijt op je staat te wachten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/goed-verborgen-musea-amsterdam/”]

Weekend weg met Pasen - Bilderberg-Klein-Zwitserland4. Weekend weg met Pasen voor twee: romantisch bubbelen

Er zijn van die jaren dat je simpelweg geen zin hebt om op je knieën door de tuin te kruipen op zoek naar paaseieren. Van die jaren dat je die woonboulevard graag een keertje overslaat. Hotel Bilderberg Klein Zwitserland in het Gelderse Heelsum is een ideale plek om je toevlucht te zoeken tijdens het paasweekend. Een uitgebreid ontbijtbuffet, een gigantisch paasdiner, sauna’s, stoombaden: hier begrijpen ze hoe een romantisch weekend weg met Pasen eruit ziet!

Weekend weg met Pasen - Erfgoed-Bossem-Bijzondere-overnachting5. Slapen onder de sterren

Landhuis Erfgoed Bossem bewijst dat je echt niet naar de andere kant van de wereld hoeft om te slapen onder de sterren. Het landhuis staat midden op het Twentse platteland en heeft speciale sterrenkubussen. Oftewel: knusse, comfortabele hutjes met telescoop en een grote koepel in het dak. Dé plek voor een romantisch weekend weg met Pasen! Met de rust en ruimte van het Twentse platteland en een heerlijke keuken vol streekgerechten binnen handbereik, wordt het ongetwijfeld een onvergetelijk paasweekend.

Wat is volgens jou de beste plek in Nederland voor een weekend weg met Pasen? Deel je tips en ervaringen in de comments of schrijf een review over jouw favoriete accommodatie.