Wat zijn de populairste bucketlist reizen?

Redactie - 9 januari 2019

Wat zijn de populairste bucketlist reizen?

Redactie - 9 januari 2019

Iedereen heeft tegenwoordig wel een bucketlist. Een lijst boordevol mooie reisbestemmingen die je een keer in je leven wilt bezoeken. Maar wat zijn de populairste bucketlist reizen? Deze bijzondere reizen staan volgens ons bovenaan veel wensenlijstjes:

  • Het noorderlicht spotten
  • Een reis naar de 7 wereldwonderen
  • De Trans-Siberië Express
  • Op safari in Afrika
  • Tropische droombestemming de Malediven
  • De legendarische Route 66

Beeld via Pixabay: DDstudio

Het noorderlicht spotten

Het bijzondere natuurverschijnsel Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht, staat bovenaan menig bucketlist. En dat is natuurlijk niet voor niets, want het is de mooiste lichtshow op aarde. Het vereist echter wel de nodige voorbereiding, want het noorderlicht is alleen in bepaalde periodes en op bepaalde plaatsen te zien. Populaire plekken om het noorderlicht te zien, zijn IJsland en Fins Lapland. Een van de meest bijzondere plekken is Hotel Kakslauttanen Iglo Village. Hier slaap je namelijk in een glazen iglo, zodat je het noorderlicht vanuit je bed kunt bewonderen.

Beeld via Pixabay: Mailanmaik

Een reis naar de 7 wereldwonderen

Ook de moderne wereldwonderen staan bovenaan veel wensenlijstjes. Zeven wereldwonderen, dus dat betekent zeven keer op vakantie. Maar één lange reis langs deze zeven pareltjes is misschien nog wel veel toffer. Ook deze reis vereist een goede voorbereiding, want de zeven wereldwonderen liggen niet bepaald bij elkaar om te hoek. Alleen geschikt dus voor echte bucketlistfanaten. Nog even een opfrisser nodig? Dit zijn de zeven wereldwonderen: Colosseum (Italië), Petra (Jordanië), Taj Mahal (India), Chinese Muur (China), Chitzen Itza (Mexico), Cristo Redentor (Brazilië) en Machu Picchu (Peru).

Beeld via Pixabay: 797329

De iconische Trans-Siberië Express

Stap aan boord van de Trans-Siberië Express voor de meest iconische (en tevens langste) treinreis ter wereld. De reis van Moskou naar Vladivostok is bijna 10.000 kilometer lang en je doet er een hele week over. Vanuit de trein zie je de uitgestrekte toendra’s en heuvelachtige landschappen langzaam aan je voorbij trekken. Een treinreis die je ooit in je leven gemaakt moet hebben.

Beeld via Pixabay: Howard Wilks

Op safari in Afrika

Nog zo’n topper voor op je bucketlist: een safari in Afrika. Nergens ter wereld kun je zoveel wilde dieren spotten als in Afrika: kuddes olifanten, zebra’s, giraffes, jagende luipaarden en leeuwen. Tijdens een safari lijkt het net alsof je in een natuurdocumentaire bent beland. Met een beetje geluk spot je zelfs de big five: het luipaard, de olifant, leeuw, neushoorn en buffel. Vergeet vooral je camera niet om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen. Populaire landen om op safari te gaan zijn Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika.

Op zoek naar een fijn vakantieadres waar je heerlijk kunt relaxen na je safari? Vakantiehuis Kruger Estate Wild Olive is een prima uitvalsbasis voor een safari door het beroemde Krugerpark. Volgens reviewer Rianne kun je op vijf minuten van het huis leeuwen, luipaarden en olifanten tegenkomen. ‘Wat hebben wij genoten van ons verblijf in dit huis! Zoals genoemd is het van alle gemakken voorzien, de kamers en badkamers zijn ruim. Op het resort voel je je welkom en veilig.’

Beeld via Pixabay: BKD

Een droomvakantie op de Malediven

Ook een zonvakantie naar een tropisch paradijsje misstaat niet op je bucketlist. De ultieme tropische droombestemming is toch wel de Malediven. Een eilandengroep in de Indische Oceaan met parelwitte stranden, wuivende palmbomen en waanzinnig helderblauw water. Zie jij jezelf al liggen aan het strand met een cocktail in je hand? Even helemaal tot rust komen en af en toe een beetje snorkelen. Een bucketlist droom die in vervulling gaat.

Beeld via Pixabay: Vita Valka

De legendarische Route 66

Voor de avontuurlijke reizigers onder ons: de Route 66. De wereldberoemde weg spreekt tot ieders verbeelding en staat vooral bij veel motorrijders op de bucketlist. Maar je kunt natuurlijk ook een auto of camper huren om de legendarische route van Chicago naar Santa Monica te rijden. De Route 66 voert je door acht Amerikaanse staten en drie tijdzones. Een bijzondere reis door nostalgisch Amerika om nooit te vergeten.

Welke reizen staan er op jouw bucketlist? Wij zijn erg benieuwd, dus laat hieronder een reactie achter.