Wat zijn de leukste winkelsteden in Overijssel?

Redactie - 26 februari 2019

Wat zijn de leukste winkelsteden in Overijssel?

Redactie - 26 februari 2019

Tijd voor een nieuwe garderobe of een restyling van je woonkamer? Ga een dagje shoppen! Genoeg leuke winkelsteden in het land, maar wat zijn de leukste winkelsteden in Overijssel? Wij tippen:

  • Deventer
  • Zwolle
  • Enschede
  • Hengelo
  • Kampen

Deventer

Deventer

Misschien wel de meest sfeervolle winkelstad van Overijssel: Deventer. In de knusse straatjes zul je je verbazen over de leuke en unieke winkels. Van creatieve conceptstores tot bijzondere speciaalzaken en exclusieve boetiekjes. Geniet onderweg van de historische charme van Deventer en plof af en toe neer op een gezellig terrasje. Bijvoorbeeld aan de Brink, een van de mooiste pleinen van Nederland. Deventer wordt ook wel de koekstad genoemd, een bezoek aan koekwinkel Bussink mag dus niet ontbreken. En ben je een echte boekenwurm? Deventer organiseert jaarlijks de grootste boekenmarkt van Europa.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leuke-winkelsteden/”]

Zwolle

Zwolle

Waarschuwing: winkelen in Zwolle is niet goed voor je portemonnee. In de grootste winkelstad van Overijssel struikel je over de leuke winkels. Vooral in de Sassenstraat vind je een aantal creatieve woonwinkels en bijzondere boetiekjes. Wil je shoppen bij de bekende modeketens? Dan moet je in de Diezerstraat zijn. Mooiste winkel in Zwolle is ongetwijfeld de boekhandel in de eeuwenoude Broerenkerk. In deze bijzondere boekwinkel kun je trouwens ook heerlijk lunchen.

Uitgewinkeld? Stap dan in een rondvaartboot voor een tochtje over de stervormige gracht of beklim de Peperbus voor een fenomenaal uitzicht. Genoeg te zien en te doen in deze mooie Hanzestad, dus het is helemaal geen slecht idee om een nachtje te blijven slapen. Bijvoorbeeld bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes. Reviewer Wilma beoordeelt het hotel met een dikke 10. ‘We hebben een geweldig verblijf gehad in dit keurige schone hotel, met heel vriendelijk personeel. Geen minpunten.’

Enschede

Enschede

Enschede is dé winkelstad van Oost-Nederland en heeft alles in huis voor een dagje uitgebreid shoppen. Het compacte centrum biedt een perfecte mix van internationale modeketens en lokale speciaalzaken. Bekende winkelketens als de Zara en Primark vind je aan het H.J Van Heekplein. Op zaterdag kun je hier ook inkopen doen op de grootste warenmarkt van de regio. Voor de trendy boetiekjes en creatieve woonwinkels moet je in straten als Zuiderhagen en de Havenstraatpassage zijn. Aan het eind van de dag proosten op een geslaagd dagje shoppen? Drink dan een Twents biertje op de gezellige Oude Markt. Een nachtje blijven slapen in Enschede kan natuurlijk ook. Hotel Rodenbach wordt op Zoover beoordeeld met maar liefst een 9,2.

Winkelcentrum

Hengelo

Hengelo ligt misschien niet zo voor de hand als winkelstad. Toch zal het je nog verbazen hoeveel leuke winkels er in de binnenstad te vinden zijn. In het centrum worden de bekende winkelketens afgewisseld met lokale boetiekjes. Sla zeker winkelcentrum De Brink en de Enschedesestraat niet over om een leuke outfit te scoren. Heb je trek gekregen van al dat winkelen? Gelukkig vind je in Hengelo ook genoeg gezellige terrassen om even op adem te komen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/waar-kun-je-het-leukst-overdekt-winkelen/”]

Kampen

Kampen

Tot slot mag Kampen niet in de lijstje ontbreken. De monumentale Hanzestad heeft namelijk naar eigen zeggen de langste winkelstraat van Nederland. In de Oudestraat worden hippe boetiekjes afgewisseld met trendy woonwinkels en exclusieve speciaalzaken. Duik ook af en toe een zijstraatje in, want ook in de Geerstraat en Broederstraat vind je een aantal leuke winkeltjes. Even een shoppauze inlassen? In het midden van de winkelstraat ligt het gezellige horecaplein de Plantage. Of bekijk de mooie stad eens vanaf het water tijdens een rondvaart over de IJssel.

Heb jij weleens in een van deze steden gewinkeld? Laat dan een review achter op Zoover.